Przesiadka na BMX'a

misialek
Kontakt:

Przesiadka na BMX'a

Post autor: misialek »

Witam wszystkich:)
Mam do Was pewne zapytanie, a mianowicie:
Ostatnio dopadła mnie chęć zakupu BMX'a. Na swoim MTB jezdze juz jakies 4 lata ( NS Bitch + Pike od okolo 2 lat) Umiem kilka trików streetowych i dirtowych i nawet zle mi to nie wychodzi :P Ale uznałem, że może lepsza zabawa będzie na BMXie. A odnośnie mojego pytania do brzmi ono tak: Czy będzie ciężko nauczyć mi sie tych samych trików np. 360 na płaskim, Old Schoola, FJTW i podobnych.
Prosił bym o odpowiedz kogoś kto dokonał podobnego wyboru:)
BMX, który mi sie spodobał to WTP Arcade 2010 http://allegro.pl/item1151447186_bmx_we ... 0_wtp.html
Pozdrawiam :)
kubabiker
Kontakt:

Post autor: kubabiker »

ja sie przesiadalem w druga strone, z bmx na mtb i powiem ci ze na bmx mi sie o wiele latwiej robilo streetowe triki niz na dualu. bmx jest mniejszy lzejszy i zwinniejszy, strasznie latwo sie nim obraca. kwestia tylko wyczucia go, zreszta tak jak za kazdym razem jak sie przesiadasz na inny rower musisz najpierw pojezdzic na ni mzeby go wyczuc. a ten bmx z linka jak na poczatek bardzo fajny
misialek
Kontakt:

Właśnie miałem podobny tok rozumowania jak Ty ;)) Tez myślałem, że moze byc łatwiej bo mniejszy. A co do tego BMXa z linka spodobał mi się bo bardzo fajnie wygląda i jest tani jak na WTP. A poza tym gdybym miał zmieniac rame (bo i to planowałem) to byłaby to NS Majesty 2010 która kosztuje 1200zł więc za te pieniądze lepiej miec cały rower xD
SMOTER
Kontakt:

Post autor: SMOTER »

No ja mysle ze mam tu wiele do powiedzenia bo jezdzilem w streecie na Dunconie Pussy + Dj1 na kołach 26 i wszystko fajnie plecy od mtb ani rece nie bola itp. Lecz teraz mam Gianta glory i Boxxera ale tez wlasnie kupiłem sobie BMX do zabawy na miescie i powiem tak Przez pierwszy tydzien od jazdy na bmx bardzo bolą nadgarstki i łopatki Manuala robi sie zupełnie inaczej :) mi np. duzo latwiej niz na Pussy a jezdze brakeless wiadomo rowerek mały zwrotny na MTB nie robilem 360 z flatu a na BMX robie :) Jedyne czego sie boje to skakac z duzych wysokosci bo tak jak mowiłem jestem przyzwyczajony do fulla gdzie jak wylądujesz tak będzie :) bo siedze czesciej w lesie niz na streecie... Jesli chodzi o dirty hmm... troche jezdzilem i na BMX 360 siadało jak chciałem bez wiekszego wysiłku tak ze podsumujac BMX pozwala na wiecej Obrotów, Większy Baniak :D jedyny minus to własnie gdy nie ma sie wyćwiczonego lądowania mozna ładnie po nadgarstkach dostac :twisted:
Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010
Tylko ja zjeżdżam pod góre
kamiljot
Kontakt:

Post autor: kamiljot »

Nie lepiej kupić Premium Duo? Jest full cro-mo
Piotr
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Imo, jak chcesz zmieniac wypasiona furke mtb na gownianego bmxa, to lepiej juz kup ta majesty:P Nie inwestuj w takie polsrodki, bo tylko sie zrazisz do bmxow. Jak juz chcesz sie przesiasc kup cos porzadnego, przynajmniej na takim poziomie na jakim stoi Twoj bitch w swiecie mtb. Jesli nie chcesz wydawac wiecej niz te 1,2k to pomysl o czyms uzywanym, mozesz trafic o wiele lepszy sprzet niewiele uzywany. Najlepiej zaloz podobny temat na popularnej stronce bmxowej;)
misialek
Kontakt:

MTBka sie nie bede pozbywał i tak ;) BMX tak dla zabawy nawet jak sie połamie to kij albo na gwarancje oddam :P a jak nie bedzie mi sie podobała jazda na BMXie to moge go sprzedac :)
ODPOWIEDZ