Pancerne kola bezdetkowe
Pancerne kola bezdetkowe
czesc
szukam czegos do AM+lekkiego DH do mojego Reigna X.
Pancerne nie dlatego ze robie mega dropy ale ze waze duzo.
koniecznie bezdetkowe i lekkie.
Mozecie cos poradzic? Myslalem o ZTR Flow na hope'ach pro 2 ale kasowo mnie przeraza ta opcja. Chyba nie trzeba mi 36h i starczy 32h ale oczywiscie grubsze szprychy.
Dzieki za info
L
szukam czegos do AM+lekkiego DH do mojego Reigna X.
Pancerne nie dlatego ze robie mega dropy ale ze waze duzo.
koniecznie bezdetkowe i lekkie.
Mozecie cos poradzic? Myslalem o ZTR Flow na hope'ach pro 2 ale kasowo mnie przeraza ta opcja. Chyba nie trzeba mi 36h i starczy 32h ale oczywiscie grubsze szprychy.
Dzieki za info
L
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja kupilem ZTRy na lemonbike w bardzo kozystnej cenie :]. Odrazu mowie ze na kola trzeba uwazac przez pierwsze jazdy bo sie szybko szprychy luzuja po zaplecieniu koła, ja chyba dociągałem szprychy dzien w dzien przez pierwszy tydzien i potem jeszcze ze 2 rezy wzucilem je na cetrownice na porządne dociągnięcie.
Warto tez zainwestowac w dobre szprychy, odrazu mowie zeby nie brac jakis smiesznych revolutionow bo sztywnosc boczna będzie beznadziejna. Ja mam jakis niski model DT i jest tak w miare dobrze tak jak mavicach 721, po sezonie pewnie doinwestuje koła na CX-raye zeby uzyskac max sztywności bocznej noi zainwestuje w Tublessa
. Komplet kół mi wazy 1900 gr przy szprychach ktore waza 470 gr
.
Zaznaczam ze Ztry tylko na 32 szprychy sa :]
Warto tez zainwestowac w dobre szprychy, odrazu mowie zeby nie brac jakis smiesznych revolutionow bo sztywnosc boczna będzie beznadziejna. Ja mam jakis niski model DT i jest tak w miare dobrze tak jak mavicach 721, po sezonie pewnie doinwestuje koła na CX-raye zeby uzyskac max sztywności bocznej noi zainwestuje w Tublessa

Zaznaczam ze Ztry tylko na 32 szprychy sa :]
mlynooo można dołożyć do Competition'ów (cos ok 3-4zł/szt) i juz jest "przełom" wagowy, a wytrzymałość naprawdę niezła. Waże 85kg i od dobrych 5 sezonów nie zmieniam modelu obręczy i szprych (Mavic ex729 / DT Competition) - takich kompletów już miałem kilka, ale zmiany wynikały z interesów, a nie uszkodzeń.
www.feel-free.pl