I nie zapomnij dospawać customowego uchwytu na bidonLas3k_91 Ldz pisze:Dla treningu potnij i pospawaj swoją ramę
gdzie to dostane ? / stworzenie wlasnej ramy
Jeśli już chcesz na siłę coś spawać do musisz jeszcze baardzo dużo się nauczyć. Przykładowo rama OMEN (co prawda full) była projektowana dwa lata zanim coś zaczęło powstawać. Kup na złomowisku jakąś starą ramę, zobacz jaką ma długość mufy i na jakie stery. Rurki też mogą być ze złomu ale raczej są to stare rzeczy, które już służyły. Jeśli chodzi o spawanie to zostawiam już Tobie, bo nie wiem jak chcesz to zrobić - rurka w imadło, druga osoba trzyma 2 rurkę i spawasz? ...
Jest firma Mielec która zajmuję się spawaniem między innymi ram ale musisz dać im mega super projekt bo inaczej zepsują. Po za tym cena takiego spawania + koszty rurek, gwintowania i wszystkiego wyjdą w najlepszym wypadku ok 700zł. Rame ht na allegro możesz kupić za 300zł nową i to od zaraz więc nie wiem po co się tak trudzić. Osobiście jak i reszta odradzam samodzielne konstruowanie ramy z taką wiedzą.
Jest firma Mielec która zajmuję się spawaniem między innymi ram ale musisz dać im mega super projekt bo inaczej zepsują. Po za tym cena takiego spawania + koszty rurek, gwintowania i wszystkiego wyjdą w najlepszym wypadku ok 700zł. Rame ht na allegro możesz kupić za 300zł nową i to od zaraz więc nie wiem po co się tak trudzić. Osobiście jak i reszta odradzam samodzielne konstruowanie ramy z taką wiedzą.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
dh95, na początek to się zacznij bawić CADem bo wykonanie głupiej piasty przeze mnie jak dopiero zaczynałem zajęło mi ok 4 dni (odwzorowana z dokładnością 1mm). teraz się zabierałem do zrobienia modelu ramy demo 9 ale uznałem że bez znania dokładnych wymiarów to raczej nie możliwe - musiałbym ją mieć w domu i sobie mierzyć (chciałem dokładnie odwzorować ramę) a robię to tylko dla treningu i własnej satysfakcji a ty nawet nie wiesz gdzie rurki można kupić. Zaprojektowanie, wykonanie modelu ramy a później dobre jej zespawanie to już wyzwanie i na pewno nie dla początkującego.. najzwyczajniej kup ramę i nie kombinuj bo to się może źle skończyć