Puchar Skrzata

terk
Kontakt:

Puchar Skrzata

Post autor: terk »

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie, żeby zorganizować dla moich maluchów (siedmiolatka i pięciolatki) zawody w "zjeździe". Prawdę powiedziawszy to oni się dopominają stworzenia im szansy na przejazd z numerkami. Być może znajdzie się jeszcze jakiś ociec w podobnej sytuacji, gotowy zweryfikować swojego malucha. Znaleźlibyśmy jakąś odpowiednią dla nich trasę, np. w Wolskim lub w Trupie w Krk, obkleili numerkami i przy wykorzystaniu krótkofalówek pomierzylibyśmy im czas.
Mój Igor ma już za sobą debiut w JROS w Jurgowie, ale prawdę powiedziawszy trasa była dla niego za trudna. Wolałbym, żeby się ścigał na łatwiejszych liniach z równymi sobie, bez większego ryzyka kontuzji. Dlatego wpadłem na pomysł zintegrowania pomylonych rodziców i odjechanych skrzatów, by stworzyć tym ostatnim okazję do wspólnej zabawy na wzór ich starszych kolegów, a co z tego wyrośnie, to już inna bajka.
JacekSlonik
Kontakt:

Post autor: JacekSlonik »

terk pisze:Dlatego wpadłem na pomysł zintegrowania pomylonych rodziców i odjechanych skrzatów, by stworzyć tym ostatnim okazję do wspólnej zabawy na wzór ich starszych kolegów ....
No to już dobrze wiesz, że ja i Kriss (lat 9&1/2 - http://www.Kriss.JacekSlonik.pl) jak najbardziej się piszemy :)
www.JacekSlonik.pl
Ar2
Kontakt:

Post autor: Ar2 »

dobry pomysl :) jak najbardziej za :lol:
ABG
Kontakt:

Post autor: ABG »

także zgłaszam sówj akces choc z racji wieku i zdecydowanie początkowych umiejętności liczę na łagodny przebieg trasy żeby mojego 6 letniego Skrzata nie zniechęcić do rowerów;-) tak więc moze nie na Czarnej Górze np.;-)
terk
Kontakt:

Spoko, jak już pisałem, obok Igora (debiutującego już w Jurgowie na JROS) chcę jeszcze wystartować pięcioletnią Martę, więc stopień trudności będzie dostosowany do przeciętnych umiejętności skrzatów, aczkolwiek profil ma być zjazdowy, bo wszak to zawody dh. Wczoraj jeździłem z Martą po wężach w Trupim lesie i może to jest dobry typ, bo każdy dzieciak to przejedzie, jeśli tylko nie będzie się bał (Martę wciąż jeszcze spina na niektórych zakrętach, ale do września, bo chyba wtedy byłoby optymalnie zrobić zawody, powinna ogarniać wszystko), a ci, co potrafią więcej, zrobią to w racingowym stylu, wykorzystując bandy i małe hopki. Słowem, dla każdego coś dobrego.
Jakby co, gotów jestem umówić się na ustawkę na treningi z maluchami :D
A jeżeli nic się nie zmieni, to w drugiej połowie sierpnia reaktywuję temat, żeby zacząć się już konkretniej umawiać.
JacekSlonik
Kontakt:

terk pisze:Jakby co, gotów jestem umówić się na ustawkę na treningi z maluchami smile
A jeżeli nic się nie zmieni, to w drugiej połowie sierpnia reaktywuję temat, żeby zacząć się już konkretniej umawiać.
No to my bardzo chętni na taki sparing :) Odezwę się w sierpniu
www.JacekSlonik.pl
proBOSZCZdh
Kontakt:

Post autor: proBOSZCZdh »

daj znać mecenas kiedy ta ustawka bo ja też z synem przyjadę
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4020434
ABG
Kontakt:

Post autor: ABG »

terk Wuju ja rozglądnę sie tez po Lasku Wolskim, to moim zdaniem wymarzony teren na dh dla dzieciaków, bez kamieni mało korzeni, a naturalnie teren ukształtowany znakomicie, myśle że jakiś wąwozik się znajdzie, łopata raczej jeszcze nie bardzo;-) chętnie też umówie sie z Toba do Trupiego zeby zobaczyć Twoja propozycję
tentego
Kontakt:

Post autor: tentego »

jestem za i chetnie pomoge. wpisuje sie razem z 10-letnim "skrzatem". dajcie biezace info jak sie sprawy rozwijaja.
JacekSlonik
Kontakt:

Ja również już pourlopowo, więc na miejscu, chętnie się gdzieś z Wami "ustawię" :)
www.JacekSlonik.pl
terk
Kontakt:

Wróciłem z urlopu, a dzieciaki wciąż jeszcze świętują wakacje, więc może uda się zrobić ustawkę jeszcze w tym tygodniu, z tym że nie w weekend. Co Wy na to?
JacekSlonik
Kontakt:

No to ja tylko popołudniami, i to takimi raczej późnymi - koło 18 dopiero. Acz dzień jeszcze długi :)
www.JacekSlonik.pl
proBOSZCZdh
Kontakt:

Post autor: proBOSZCZdh »

jak dla mnie to najlepiej nie w weekend i też po południu - czyli pasuje - czekam na info
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4020434
tentego
Kontakt:

dla mnie najlepiej przyszly tydzien, bo mlody ciagle u babci. czekam na info
terk
Kontakt:

Robimy ustawkę w najbliższą niedzielę? O ile, oczywiście, pogoda dopisze.
tentego
Kontakt:

co prawda moze mi wypasc praca w niedziele, ale poki co piszemy sie na start!
JacekSlonik
Kontakt:

Myślę że nam też powinno się udać :)
www.JacekSlonik.pl
terk
Kontakt:

Odświeżam temat, bo bynajmniej nie umarł. Wczoraj z Igorem, Jackiem Slonikiem i jego synem - Krisem wybraliśmy się do Myślenic i... rewelacja - młodzi mieli ubaw i trochę się objeździli po górach, bo przecież już za tydzień (niecały) Joy Ride Open Series, na którym znowu chciałbym wystartować Igora. Do końca tygodnia na www.g3riders.com zamieszczę relację z Myślenic, a póki co chciałbym dograć terminu Pucharu Skrzata. Co prawda, młodzi coś kombinowali, żeby zrobić go na Snickersie, ale ja obstaję przy swoim pomyśle na zorganizowanie zawodów w Krk, w trupim lesie, na tzw. wężach, gdzie każdy dzieciak, nwet ten na 12 calowych kółkach, ogarnie trasę, pytanie tylko w jakim stylu i z jakim czasem. Moja propozycja to pierwszy albo trzeci weekend października 2010r. Co Wy na to? I chyba raczej niedziela - więsze szanse, że każdemu zapasuje. Kilka przejazdów treningowych i start - dwa przejazdy i liczy się najlepszy, albo suma obu. Mam walkie talkie, więc damy radę z pomiarem, wystarczy spotkać się (trasa nie wymaga taśmowania) i... Aha trzeba by zorganizować jakieś gadżety na nagrody dla każdego dzieciaka oraz medale dla najlepszych - jakieś pomysły? I jeszcze pytanie: ile kategorii tworzymi i jakie, jeżeli są jeszcze jakieś dziewczyny, to z uwzględnieniem mojej Marty można stworzyć też kategorię dziewczyn.
terk
Kontakt:

Drobna poprawka - zamiast trzeciego weekendu pasuje mi czwarty - dlatego tym bardziej optuję za pierwszym, bo pod koniec października może być już mokro w lesie.
ODPOWIEDZ