Marzocchi 55 ATA 2009

wg8
Kontakt:

Marzocchi 55 ATA 2009

Post autor: wg8 »

Witam!

Dawno nie udzielałem się na tym forum, trochę wypadłem z obiegu rowerowego. Lata lecą i jednak przyszedł czas na modernizację roweru i postanowiłem prosić o poradę. Nigdzie nie znalazłem takich informacji.

Konkretnie chodzi o model Marzocchi 55 ATA 2009

Jak wygląda regulacja skoku w tym widelcu? Czy ma tylko dwa poziomy czy można ustawiać np 150mm?

Czy waga rzeczywista jest duża?

Jak wygląda jego praca?

Konkretnie chodzi mi o sprzet do cięższego enduro. Rama Spec Pitch. Przy 160 bedzi dość duży kąt;/
Ubolewam nad tym, że Marzocchi nie ma w swojej ofercie żadnego modelu 150mm, gdyż coś takiego najbardziej by mi pasowało?
A może coś na zastępstwo? Mam RS pike i nie do konca jestem z niego zadowolony 140mm to też mało do tej ramy.

Druga sprawa, chciałbym go kupić z www.chainreactioncycles.com jednak nie mogę sobie poradzić. Prosiłbym o jakiś klarowny poradnik. Chciałbym zapłacić przelewem bankowym jednak nie otrzymuję na maila żadnych danych do przelewu.

Dziękuję za pomoc!
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

regulacja skoku-ATA to system dzialajacy "podobnie" jak uturn-czyli krecisz pokretlem a widelec sie obniza.Tak,mozna go ustawic na 150mm.Warto wiedziec ze zmiana skoku wplywa na prace widelca-im nizszy skok tym robi sie twardszy (a przynajmniej 66 moje i moich znajomych tak mialy).
waga-ciut wyzsza niz u konkurencji (10-15%).
nie jezdzilem na powietrznych marcochach 2009 wiec co do pracy sie nie wypowiadam.

platnosc CRC-zaplac przez paypala,tam mozesz zrobic normalnie przelew i zaplacic z salda.Choc nie rozumiem dlaczego nie chcesz placic karta.

p.s. na dole posta masz literke "e" to opcja edytuj,uzywamy jej wlasnie po to zeby nie pisac jednego posta pod drugim.
pozdro
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
wg8
Kontakt:

Sorry za tego posta:) Dawno mnie tu nie było i zapomniałem o podstawowych zasadach. Swoją drogą to przez ten czas aż zapomniałem hasło do mojego starego stałego konta na DH.

To co napisałeś w pełni mnie zadowala. 150 to coś czego szukam.

A co do płatności wydaje mi się, że przelewem bankowym będzie taniej. Operatorzy kart naliczają trochę wyższe kursy. Przez PayPal transakcję mi odrzuciło;/ Wyszło ponad 1950zł (sam nie wiem jakim cudem) ;/ A przelewem walutowym około 1700zł.

Jeszcze jedno pytanie, gdybym płacił kartą to od razu wyświetli mi się kwota też w przeliczeniu na złotówki? Przy PayPal nie wiedziałem ile zapłacę aż do momentu odrzucenia..
piotrex
Kontakt:

zaloguj sie do paypala,wybierz zakladke "wyslij pieniadze",wpisz kwote,wybierz walute GBP i dostaniesz informacje ile Cie to bedzie kosztowac.

mnie wychodzi 1798,35zł
wg8
Kontakt:

Dzięki! Już wszystko jasne, jestem na dobrej drodze do nowego sprzetu:D

a jednak mam jeszcze jeden problem. System bankowy odrzuca mi przelew bo nie ma adresu. W danych PayPal ich nie podaje. Konkretnie chodzi o ulice, kod i miejscowość.
Masz może ten adres?
piotrex
Kontakt:

edytuj posty!!!!!!!
sprobuj z tym:
Danske Bank A/S SA Oddział w Polsce
ul. Emilii Plater 28
00-688 Warszawa tel.: (22) 337-71-00
faks: (22) 337-71-01
ODPOWIEDZ