Mapa lasów (podział na prywatne i państwowe) - istnieje?

Rasty
Kontakt:

Mapa lasów (podział na prywatne i państwowe) - istnieje?

Post autor: Rasty »

Może bez zbędnych wstępów... :wink:

Chcę dowiedzieć się czy istnieje mapa np. gminy, na której lasy podzielone są na państwowe i prywatne (a może poprostu na której tereny podzielone są na państ. i pryw.), a jeśli tak - gdzie ją udostępniają (jeśli wogóle udostępniają...)?

Pytam, bo nie mam zbytnio czasu na gonienie tam i z powrotem aby dowiadywać się czyje są dane tereny (naturalnie - chciałbym zbudowac tam trase ;) ).

Pozdrawiam!
;]
Mikel
Kontakt:

Post autor: Mikel »

Konieczne będzie wybranie mapki własnościowej, oraz wypisu właścicieli gruntów z zasobów geodezyjnych, które to mili urzędnicy wydają Ci za odpowiednią opłatą w wydziale geodezji w Urzędzie Miasta, Starostwie Powiatowym lub innej jednostce administrującej danym terenem.
http://losmikelos.pinkbike.com/album/Riding/
Rasty
Kontakt:

Mikel, rozumiem że to jedyna możliwość, tak? :roll:
;]
Gardor
Kontakt:

Post autor: Gardor »

Haha w naszych terenach rozpoznasz to tak . Tam gdzie drzewa rosna rosną ładne jest ich dużo i widać ze sa sadzone, dbane to znaczy ze las państwowy , a tam gdzie mega syf, powycinane sporo to prywatne xD Kolejna sprawa jak prywatne sa to sa tak zwane "kamieńce" kupki kamieni co oznaczają granice, a w lasach państwowych to słupki betonowe .
http://gardorr.pinkbike.com/
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Może poszukaj na geoportalu? Tam jest na mapkach sporo filtrów z podziałami administracyjnymi i być może akurat znajdziesz to co Cię interesuje?
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Rasty
Kontakt:

KaKTuSSS, niestety, nic takiego tam niema ;)

Gardor, też to zaobserwowałem, ale nie zawsze tak jest jak mówisz ;)
;]
ODPOWIEDZ