Witam!
Na jednym tłoczku mam wyłamany "bolec" który trzyma klocek i chciałem się Was poradzić czy mogę wymienić 2 po jednej stronie czy może wszystkie 4 żeby równo pracowały?
Wymieniałem kiedyś 1 tłoczek w strokerze trail i było ok ale stary tłoczek nie miał nawet przejechanego pół sezonu, a code ma już trochę za sobą.
BTW
Gdzie moge kupić tłoczki z uszczelkami?
W harfie nie sprzedają a w rowerowy.com zaśpiewali 155zł mam nadzieje, że za komplet 4 ;]
Avid Code - wymiana tłoczków
Mozesz wymienic jeden tłoczek. To czy beda rowno pracowac zalezy czy sa wysztkie tak samo odpowietrzone Tzn czy np niemasz jakiegoś bąbelka przy jednym z tłoczków i oraz od ich ułożenia. Jesli chodzi o uszczelki to nie koniecznie musisz je wymieniac. Wystarczy ze dasz bardzo ale to bardzo cieniutka warstwe smaru Np Motorexa i bedzie dobrze .Sam mam tak zrobiony hamulec i jest wszystko ok
Jak składam hebla to daje pod/na uszczelki trochę dot'a i potem raz na jakiś czas bez rozkręcania przesmaruje teflonem wysuwając tłoczki na maxa, i jak narazie nie miałem żadnych problemów z hamulcem, poza rozwalonym tłoczkiem ;]
Dzięki Sejtan rozwiałeś moje wątpliwości, tylko teraz jest kolejne pytanie:
Gdzie kupię jeden tłoczek?
Dzięki Sejtan rozwiałeś moje wątpliwości, tylko teraz jest kolejne pytanie:
Gdzie kupię jeden tłoczek?
Wiesz coo mozesz poszukac Gdzieś walnięty zacisk. Ale ciezko bedzie Ci go znalezc ja fartem znalazlem klamke od Coda ale zacisku nie widziałem.Ale chyba ta wymiana tłoczka nie jest tak koniecznia. mam tu namyśli fakt ze klocki sa zablokowane bolcem ktory powstrzymuje je przed wypadnięciem wiec Jeden urwany bolec nie powinien rzutować jakoś na Hamowanie. Tak mi się przynajmniej wydaje. Co innego jesli leje się przez niego płyn