Zarabianie przez internet - komu sie udało?

.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

bikerman mógł byś coś więcej napisać. zainteresowało mnie to :)
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

Wystarczy miec kasiastego tate, prezesa lotosu, uczyc sie dobrze, byc grzecznym dzieckiem, to ci na upartego kiedys stacje benzynowa wybuduje ? Problem jakis?
Karpiel i Duncon to moje zycie
Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

Ogólnie to na tym sie nie znam na biznesie znaczy cośtam słyszałem no ale chyba najlepiej to mają graficy bo za jedno zlecenie bierze sie 200-500zł a jak jakaś duża firma to 1-3tyś. tak na miesiąc wychodzi z 3-4 tyś a jak jesteś dobry to powyrzej 5. Czasem przydaży sie fart i jakaś nowa firma jest i potrzebuje site to im wciśniesz za 5 tyś ^^ tak kupiłęm moją kone :>
Rams
Kontakt:

Post autor: Rams »

Na gpw można w ciągu miesiąca wzbogacić się o 150%-200% ale trzeba zainwestować kasę, kupić spółkę która da tyle zarobić są spółki spekulacyjne które w ciągu dnia idą do góry o 30% np. wczoraj spółka PETROLINVEST. Giełda jest dla osób o stalowych nerwach, trzeba się z tym liczyć, że można kasę stracić, mi poszło się je*ać 4tyś ostatnio ale i tak jestem kilka dobrych tysięcy do przodu. Najlepszym czasem zakup na akcję był w ubiegłym roku w marcu, wtedy jak ktoś kupił akcje z WIG20 i sprzedał w okresie wakacji to zarobił niezłą sumkę.
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Rams GPW jest strasznie mało ruchliwe i nie możesz zarabiać na bessie. Polecam forex, możesz zyskać setki tysięcy procent ale stracić tylko 100% :mrgreen: A na serio jak troche ogarniesz mozna całkiem ciekawe zyski generować.
Pozdrawiam
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
DonJuan
Kontakt:

Post autor: DonJuan »

Czy GPW jest mało ruchliwe? No, nie powiedziałbym :) Dla odważnych jest jeszcze NewConnect.

Na spadkach (i w czasie bessy) jak najbardziej można zarabiać, od tego są instrumenty pochodne. Przykładem niech będą opcje i szereg strategii opcyjnych dla spodziewających się spadków. Dodatkowo w niedługim czasie możliwa będzie tzw. krótka sprzedaż. Każda bessa (jak również hossa) ma w swoim przebiegu korekty - to również należy wziąć pod uwagę. No i na koniec DayTrading, to też sposób na zarobek, czy to w czasie bessy czy rynkowych wzrostów.

Giełdę jako sposób na zarobek odradzam, trzeba tu sporej wiedzy. Na początek można sobie popykać na giełdowej grze w Onet.pl (wirtualne 40.000zł do inwestowania), a w międzyczasie dokształcać się w temacie i obserwować rynek. Podobnie rzecz ma się w przypadku FOREX-u (w skrócie: zarabiamy na ruchach kursów walut).

Inna droga do zarobków to oczywiście tworzenie witryn, szablonów aukcyjnych, grafik i takie tam. Różnego rodzaju doradztwo przez internet. Tutaj jednak wiedza z innego zakresu jest niezbędna.

Niewymagające i proste jest zbieranie punktów w Lokerz czy niedawno utworzonym, polskim TakeaGift. Pierwszy jest bardzo wiarygodny, a drugi zapowiada się równie obiecująco. Otrzymane nagrody można zwyczajnie sprzedać na aukcji. Jakby ktoś był zainteresowany zaproszeniem do Lokerz to mail do mnie "profisl@o2.pl" - w odpowiedzi odeśle zaproszenie. Link do TakeaGift: http://www.takeagift.pl/polecam:34549 W wolnej chwili można pozbierać punkty jak ktoś ma czasem wolną chwilę. Zawsze to jakaś alternatywa.
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

.proXof Zajmuje się funduszami inwestycyjnymi ( axa, skandia ) a w wolnej chwili ubezpieczenia. Polega to na inwestycji pieniędzy klientów w wybranych funduszach inwestycyjnych. Jest to obecnie jeden z najbardziej korzystnych form oszczędzania kapitału.

Tak czy inaczej jak już kolega wyżej zauważył do wszystkiego potrzebna jest specjalistyczna wiedza z jakiejś dziedziny, bez tego nie ma możliwości zaistnienia na rynku. Pzdr.
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

Na giełdzie nie zarobisz jak nie masz o tym pojęca I KAPITAŁU. A no i ktoś tam napisał że na giłedzie to 150 -200% w ciągu miesiąca można zarobic ... bajki , zapomnij. Jasne jak raz trafisz to może się uda ( i tak nie tyle ) ale według mojej oceny realnie systematycznie można zarabiać 40-60% procent ROCZNIE. Hehe kolega przytoczył przykład petrolinvestu... ale nie napisał, że przez ostanie dwa tygodnie spadł o jakieś 70%...
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

karol.fr grałeś kiedyś na giełdzie? Zarobić można na wszystkim nawet na spadkach - trzeba tylko mieć do tego zacięcie i nie poddawać się. Każdy musi na początku zapłacić wpisowe... Wiadomo im mniejsze tym lepiej - ale każdy musi beknąć do puli.
Nie wiem czemu ale ludzie myślą, że akcje trzeba trzymać nie wiadomo ile i liczyć na to, że ich wartość będzie rosła...
Pisanie, że ma się kolegę który ma kolegę który gra i mówi, że coś tam, jest jak powiedzenie, że jazda na rowerze jest do bani bo kolega kolegi tak mówi, a on jeździł :twisted:
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

fajny ten temat o GPW... piszcie dalej;)
alzajac
Kontakt:

Post autor: alzajac »

Ja powiem od siebie tak... Siedzę w zarabianiu od mniej więcej 1,5 roku. Wnioski jakie wyciągam po tym okresie to: po pierwsze jest niewiele wypłacalnych i opłacalnych firm oferujących zarobek w internecie, po drugie jeśli chcesz zarobić coś więcej MUSISZ zbierać poleconych - samemu można sobie raczej odpuścić. Przechodząc do zarobków to w tym okresie zarobiłem ok 200$ (z hotfile.com) + kilka mniejszych kwot z innych firm (np. neobux). Dla przykładu właśnie na hotfile wczoraj tylko zarobiłem 5.27$ (ranga: silver) więc tragedii nie ma (widziałem ludzi z kontem platinum zarabiających 18$ dziennie). Nie są to może gigantyczne zarobki ale nie wkładam w taką formę zarobku całego wolnego czasu więc efekty są takie jakie są. Plusem jest to że nie koniecznie trzeba włożyć żeby wyjąć (choć oczywiście można zainwestować). Głównie wszystko zależy od poświęconego czasu i zbierania poleconych. Co do Bux.to wszystkim którzy się w niego nadal bawią całkowicie odradzam - firma przestała być wypłacalna jakiś rok temu mimo to klikałem i zleciłem wypłatę (50$) - do dnia dzisiejszego nie mam pieniędzy. Jeśli chcecie poczytać i dowiedzieć się więcej wejdźcie sobie w odnośnik do strony w moim podpisie tam znajdziecie info i dowody wypłaty z firm jakie ja polecam - są to tylko sprawdzone serwisy.
johny_b34
Kontakt:

Post autor: johny_b34 »

Witam,

Uważam, że da się zarobić przez internet i jestem tego przykładem. Co prawda metody które Ty opisujesz raczej nie są opłacalne i nie spodziewałbym się na Twoim miejscu kwot które pozwolą Ci się chocby utrzymać. Jest jednak wiele innych sposobów, zarabiania kasy przez internet od pisania artykułów (copywriting) po programy parnerskie, dropshiping, turking, adsense, tłumaczenie tekstów że o programowaniu czy tworzeniu stron na zlecenie nie wspomnie istnieje. Wszystko zalezy od Twojego poświęcenia i wiedzy.

--
J.
/* No Comments */
rafal7005
Kontakt:

Post autor: rafal7005 »

GPW to jest amerykańska gra jednemu zabierze drugiemu da, to nie jest tak jak komuś się wydaje że tam pieniądze się mnożą, owszem tak jedynie podczas debiutu nowej spółki;) Tyle ode mnie;D
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=59051
ODPOWIEDZ