Rozmiarówka TLD i Royal

Akozz
Kontakt:

Rozmiarówka TLD i Royal

Post autor: Akozz »

Witam

Moje stare rękawiczki zaraz stracą palce więc szukam nowych. Znalazłem fajne TLD XC ale nie wiem za bardzo jaki rozmiar wybrać. Nigdzie ich nie ma żeby zmierzyć.

Mam 661 Compy L. Ktoś się zna na rozmiarówce TLD ? bo na ich stronie są tylko tabelki do kasków i koszulek/spodni.

I dwa to royal racing. Znalazłem jakąś tabelkę rozmiarów z której wynika że S byłą by dla mnie ale ja nosze ubrania XL :P to chyba ta tabelka jakaś marna bo raczej ubrania royala nie sa takie wielki.

Jak ktoś miał styczność z tymi firmami ( bo ja nigdy) i coś doradzi bede wdzięczny
i.
Kontakt:

Post autor: i. »

Co do Royala to mają duuuuuuże rozmiary. Na mnie XL, przy ok. 100kg i 183cm, wzrostu wyglądała jak worek po ziemniakach. L'ka leży lepiej, ale podejrzewam, że M'ka wcale taka obcisła by nie była.
Akozz
Kontakt:

Post autor: Akozz »

Hmm a to ciekawe, też ważę około setki i 186 wzrostu. Nikt nie wie pewnie czy w krakowie można gdzieś Royala przymierzyć ? bo tak by było najłatwiej.
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Ja mam troya xc w rozmiarze M, a jestem dosc duzy, tzn. chudy ale 188cm i dosc dlugie paluchy:D A leza bardzo dobrze. Z tego co ja wiem i z moich doswiadczen to M'ka troya jest porownywalna do L'ki royala, jak nie wieksza, royal jest dosc obcisly wlasnie... Ale moge sie mylic
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

Co do rękawiczek mam TLD GP i Royal Air oba modele w rozmiarze M i leżą świetnie

A jeżeli chodzi o strój to przeważnie L royala i TLD, ale royal przy tej samej rozmiarówce nieco większy wychodzi
Sell: Rower - Intense M9
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

No jeśli chodzi o ciuchy, to Royal ma "zwykłą" rozmiarówkę rowerowo-motocyklową (czyli ciuchy dość spore, lepiej brać o rozmiar mniejsze, niż ciuchy codzienne), a TLD sugeruje kupować rzeczy w tym samym rozmiarze co codzienne.

Ale rozmiarówka rękawiczek jest bardziej ujednolicona u różnych producentów - z mojego doświadczenia wynika, że można się bezpiecznie trzymać jednego rozmiaru. Tyle że lepiej patrzeć na rozmiar "liczbowy" (8, 10, 11 itp. - wg. obwodu dłoni), a nie "literowy" (S, M, L - według gustu producenta).
ODPOWIEDZ