Dziś miałem niefortunny upadek na schodach i niestety uszkodzeniu uległa prawa klamka hamulca. Dokładnie pękła tam gdzie jest najcieńsza (zaraz przed dziurka na śrubkę i łożyska). W zacisku został jej fragment pomiędzy łożyskami wiec teoretycznie hamulec jest sprawny

Nie orientuje się nikt gdzie mógłby dostać zamiennik? jak patrzyłem to są zestawy naprawcze, ale albo do tłoczków, albo do samych wnętrzności. (bo natomiast do Hayesów to jest chyba każda pojedyncza cześć do kupienia ;/ )
jest jedynie coś takiego na crc: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=23200
czyli z 300zl by wyszło za taki bajer ;/ . Nowy hamulec 800, używany za ok 400. Myślałem żeby rozrysować jakiś projekt w AutoCadzie i np iść gdzieś gdzie się zajmują obróbka cnc, może taką dość prymitywnie (na wzór Avidowej oczywiście) wyglądającą dźwignie by zrobili. Pewnie mnie to by wyszło ze 100zl i 1 dzień czekania. Bo to ma działać i najlepiej jak najmniejszym kosztem żeby to było.
Sprawa jest o tyle napięta, bo w przyszłym tygodniu jadę w góry wiec bardzo na czasie mi zależy. oczywiście telefon do dystrybutora wykonam w pn rano, ale coś czuje ze nie będzie tego co potrzebuje ;/
Miałby ktoś jakiś pomysł/sugestie?