Piasta Sun Ringle 12x150

chelsea92
Kontakt:

Piasta Sun Ringle 12x150

Post autor: chelsea92 »

Jak wykrecic lozyska w wyzej wymienionej piescie .. Jest jakis klucz ? Jest tam bardzo nietypowa sruba ....

Czekam na info Pozdro
BorekDH
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Jak ostatnio rozbierałem piastę Sun Rignle 12/135 to łożyska trzymały się na pierścieniach segera. Co prawda nie mam pojęcia co to za model był.

Do pierścieni to musiałbyś mieć szczypce zwierające(albo uniwersalne które można ustawić do zwierania albo rozwierania).
chelsea92
Kontakt:

Post autor: chelsea92 »

Ok segery wyjete i teraz sa dwie srubki jedna z jedna z jednej strony druga z drugiej ... i w tej jednej jest wejscie na taki dziwny klucz ktorego nie mili W 5 SERWISACH ROWEROWYCH !!!! I co teraz ?
BorekDH
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ehh... foty by pomogły. W tej piaście którą miałem w rękach nie było żadnych innych elementów trzymających łożyska. Konus od strony tarczy luzem latał, pod nim tylko seger i od razu łożysko... Od strony bębenka odkręciłem go palcami. Była to taka tulejka z dziurą na klucz płaski... 15 albo 17... tyle że tak płaski że można ją było złapać tylko jakimś poradzieckim multitoolem. Osi nie wybijałem bo chciałem się tylko do bębenka dobrać. Ale w necie gdzieś jest foto gdzie jest narysowane w którą stronę się wybija.
ODPOWIEDZ