swinger 6-way problem

agressor
Kontakt:

swinger 6-way problem

Post autor: agressor »

Dzisiaj wylał mi się cały olej. Leje się z samego końca tłoka na łączeniu tam koło elastomera. Jest jakaś możliwość zrobienia tego czy damper poległ zupełnie ?
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Peka, nie probuj na tym jezdzic.
xxxPaNoCeKxxx
Kontakt:

Post autor: xxxPaNoCeKxxx »

Możesz odesłać go do serwisu. Prawdo podobnie uszelki są do wymiany itd. Mogę polecic serwis w Krakowie Vario-Bike,sam robie u nich przeglad dampera (dokladnie swingera 6 way) . Serwis stwierdzi co mu sie tam stało ;) A jeśli chciałbys go zrobic samemu to lepiej nie bierz sie za to jak sie nie znasz,sam probowałem,jest on dosc trudny w serwisowaniu. Co najwazniejsze koszt takiego przeglodu jest nie duzy w tamtejszym serwisie (120zł)

Tak jak wspomniał blackdemon nie jeźdz teraz na nim dopóki go nie zrobisz.

Pozdro
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

agressor , blackdemon ma rację damper do śmieci jeżeli nie uda Ci się dokupić tłoczyska.
xxxPaNoCeKxxx pisze:Prawdo podobnie uszelki są do wymiany itd.
jeżeli nie robisz sam serwisów to nie doradzaj.
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Mi tez tak cieklo, myslalem, ze to z uszczelki, maly drop i jeblo, na szczescie nie na niczym wiekszym. Tam nie ma uszczelki miedzy tlokiem a uchem, jest to na klej wkrecone takze nie cieknie.
Sejtan
Kontakt:

Post autor: Sejtan »

a sprawdz czy nie poluzowało ci się tłoczysko. Ja miałem kilka razy taki przypadek w 5th elemencie i w Vanilli R. Jeśli nie to koledzy mają racje najprawdopodobniej pęka albo ulamał sie kawalek gwintu w uchu. Niestety 6way jest lzejszy ale gorzej wykonany niz stary 5th element.
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

końcówka przy tłoku jest ugięta szukam teraz tłoka do swingera albo innego dampera 222.
ODPOWIEDZ