Black... skakać, czy nie skakać?
Black... skakać, czy nie skakać?
Co sądzicie o Manitou Black?
Czy amorek można pokatować na hopach?
Warto coś takiego kupić?
Czekam na Wasze opinie i doświadczenia.
Czy amorek można pokatować na hopach?
Warto coś takiego kupić?
Czekam na Wasze opinie i doświadczenia.
. : MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ : .
z czasem coraz mniej jestem przekonany co do blackow i mz a bardziej do psylo od rock shoxa... ma o wiele lepsze opinie, fajniej pracuje i wogole :D
z blackiem tylo przykre wspomnienia from znajomi) - dwa razy padniety tlumik, raz pokrzywiony, a kazdy dzialal do dupy.
to tyle.
z blackiem tylo przykre wspomnienia from znajomi) - dwa razy padniety tlumik, raz pokrzywiony, a kazdy dzialal do dupy.
to tyle.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
hmm ja mialem dwa blacki i moja ekipa (6 gosci) tez ma blacki i co teraz ?
teraz mam blacka sport i nie dlatego ze poprzedni sie zlamal czy cos sie stalo tylko pierwszy black mial tylko 100mm skoku a ja chcialem 120mm.
Black to dobry amor do skakania,wygral nawet w jakims pismie rowerowym konkurs na skakanie na dircie.Napewno jest lepszy od dj'a bo porostu nie peka.
jednemu z moich kumpli wykleila sie laga z korony ,ale na gwarancji mu dali nowego bez problemu najmniejszego.
z blackiem to jest tak ze to jest dobry amor i dorze pracuje jak:
-smarujesz go raz na miesiac raz na dwa miesiace mikrolubem - smar na slizg
-robisz generalny przeglad raz do roku
-dbasz o niego
jest troche upierdiwy w tym zakresie.
Teraz troche o bebechach.Wiec black w srodku jest troche plastikowy :) co oznacza,ze sa pewne czesci ktore sie rozpier dalaja po jakims czasie - ale jest to uszczelka od tlumika (8zl kosztuje nowa duuzo lepsza) ,metalowy pierscien taki "chudy" (20gr), ja wymienilem te dwie rzeczy i chodzi znowu jak nowy.Koledzy tez juz sa po tym zabiegu :)
I na koniec ogromny plus!!!! 2 lata gwarancji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-ja jestem w sumie zadowolony,nic nie peka,amor sie trzyma,ja napieram gapy i dropy i sie trzyma,czasem poleje olejem po goleniach i jest super.
teraz mam blacka sport i nie dlatego ze poprzedni sie zlamal czy cos sie stalo tylko pierwszy black mial tylko 100mm skoku a ja chcialem 120mm.
Black to dobry amor do skakania,wygral nawet w jakims pismie rowerowym konkurs na skakanie na dircie.Napewno jest lepszy od dj'a bo porostu nie peka.
jednemu z moich kumpli wykleila sie laga z korony ,ale na gwarancji mu dali nowego bez problemu najmniejszego.
z blackiem to jest tak ze to jest dobry amor i dorze pracuje jak:
-smarujesz go raz na miesiac raz na dwa miesiace mikrolubem - smar na slizg
-robisz generalny przeglad raz do roku
-dbasz o niego
jest troche upierdiwy w tym zakresie.
Teraz troche o bebechach.Wiec black w srodku jest troche plastikowy :) co oznacza,ze sa pewne czesci ktore sie rozpier dalaja po jakims czasie - ale jest to uszczelka od tlumika (8zl kosztuje nowa duuzo lepsza) ,metalowy pierscien taki "chudy" (20gr), ja wymienilem te dwie rzeczy i chodzi znowu jak nowy.Koledzy tez juz sa po tym zabiegu :)
I na koniec ogromny plus!!!! 2 lata gwarancji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-ja jestem w sumie zadowolony,nic nie peka,amor sie trzyma,ja napieram gapy i dropy i sie trzyma,czasem poleje olejem po goleniach i jest super.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
a ja powiem tak za zadne skarby bym niechciał blacka so poprostu do dupy wogóle nie chodzą i sie rozpierdalaja!!kumplowi poszedł tłumik jak zwiekszył tłumienie poprostu pekł innym kumplą wogule nie chodza a kumpel po nie całym roku ma w *** luzy ja tam tylko bym rozważac cos z oferty marzocha na 2005 r pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=613601
gg6537176
gg6537176
heheeheh oj gruuby gruuby co ty pierdzielisz :p mam blacka juz ponad rok i trzyma sie bez najmniejszych problemow ytrzymuje dropy hopy i inne jakies dziwne rzeczy moze nie chodza jakos super zajebiscie plynnie ale jezeli bedziesz o niego dbal to bedizesz zadowolony a co do ofert na 2005 to lepiej rozpatrz oferte manitou bo raz ze przyjmuja na gwarancje bez problemow a dwa ze napewno beda tansze niz marzocchi a beda mialy wiecej regulacji
pozdroowka
pozdroowka
::CZERPMY Z JAZDY JAK NAJWIECEJ PRZYJEMNOSCI::
-
- Kontakt:
A jal dla mnie i black i psylo pracuja beznadziejnie ;/
Najbardziej mi podchodzi praca Monster t / Junior 2004 / drop off 1 i wszystko marcoka 2002 , takie charakterystyczne tlumienie maja jakby w srodku byl jakis kleik , ciezko to opisac ale tak fajnie pluska ;]
Najbardziej mi podchodzi praca Monster t / Junior 2004 / drop off 1 i wszystko marcoka 2002 , takie charakterystyczne tlumienie maja jakby w srodku byl jakis kleik , ciezko to opisac ale tak fajnie pluska ;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Każdy produkt ma jakies wady i zalety. O blacka trzeba dbać, w psylo są kiepawe uszczelki i sprzęt lubi sobie żygnąć, za to DirtJumper to jedna wielka kupa.....w dodatku krucha.
Ja uważam że Black jest najlepszym widelcem ostatnich lat, ma najlepszy stosunek wytrzymałości do masy, działa bardzo płynnie, ma wiele regulacji, no i jak pokazało życie jest duuużo trwalszy od bomberów.
Właśnie dlatego opanował światowy rynek XC (niezawodniczego) i 4Crossu (tu już zawodniczego)
Gdybym nie miał shermana to na 100% śmigałbym teraz na blacku.
Ja uważam że Black jest najlepszym widelcem ostatnich lat, ma najlepszy stosunek wytrzymałości do masy, działa bardzo płynnie, ma wiele regulacji, no i jak pokazało życie jest duuużo trwalszy od bomberów.
Właśnie dlatego opanował światowy rynek XC (niezawodniczego) i 4Crossu (tu już zawodniczego)
Gdybym nie miał shermana to na 100% śmigałbym teraz na blacku.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
ale zaraz zaraz!
black w pracy nie doruwnuje w pracy marcokowi,niestety.Ale biorac pod uwage wspolczynnik peknietych blackow i dj'ow - black bije na glowe dj'a.
gdyby tylko marcoki nie pekaly to juz dawno bym na dj'u smigal,a nie na blacku kotrego trzeba piescic jak dupeczke :)
black w pracy nie doruwnuje w pracy marcokowi,niestety.Ale biorac pod uwage wspolczynnik peknietych blackow i dj'ow - black bije na glowe dj'a.
gdyby tylko marcoki nie pekaly to juz dawno bym na dj'u smigal,a nie na blacku kotrego trzeba piescic jak dupeczke :)
ja jeszcze z dj'em sie nie kochalem,black sie srednio kocha ale jeszcze mnie nie zawiodl :)
Bkillah,wiadomo nie kazdy dj peka i nie kazdemu blackowi rozjebuje sie tlumik.Prawda jest taka ze wolabym dj'a,wyglada lepiej,pracuje lepiej ale widzialem juz popekane i stad strach :(
Bkillah,wiadomo nie kazdy dj peka i nie kazdemu blackowi rozjebuje sie tlumik.Prawda jest taka ze wolabym dj'a,wyglada lepiej,pracuje lepiej ale widzialem juz popekane i stad strach :(