Equalizer 31,MTX 31,MTX 33 - opinie
Equalizer 31,MTX 31,MTX 33 - opinie
Proszę o opinie na temat wyżej wymienionych obręczy,
przeznaczeniem obręczy jest FR i będzie używana w HT (obrecz na tył).
przeznaczeniem obręczy jest FR i będzie używana w HT (obrecz na tył).
-
- Kontakt:
Tylne koło w Hardtail`u dostaje trochę w dupę. Jeśli jesteś początkującym rider`em i dopiero łapiesz podstawy techniki to weź (jeśli zależy Ci na wadze) obręcz Sunrims`a MTX 33, jeśli waga Ci zwisa to weź MTX 39, bo początki z FR/DH bywają trudne i koła są narażone na ostry kating (a szczególnie koło tylne w HT).
-
- Kontakt:
Banan725135650,szymon102 sadzicie dropy po 20 metrow czy jak że takie obrecze polecacie? Wkładanie takiego bydlaka kompletnie nie ma sensu, tak samo jak blizzarda od darta. Po co MTX 39 skoro 33 spokojnie wystarczy, nie pasuje MTX to Dartmoora Forrtresa która też jest genialną obręczą która wiele przeżyje.
-
- Kontakt:
hajsik ja bynajmniej nie sadzę takich drop`ów, ale MTX 39 jest bardzo mocną obręczą która wiele wytrzyma. Ale skoro xXRIDERXx jest doświadczonym rider`em to niech sam zdecyduje co mu najbardziej odpowiada. Sam mam MTX`a 39 i mogę ja polecić, mimo że musiałem ją już dwa razy nacentrować i złapała kilka małych wgniotów i bicie góra-dół, mimo to w miarę fajnie i przyjemnie się toczy. Nie zapominajmy też, że jakość koła nie zależy tylko od obręczy, szprychy (ich naciąg i zaplot) również mają duże znaczenie. hajsik a poza tym ja nie napisałem, że 33 się nie nadaje
Do Dartmoor`a nie mam zbyt dużego przekonania, bo jak dotąd wszystkie ich produkty które posiadałem bądź posiadam mnie zawiodły.