Nowa rama do fr dh
Nowa rama do fr dh
Szukam nowej ramy do fr, lekkie dh do ceny 900zl teraz mam street styla i domaina prosze o pomoc. Ewentualnie jakas uzywka
Trochę mizerny budżet, zakładając że chcesz fulla...
Na myśl przychodzi mi przede wszystkim Kona Stinky - koło 1000 zł powinieneś dorwać, a do FR i lekkiego DH to całkiem fajna rama.
Jakbyś dołożył, to może jeszcze jakiś starszy Big Hit (super opcja, ale wiąże się ze sporym kosztem koła 24", więc chyba odpada) lub Bullit (choć prawdę mówiąc Stinky z okolic 2005 byłoby chyba lepsze).
Z fullami jest jednak ten ból, że sam zakup ramy to zwykle tylko początek - do tego zazwyczaj trzeba doliczyć nowe tulejki do dampera (40-80 zł), przy tych rocznikach nowe łożyska (do 100 zł), a warto też rozważyć serwis dampera (100-200 zł)...
Natomiast jeśli szukasz hardtaila, to sprawa jest banalnie prosta: Bitch
Stal + wszechstronna, nie-dirtowa geometria = ideał do FR/DH.
Na myśl przychodzi mi przede wszystkim Kona Stinky - koło 1000 zł powinieneś dorwać, a do FR i lekkiego DH to całkiem fajna rama.
Jakbyś dołożył, to może jeszcze jakiś starszy Big Hit (super opcja, ale wiąże się ze sporym kosztem koła 24", więc chyba odpada) lub Bullit (choć prawdę mówiąc Stinky z okolic 2005 byłoby chyba lepsze).
Z fullami jest jednak ten ból, że sam zakup ramy to zwykle tylko początek - do tego zazwyczaj trzeba doliczyć nowe tulejki do dampera (40-80 zł), przy tych rocznikach nowe łożyska (do 100 zł), a warto też rozważyć serwis dampera (100-200 zł)...
Natomiast jeśli szukasz hardtaila, to sprawa jest banalnie prosta: Bitch

-
- Kontakt:
Ja mam surga z 66 180mm i geo jest dobre
Wytrzymalosciowo nie ma szans, zebys skatowal. Jak dla mnie pojedynek bitch vs surge wygrywa surge, mialem obie ramy, w bitchu sciaganie kola bylo masakra :/ Wszystko przez poziome haki i przykrecane na imbus "pionowe" z hakiem.
No i surge jest troche wiekszy, co dla mnie jest plusem.

No i surge jest troche wiekszy, co dla mnie jest plusem.