Za krótka rura sterowa
Za krótka rura sterowa
Witam. Nie byłem pewien w jakim dziale napisać, więc można przenieść ofc.
Problem polega na tym, że mój Duracz, ma za krótką rure sterową. Byłem w serwisie, koleś na oko widział, że z mostkiem to zabraknie 1 cm jak nie 1.5cm. Nie mam pojęcia czy jest jakiś na to sposób, czy odpada całkowicie ten amortyzator. Myślałem coś o dospawaniu, ale czarno to widze. Prosze o pomoc. Dzięki z góry.
Problem polega na tym, że mój Duracz, ma za krótką rure sterową. Byłem w serwisie, koleś na oko widział, że z mostkiem to zabraknie 1 cm jak nie 1.5cm. Nie mam pojęcia czy jest jakiś na to sposób, czy odpada całkowicie ten amortyzator. Myślałem coś o dospawaniu, ale czarno to widze. Prosze o pomoc. Dzięki z góry.
Dzięki za pomoc. Zostawiłem rame i duro w serwisie, jeszcze rozpatrzy jakieś możliwości i spróbóje założyć z mostkiem. CEZAR miałeś ten problem też z duro ? 
Mostek mam Truvativ hussefelt z wysokością chyba 4 cm nie jestem pewien. W najgorszym wypadku będe musiał kupić jakiś niższy. Pozdrawiam
Edit: Mostek tioga odpada bo mam kierownice 31.8 cm. Możliwe, że jest jakiś mostek w wersji 31.8 a nie 25.4 Jeżeli masz jakiegoś linka zapodaj

Mostek mam Truvativ hussefelt z wysokością chyba 4 cm nie jestem pewien. W najgorszym wypadku będe musiał kupić jakiś niższy. Pozdrawiam
Edit: Mostek tioga odpada bo mam kierownice 31.8 cm. Możliwe, że jest jakiś mostek w wersji 31.8 a nie 25.4 Jeżeli masz jakiegoś linka zapodaj

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Miałem ten problem w pikupietreg pisze:miałeś ten problem też z duro ?

Tioga taskforce jest tylko pod 25.4, więc zostaje funky szukaj używanych bo nowe w granicach 150zlpietreg pisze: Mostek tioga odpada bo mam kierownice 31.8 cm. Możliwe, że jest jakiś mostek w wersji 31.8 a nie 25.4 Jeżeli masz jakiegoś linka zapodaj

http://cezar-mtb.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
Bikes_Shop, chcę zobaczyć jak to na lajcie tak robisz... wymiana sterówki na stalową w marzocchi to jakieś będzie 150-200zł(razem z rurą), na alu 100zł więcej. Mówię o cenach jakie widziałem w autoryzowanym serwisie(nie pytałem, ale tak się firmowali). Bo u jakiegoś Ziutka jak ci ******* to powie... stało się. Nie widzę sensu iść do takiego kolesia...
Bikes_Shop tak,ciezko.wez pod uwage ze niezaleznie od tego jak dobrze osadzisz nowa sterowke bedzie ona gorzej lezec niz ta ktora byla oryginalnie.jesli zrobisz to zle to widelec jest do wyrzucenia,a jesli jest gdzies jakas wada materialowa...to mozliwe ze dowiesz sie o tym dopiero jak bedziesz wypluwal zeby.
pomysla nabijania mostkiem nie bede komentowal,bo to zalosne.
kup task force'a,kosztuje 50zl i ma bodajze 35mm wysokosci.
pomysla nabijania mostkiem nie bede komentowal,bo to zalosne.
kup task force'a,kosztuje 50zl i ma bodajze 35mm wysokosci.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu