A on leje się nieprzerwanie? I to jest raczej mały pierścień oleju czy większa ilość? Czasem po serwisie amortyzator popuszcza trochę oleju, ale nie wyrzuca go z siebie całego.
EZrider przy serwisie olej dostał sie pomiedzy uszczelki ,wylezie cały , bedzie OK. Jeżeli dalej bedzie lał (co b. mało prawdopodobne) , uszczelki do wymiany.
Żeby nie zakładać nowego tematu, mam teraz problem z innym amortyzatorem. Sprężyna stalowa + asysta powietrzna, gdzie powietrze trzymają te same uszczelki co olej w kąpieli i niestety powietrza ubywa. Raczej wolno, nie wszystko od razu. Nic nigdzie nie cieknie, nie jest nawet lekko tłuste. Wentyl chyba w porządku. Laga jest lekko, płytko zadrapana. Ma ktoś pomysł co to może być?
Suntour Rux. Powietrze ma 4 ewentualne wyjścia - dolne śruby trzymające tłumiki, na które dałem 3 uszczelki zamiast 1 i ani tłustej smugi, uszczelki które oleju nie puszczają ani trochę, pierścieni też nie ma ( są tylko małe zadrapania na ladze jak już mówiłem ), korek na którym uszczelkę też zmieniałem i wentyl.
Prawidłowość jest jeszcze taka że im mocniej obrywa podczas jazdy tym szybciej jest flak.
A bezpośrednio pod tym korkiem z wentylem, który wkręcasz w goleń, jest jakaś uszczelka? Tak samo jeśli sam wentyl jest wkręcony bez żadnej "gumki" uszczelniającej, to jeśli ich nie ma, to Ci tędy może uciekać.
EZrider pisze:i niestety powietrza ubywa. Raczej wolno, nie wszystko od razu.
Miałem chyba podobny problem w Drop-offie. Też mi z czasem uciekało, powoli... okazalo sie ze bylo za malo oleju chociaz go wymienialem. Jesli nie jestes pewien czy masz wystarczająco to moze spróbój dolać?