Jak zmienić skok ze 130mm na 170mm w tym amorze? Słyszałem, że trzeba jakieś podkładki przełożyć z dołu do góry, ale za bardzo nie wiem które. Jak ktoś się w to bawił to proszę o pomoc

nie rozkminiam tego zdania...D4X pisze:jest mały problem, sprężyny się już nie mieszczą ponieważ w goleniach górnych na samym dole są również tuleje.. w takiej sytuacji nawet jak by się sprężyna zmieściła to tłumik nie sięgał by dolnych goleni przy 170 skoku..
Tzn nie rozumiem.. ? Te plastykowe tuleje są na zewnątrz i amortyzator poskładałem bez nich.. bo nie wiedziałem gdzie je upchać a skoro na tłumiku ograniczały skok, to gdzie indziej miałem je dać? Złożyłem amorek i jak narazie widzę jeden problem- mam wrażenie że ma 150mm skoku a nie 170.. Zmierzę jeszcze jutro dokładniemiki_ck pisze:W sumie to większy sens jest dać ją między sprężynę a tę tulejkę plastikową.
na pewno był amor wyciągnięty na maxa? (ogólnie to już chyba więcej problemów znalazłeś niż jest części w tych 66D4X pisze: Tulejka, która wcześniej była na tłumiku miała 4cm, jednak odległość od sprężyny do korka wynosiła 2cm z groszami, więc przyciąłem ją.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości