Lekkie i mocne koło tył....
Lekkie i mocne koło tył....
Witam
mam zamiar złożyć w miarę lekkie i mocne koło na tył do swojego HT,
piasta: NOVATEC 135 x 10
obręcz:(niewiem zabardzo co wybrać) Equalizer 31 lub MTX 31 ??
szprychy: DT 2.0
co myślicie o tym secie ?
niezależy mi tak bardzo na wadze ale też niechcę mieć jakiegoś kloca z tyłu !
mam zamiar złożyć w miarę lekkie i mocne koło na tył do swojego HT,
piasta: NOVATEC 135 x 10
obręcz:(niewiem zabardzo co wybrać) Equalizer 31 lub MTX 31 ??
szprychy: DT 2.0
co myślicie o tym secie ?
niezależy mi tak bardzo na wadze ale też niechcę mieć jakiegoś kloca z tyłu !
-
- Kontakt:
ciężka (z osią ponad pół kilo), oprócz tego praktycznie bez wad.NT-D362SB 10x135mm
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
No racja ten 362 ze standardową osią prawie 600g waży. Aczkolwiek zawsze można dać oś alu i będzie bliżej tych 500g jak nie mniej.
Rozwiązaniem lżejszym aczkolwiek nie tak sztywnym jak przelotowa oś 10mm może być Novatec 712 czy 812 w wersji SB z szybkozamykaczem. Można wtedy wsadzić jakiś zacisk Boltona na imbusy i będzie ciut lepiej. Do tego jakaś obręćz w okolicach 100zł MTX31/33, Supra BH, Mavic Ex325 i do tego Championy i będzie w okolicach twojego Maximum a kółko będzie dość godne. Chyba, że szukaj używki na Ex721 i jakimś Novatecu bo czasami się trafiają.
Rozwiązaniem lżejszym aczkolwiek nie tak sztywnym jak przelotowa oś 10mm może być Novatec 712 czy 812 w wersji SB z szybkozamykaczem. Można wtedy wsadzić jakiś zacisk Boltona na imbusy i będzie ciut lepiej. Do tego jakaś obręćz w okolicach 100zł MTX31/33, Supra BH, Mavic Ex325 i do tego Championy i będzie w okolicach twojego Maximum a kółko będzie dość godne. Chyba, że szukaj używki na Ex721 i jakimś Novatecu bo czasami się trafiają.