sterówka - do ilu cm dociąć?
sterówka - do ilu cm dociąć?
witam, mam pytanie, do ile mozna bezpiecznie dociąć sterówkę aby później nie było problemu z dopasowaniem do innych ram i sprzedaniem amora? aktualnie jest 21 cm
-
- Kontakt:
Nie wiem jak teraz ale big hity starsze L miałby 140mm główkę, M 135. Moje norco shore 2006 ma 140mm. Wg mnie bezpiecznie by było zostawić.
13,5cm - główka ramy
3cm - średnio stery
4cm - mostek
Czyli razem 20,5cm. Wg mnie jak masz jedną półkę to możesz raczej zostawić to 21cm. Jak kupiłem najpierw amora 19,5cm i potem ramę... jako kupującego szlag mnie trochę trafiał... potem szukanie niskich sterów, niskiego mostka żeby to w końcu spasowało...
13,5cm - główka ramy
3cm - średnio stery
4cm - mostek
Czyli razem 20,5cm. Wg mnie jak masz jedną półkę to możesz raczej zostawić to 21cm. Jak kupiłem najpierw amora 19,5cm i potem ramę... jako kupującego szlag mnie trochę trafiał... potem szukanie niskich sterów, niskiego mostka żeby to w końcu spasowało...
Tak, zostaw te 21cm, tez miałem nieprzyjemności związane z za krótką sterówą. W moim piku miała jedynie 16cm, co do mojego ds'a nie podeszło, teraz jeżdżę na przedłużce rury sterowej przez co mam luzy w pipe
Musiałem zmieniac rame, na taką z niską głowką i na zintegrowane stery. Więc zostaw tak jak jest. pozdro

http://cezar-mtb.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: