Kontra od korb shimano.

EZrider
Kontakt:

Kontra od korb shimano.

Post autor: EZrider »

Witam,
mój problem polega na tym, że chciałbym wyjąć korby Shimano z pustą osią (same korby, łożysk nie ruszam) i z tego co widzę wystarczy odkręcić dwie śruby z gniazdem hex oraz kontrę. Ktoś wie i może podrzucić link do aukcji/sklepu z kluczem do tej kontry? Gwiazdka 8 ramion.

Obrazek
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

weź widelec albo nóż i końcówką którą trzymasz w ręce odkręć, kontra nie jest mocno wkręcona, tylko pamiętaj żeby najpierw odkręcić 2 śrubki w ramieniu
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

ja swego czasu dostałem klucz do tej kontry jak kupowałem oryginalny klucz do suportu shimano, ale ostatnio potrzebowałem to odkręcić, a klucz został w domu, więc użyłem kawałka metalowej blaszki... podpiłowałem ją tak, aby zaparła się między dwoma ząbkami i tym sposobem mam drugi klucz xD
43RIDE magazyn rowerowy
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

Mozesz taki klucz kupic w kazdym lepszym rowerowym. Fajnie go miec, a kosztuje grosze: http://www.rowerowy.com/narzedzia_serwi ... nne/tlfc16. Jesli ta srube masz z plastiku to domowymi sposobami latwo ja uszkodzic a ta jest drozsza.
ODPOWIEDZ