Były już tematy o Revoxie, jednak nie umiałem znaleźć żadnej informacji na temat dostępności części zamiennych. Velo prowadzi teraz Manitou, jednak jeżeli chodzi o części zamienne do damperów, to jest lipa.
Ja chciałbym gdzieś w Polsce zakupić pokrętła regulacji jak tutaj:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=32659
Kolejnym pytaniem jest odkręcanie tłoka dampera. Jak chcę odkręcić sam trzpień z tłokiem, to niestety odkręca się całość, wraz z pokrętłem regulacji naprężenia wstępnego. Nie wiem za bardzo jak sobie z tym poradzić. Próbowałem łapać za ten tłok aluminiowymi szczękami, jednak zero efektu. Większej siły boję się użyć, aby nie zrobić z tego jaja. Jeżeli ktoś miał podobny problem, byłbym wdzięczny za rady. Z góry dzięki,
Części i serwis Manitou Revox
sam sobie odpowiedziałeś , jak nie Velo to CRC.mozartt pisze:Velo prowadzi teraz Manitou, jednak jeżeli chodzi o części zamienne do damperów, to jest lipa.
Ja chciałbym gdzieś w Polsce zakupić pokrętła regulacji jak tutaj:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=32659
Nie kminie o co biega , co chcesz odkrecić od czego?mozartt pisze:Kolejnym pytaniem jest odkręcanie tłoka dampera. Jak chcę odkręcić sam trzpień z tłokiem, to niestety odkręca się całość, wraz z pokrętłem regulacji naprężenia wstępnego. Nie wiem za bardzo jak sobie z tym poradzić. Próbowałem łapać za ten tłok aluminiowymi szczękami, jednak zero efektu. Większej siły boję się użyć, aby nie zrobić z tego jaja. Jeżeli ktoś miał podobny problem, byłbym wdzięczny za rady. Z góry dzięki,
Odkręca się cały korpus tłoka, a nie tylko sam tłok.ravfr pisze:Nie kminie o co biega , co chcesz odkrecić od czego?
Ja bym spróbował w drewnianych szczękach to zrobić. Wg mnie będzie lepsze tarcie przy mniejszym nacisku. Tylko w takich nie gładkich. Jeśli wiertło wycięłoby drewno zbyt równo to papierem ściernym grubym trochę to zrysować.
mozartt;\pokretel nie kupisz raczej , bo to jest sprzedawane jako komplet z regulatorem szybkiej/wolnej kompresji . Sam regulator tez jest nierozbieralny i jak zacznie puszczac olej to musisz wymienic caly ...
Komore chwyc mostkiem 31.8 + detka bez talku w srodek . Chwytasz oczywiscie jak najblizej miejsca , ktore lapiesz kluczem , zeby nie zowalizowac komory .
Komore chwyc mostkiem 31.8 + detka bez talku w srodek . Chwytasz oczywiscie jak najblizej miejsca , ktore lapiesz kluczem , zeby nie zowalizowac komory .