[Wierchomla] Nowe trasy, wasze propozycje odnośnie zmian

Krzyś
Kontakt:

[Wierchomla] Nowe trasy, wasze propozycje odnośnie zmian

Post autor: Krzyś »

Witam. W tym roku mamy z kolegami inicjatywę społeczną, dla dobra ogółu nie tylko jeździmy ale i modernizujemy trasy na Wierchomli. Póki co powstał już kawałek trasy, zaczyna się u góry w lewym lesie patrząc w dół, ok. 30metrów za podestem startowym. Na razie pierwsze metry prowadzą po trawie ale to tylko kwestia czasu aż ten fragment się rozjeździ. (kilka zdjęć odcinka podsyłam w linku) Powstał też nowy motyw w lesie po prawej stronie poniżej bacówki, łatwo na niego natrafić, bo odchodzi na prawo bezpośrednio od trasy i na wstępie jest delikatna hopka. Zamierzamy rozbudować trasę o hopy, bandy i sekcje z kamieniami i w taki sposób żeby każdy znalazł coś odpowiedniego dla siebie. Dlatego dzielimy się z Wami tym tematem bo jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie i propozycje na trasie. Na bieżąco będziemy informować o warunkach i kolejnych etapach prac.
http://krzyhu666.pinkbike.com/album/Wierchomla---trasa/ <- Link do albumu ze zdjęciami z trasy. Pozdrower
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Krzyś byle trasa była szybka skoro na wiercho stromizny poza koncówka wiele nie wyciągniecie ;) Bez nadmiernie ciasnych zakretów i jest super. Dobra incjatywa i fajnie to na fotach wygląda.
SuchyIHK
Kontakt:

Post autor: SuchyIHK »

ja myślę że fajnie jak by powstał jakiś duży stolik i dużo hopek na polanie :) , i szersze zakręty :D
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9799706 !!
gosc123
Kontakt:

Post autor: gosc123 »

Moze warto by przemyslec pierwsza w polsce trase fr - czyli bandy + hopy. Wprawdzie sporo roboty, ale zawsze jakas odmiana, a na zachodzie wlasnie takie trasy ciesza sie najwieksza popularnoscia.
SuchyIHK
Kontakt:

coś ala jak w jurgowie !
Krzyś
Kontakt:

Z tymi hopami i bandami to byłby wg mnie raj, przynajmniej jak na polskie warunki. Sęk w tym, że najlepszym miejscem na to są polanki, na których w zimie jeżdżą narciarze i nie wiadomo czy nas nie pogonią właściciele wyciągu jak zaczniemy coś tam robić. Ale spróbować pogadać zawsze można, nuż da się coś wynegocjować :D BTW zapraszamy w weekend, będzie mała ekipka od nas, coś będziemy śmigać i pewnie coś pobudujemy.
SuchyIHK
Kontakt:

no tak ale są takie miejsca na Wierchomli jest ich nawet mnóstwo gdzie można było by takie zrobić i w zimie narciarze tam nie jedzą nawet na tym słabym 4x jakby tam zrobić dwa duże stoliki to miodzio
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

Dokładnie. W miejscu "4x" zasadzić pare stolików!! Do tego ja bym proponował od nowa wyprofilować bandy. W 2008 były naprawdę mega, ale zima je zniszczyła i jakoś tak (przynajmniej mi i paru kolegom) średnio się jeździło. Do tego właśnie w tym lasku z bandami, jak jest ostatnia banda i po niej double, proponuję go jakoś tak zmodernizować co by dało się go fajnie przelecieć ale i wrazie niedolota jakoś tego się nie odczuło ale i też żeby dało się go jakoś fajnie przejechać :) Do tego z tego co pamiętam za bacówką(?) był taki jeden mega stolik. Wyremontować go można by było :D No i może jeszcze jakoś urozmaicić ostatni lasek z III edycji? więcej jeszcze dziur pokopać itp :D?
SMOTER
Kontakt:

Post autor: SMOTER »

Ostatnia banda i double jest ok... Nie trzeba go poprawiać. Przynajmniej ja tam bez łańcucha dolatywałem :) A propo duzych stolików- było by super. W Polsce jest mało typowo Fr trasek :|
Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010
Tylko ja zjeżdżam pod góre
Krzyś
Kontakt:

Dzięki za wszystkie sugestie, postaramy się coś ciekawego porobić w ten weekend, wszystkich chętnych do pomocy zapraszamy :) Nowe fotki zamieszczę w niedziele/poniedziałek.
Krzyś
Kontakt:

Zgodnie z obietnicą wrzucam nowe zdjęcia
http://krzyhu666.pinkbike.com/album/Wierchomla---trasa/
Nie wszystko jest jeszcze skończone, bo wyjątkowo wredna pogoda pokrzyżowała nam plany, ale paru chłopaków jeździło i nie narzekali. Kolejne prace są przewidywane na przyszły weekend, jesteśmy otwarci na wszelką pomoc :D
SuchyIHK
Kontakt:

a gdzie te stoliki ?
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

a gdzie te stoliki ?
spokojnie :D będą :D
Slavvduro
Krzyś
Kontakt:

Ze stolikami są takie jaja, że nie chce nam się przesypywać w parę osób tony ziemi, więc będziemy chcieli wykorzystać te stoliki z 4x starego. Ale póki co zajmujemy się górnym lasem, bo chcemy zrobić całą trasę po kolei, a nie zabierać się za wszystko od dupy strony :mrgreen: Nie od razu Whistler zbudowano, więc dajcie nam odrobinę czasu, a powstanie miejmy nadzieję jedna z najlepszych miejscówek w PL.
SuchyIHK
Kontakt:

a gdzie ten ciężki sprzęt który wam tak obiecano ? - Przydałbym się do stolików ;) .
Nie chce krytykować ale po zdjęciach to biada straszna te zakręty itd..
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

KrzyśKtóry las kopiecie? Jak stoisz na szczycie to ten na lewo czy na prawo?
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
Krzyś
Kontakt:

michalnz
Ten po lewej, ale wjazd nie jest tak jak normalnie od podestu, tylko musisz pojechać kawałek w lewo i potem wbić w las, niestety za każdym razem jak chcemy wyciąć podkaszarką trasę to leje :/ Może w weekend uda się coś z tym zrobić, żeby każdy mógł trafić.
SuchyIHK
Z ciężkim sprzętem są takie jaja, że po tej powodzi wszystko jej używane do stawiania mostów, naprawiania dróg itd. Zresztą kto był na Wiercho po Bożym Ciele to wie jak to wygląda... Da się dojechać, wszystko spoko, ale są pourywane mosty w okolicy, porozwalane drogi etc. A co do obiecywanego nam ciężkiego sprzętu to nic mi na ten temat nie wiadomo, lecz byłoby miło gdybyś się podzielił z nami swoją wiedzą. Z chęcią byśmy skorzystali z pomocy jakiejś koparki, ale na razie musimy sobie radzić z tym co mamy. A o co dokładnie ci chodzi z tymi zakrętami? Paru chłopaków przejeżdżało je w niedziele jak nie były skończone i sobie chwalili. Uwierz mi, w rzeczywistości wyglądają naprawdę zarąbiście, przynajmniej jak dla nas, a pierwsze poważniejsze testy ostatnio zrobionych motywów będą w weekend i wyjdą na wierzch wszelkie niedociągnięcia, jak coś będzie nie teges to się poprawi i tyle.
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Krzyś Jak wszystko dobrze pójdzie to wpadnę ze znajomym w weekend najprawdopodobniej niedzielę, zdam relację.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
SMOTER
Kontakt:

Post autor: SMOTER »

SuchyIHK pisze:a gdzie ten ciężki sprzęt który wam tak obiecano ? - Przydałbym się do stolików .
Nie chce krytykować ale po zdjęciach to biada straszna te zakręty itd..
Po zdjeciach tak :) ale na żywo jest mega wiem byłem w Niedziele widziałem... Dobre sekcje korzenie spady poprostu Ideolo :) I oczywiscie coś świeżego na wiercho nie to co objeżdzanie non stop tego samego :)Niestety ten weakend wbijam na Jurgów :D
Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010
Tylko ja zjeżdżam pod góre
ODPOWIEDZ