[Pawel94]dc Pitbull + Z150 fr

Pawel94
Kontakt:

[Pawel94]dc Pitbull + Z150 fr

Post autor: Pawel94 »

Rama: Duncon Pitbull
Widelec: Duro triple :arrow: Z150 fr

Kierownica: Ns pure 4130 :arrow: Truvatiw hussefelt DH-riserbar :arrow: Funn FatBoy DH Bop 785mm
Mostek: truvativ hussefelt :arrow: Truvativ Holzfeller 55mm 7stpni wzniosu
Gripy: Dartmoor skręcane Race (białe)
Stery: FSA orbit UF
Siodło: Velo DH :arrow: Dartmoor sitter pro nakładka żelowa :arrow: WTB Pure V
Sztyca: noname :arrow: accent :arrow: corratec
Zacisk: amoeba :arrow: acent na szybkości

Suport: noname :arrow: noname :arrow: Dartmoor hard-bar :arrow: raceface
Korby: Truvativ hussefelt :arrow: Dartmoor Vertical :arrow: Truvativ holzfeller isis :arrow: Raceface evolve Dh
Zębatka: Truvativ :arrow: Dartmoor :arrow: Dartmoor 36z :arrow: stalowa shimano :arrow: stalowa truvativ :arrow: Weeze 37T
Łańcuch: noname :arrow: accent :arrow: wipperman 804 :arrow: wippermann 700 do piast planetarnych :mrgreen: :arrow: YBN SFL-MK8Ti 8rz. ZŁOTY
Pedały: stare NS :arrow: octane one static pro

Napinacz: e13 LS FS
Przerzutka: ss :arrow: Shimano Alivio :arrow: Sram x-7 :arrow: Sram x-7 2011 (stary x-7 wygląda teraz jak precelek)
Manetka: brak :arrow: gripshift shimano :arrow: sram x-7 trigger
Kaseta: 2 koronki :arrow: Shimano hg-50 :arrow: Shimano hg-50 :arrow: ss :arrow: shimano LX

Koło przód:
Obręcz: noname :arrow: Dartmoor fortress 26
Szprychy: noname :arrow: Cn spoke
Piasta: noname :arrow: Reborn Bloodlines PRO 20
Opona: Nokian nbx :arrow: noname :arrow: Nobby Nic 2.25 :arrow: Maxxis HR mieszanka maxpro 2.35
Dętka: jakaś taka łatana :mrgreen:

Koło tył:
Obręcz: dartmoor fortress 26
Szprychy: Cn spoke
Piasta: Navatec
Opona: Nokian nbx :arrow: noname :arrow: Nobby nic 2.25 :arrow: noname :arrow: Maxxis HR mieszanka maxpro 2.35
Dętka: nokian grubsza niż opona :mrgreen:

Hamulec przód: brak :arrow: Avid elixir 5,Avid G3 203mm złote śrubki darta do tarczy
Hamulec tył: Promax :arrow: Avid juicy 5 , shimano xt na pająku 180mm złote śrubki darta do tarczy

Dodatkowe: Złote śruby mocujące blat, miał być czerwony zacisk sztycy ale okazał się zbyt różowy i za mały :D

W planach: mostek, gripy z barendami, kiedyś rama
Przed upem
Obrazek
UP
Obrazek
Obrazek
Kuba94
Kontakt:

Post autor: Kuba94 »

fajny rowerek, a jak tam duro sie sprawuje ??
Stefanfd
Kontakt:

Post autor: Stefanfd »

Rower prezentuje sie bardzo fajnie :)
zmiany widze ze chcesz porządne wiec naprawde super :)
tylko ja chyba bym nie malował ramy :?
bo ma swietny wygląd z resztą nie osiagniesz pozniej tak fajnego malowania (a wyglada powalajaco do tego jakis amor dobry i bedzie fajny set) :D
ja ostatnio malowałem swoja rame i wyszła ładnie ale i tak bym wolał jak by był orginał :mrgreen: no ale mimo wszystko powodzenia

Pawel94
Kontakt:

Kuba94 w tej cenie kupisz już coś lepszego :)
Stefanfd raczej sam bym nie malował bo niedaleko mnie jest lakiernia samochodowa i widziałem że malują tam maski drzwi i podobne więc jak by podieli wyzwanie to bym im oddał do pomalowania a później kupił naklejki dc pitbull i bezbarwnym w spreju :D
A może przy okazji wiecie z jakiego powodu może nie odbijać do końca tłoczek w j5? Bo przez to trze o tarczę i się nagrzewa oraz z lekka hamuje.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
Moja maszina :D
Qubusiek
Kontakt:

Post autor: Qubusiek »

Ale nie odbija, czy po prostu jest za blisko ustawiony i wystarczy rozepchnac tloczki ?
http://www.pinkbike.com/photo/4682317/ - rowerek
Pawel94
Kontakt:

klocki non stop trą o tarczę, ledwo co odbijają, nawet śrubokrętem jest dość trudno je rozepchną. Ale coś mi się wydaje że jest po prostu za dużo dotu na lane. Zdejmuje koło i tłoczki nie są na maksa rozepchnięte ale tak że troszkę trudno włożyć tarczę, troszeczkę odbijają ale wydaje mi się że jest to nadmiar dotu, ale wolę się spytać bo to mój pierwszy hampel hydrauliczny więc doświadczenie mam nikłe. Jeszcze dodam że jak już rozepchnę tłoczki to jak tylko zacisnę klamę to znów nie odbijają do końca.

A tak w ogóle dzięki za dobre słowo o moim śmigaczu :D
Qubusiek
Kontakt:

Post autor: Qubusiek »

Smigacz, zacny, fakt. Tylko przedni hamulec i amortyzator zmienic - poczekamy zobaczymy. A sprobuj rozepchnac mocno klocki srubokretem tak zeby lekko zacisk na tarcze wchodzil, jesli sie nie bedzie dalo to trzeba bedzie odlac plynu kropelke.
http://www.pinkbike.com/photo/4682317/ - rowerek
Pawel94
Kontakt:

To przecież napisałem że jak już rozepchnę i założę kółeczko i znów zacisnę to z powrotem nie odbijają do końca :( czeka mnie kurs do serwisu na odlanie dotu bo samemu nie chce mi się babrać :mrgreen: a po za tym nie mam strzykawek do avidów ale pewnie nie długo się w nie zaopatrzę.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Podnieś duro na lagach, będzie fajniej:). Zrobiłeś mu już servis? coś sie poprawiło w pracy?
I nie przemalowywuj. Jest w pytke:D
Pawel94
Kontakt:

Nie chcę podnosić go już na lagach bo jest jeszcze gorsza praca serwis zrobiłem poczyściłem nalałem olej dałem te gąbeczki przy uszczelkach nasączone olejem ale coś znów gorzej działa. Jak tylko będę miał trochę kasy wolnej to zakupuję tłumik z duro i się zobaczy byle do końca sezony bo na następny będzie storm. A ramkę chciałem maznąć na biało bo jakoś mi się nie podoba ten grafitowy ale się zobaczy. Amorek będzie biały żeby troszkę ożywić rowerek + jakieś inne białe wstawki pewnie napinacz myślałem nad przemalowaniem mostka ale tak żeby później zakupić naklejki marki i na naklejki dać bezbarwny. Na allegro kiedyś był gość u którego praktycznie można było zamówić każde naklejki. Ale się zobaczy nie wszystko naraz powoli co jakaś kasa wpadnie to coś nowego będzie :D

Coś mi się duro zaczęło zapadać bo do końca nie odbija pewnie dlatego że połamałem te białe podkładki na końcach sprężyn :D ale jutro go rozbiorę i coś pokąbinuję
Pawel94
Kontakt:

Małe zmiany duperele ale cieszą :D
-gripy (oj wygodniej się jeździ)
-zębatka na to samo tylko 36z (bo poprzednie 38 zajechałem)
-licznik (rzecz dziwna w takich rowerach :shock: )

Za to suport się sypie złapał luzy :(
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Pawel94 uważaj na Duro Triple w HT, lubi się główka łamać. A rowerek całkiem fajny :) Jaki rozmiar ramy? :)
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

Banan725135650 pisze:Pawel94 uważaj na Duro Triple w HT, lubi się główka łamać.
O czym Ty mówisz?
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
Banan725135650
Kontakt:

randy-rockstiff pisze:O czym Ty mówisz?
O tym, że ramy sztywne nie lubią dwupółkowych widelców. Widziałem na własne oczy jak HT poległ przy Duro Triple i od tego momentu zraziłem się do dwupółek w sztywniakach. Po za tym do takich ram rekomendują widelce jednopółkowe o skoku bodajże 130-160 mm (ale tu pewności nie mam).
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

Banan725135650 pisze:O tym, że ramy sztywne nie lubią dwupółkowych widelców. Widziałem na własne oczy jak HT poległ przy Duro Triple i od tego momentu zraziłem się do dwupółek w sztywniakach. Po za tym do takich ram rekomendują widelce jednopółkowe o skoku bodajże 130-160 mm (ale tu pewności nie mam).
Wyjdź stąd, teoretyku. Hardtail hardtailowi nie równy.
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
Pawel94
Kontakt:

Banan ale ty śmieszny jesteś sugerujesz że pitbull jest za słaby na duro t to chyba według twojego toku myślenia powinienem wsadzić tam amor do xc. Duro triple nie jest mocne ani sztywne tak ze prędzej pierdyknie duro t niż rama a na dodatek to duro t jest opuszczone teraz na jakieś ja wiem 140-150mm. Co jeszcze lepsze mam rozwaloną obejmę rury sterowej w górnej półce tak że jak bym miał dzwona to duro leci na pierwszy ogień. Dzięki za pozytywne słowa o moim rowerku mimo że nie jest to oh i ah. Jak to się mówi nie od razu Rzym zbudowano(czy jakoś tak) :)

p.s. Wiem że dwupółek nie powinno się łączyć z ht i nie mam takiego zamiaru ale duro t to wyjątek(byłem głupi młody i poleciałem na szpan teraz żałuję :()
p.s. 2 rama to większy rozmiar bodajże 16 rocznik 2005 co do rocznika to słyszałem że lubiły pękać ale ile w tym prawdy?(podchodzę do tego z dystansem)
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
Moja maszina :D
Banan725135650
Kontakt:

randy-rockstiff pisze:Wyjdź stąd, teoretyku.
Pisze przykłady z którymi miałem styczność w realu-a to nie teoria ;)
randy-rockstiff pisze:Hardtail hardtailowi nie równy
Racja i zgadzam się z tym w 100%, ale lepiej nie ryzykować. Połamanie główki nie ciekawie wygląda a przy Duro Triple już nie jedna rama poległa.
Pawel94 pisze: sugerujesz że pitbull jest za słaby na duro t
Nic takiego nie napisałem ;)
Pawel94 pisze:według twojego toku myślenia powinienem wsadzić tam amor do xc
Nie, wg mojego toku myślenia świetnie by się tam komponował Domain 318 ;)
Pawel94 pisze:lubiły pękać
Mity, pęknie 1/1000 a, że ich dużo jest na polskim rynku to polecą 2/3 opinie negatywne i sieją panikę. Wszystko zależy od stylu jazdy (wg mojego toku myślenia :mrgreen: )
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Banan725135650 pisze:Połamanie główki nie ciekawie wygląda a przy Duro Triple już nie jedna rama poległa.
Sign nie przy jednym amorze juz polegl.
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Banan725135650 Pitbull to Bardzo trwala rama... Znajomy nawet polamal na niej Boxxera :P
Pawel94 zycze powodzenia ;) Sam kiedys mialem podobny secik :D
ODPOWIEDZ