Manetka na 3 rzędy

szymon102
Kontakt:

Manetka na 3 rzędy

Post autor: szymon102 »

Czy istnieje może jakaś manetka tylko na 3 rzędy?
I jeśli tak,to czy dostane ją w Polsce ?
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

http://allegro.pl/item1171715304_lewa_m ... a_bcm.html

ostatnia na świecie chyba :D

a tak na poważnie to nie może być zwykła na 7=8=9 z długą śrubą regulacyjną, tak żeby nie dało się wrzucić wyższego przełożenia? bo chyba o to chodzi, masz tylko 3 zębatki z całej kasety? Są te piasty torpedo czy inne haubico, co mają biegi w piascie i właśnie one mają 3 przełożenia, możesz szukać takiej manetki ale nie wiem jak tam jest ciągnięta linka, czy nie za dużo albo za mało do zwykłej przerzutki.
szymon102
Kontakt:

No tak,będę miał tylko 3 zębatki w kasecie i właśnie chciałbym sobie dobrać do tego 3 rzędową manetkę.Co do śruby to nie da się dać aż tak długiej ponieważ ona "popycha" przeżutkę tylko do 5 przełożenia,niżej już nie zejdzie bo jest pod złym kątem w stosunku do tego "popychacza".A ja potrzebuję przełożenia 6,7,8.

A ta manetka co mi podałeś to jest do przedniej przeżutki,niby na aukcji piszę że
"Kompatybilne: pracuje na 9 biegów, ESP 1:1 przerzutki tylne" ale czy ona będzie działała na tej samej zasadzie co prawa?Czy na przykład trzeba będzie wykonać dużo większy ruch dźwignią niż jest to w prawych?
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

Nie ma takich manetek.

A co do śrub, to oczywiście śruby ograniczające wychył przerzutki są patentowanym wynalazkiem shimano/srama i są _CAŁKOWICIE_ niedostępne w handlu w innej długości...
szymon102
Kontakt:

uzurpator pisze:_CAŁKOWICIE_ niedostępne w handlu w innej długości...
nie no znowu bez przesady,przecież nie musi być oryginalna śrubka.Wystarczy przecież jakaś zwykła ze sklepu z śrubami która po prostu będzie miała taki sam gwint,tyle ze będzie dłuższa. Tyle że jak pisałem wyżej nawet 5cm śrubka nie załatwi problemu,ponieważ ten popychacz chodzi po łuku i w końcu na niższych przełożeniach zeskakuje ze śrubki;]

Nie ma takich manetek.
Czyli mam rozumieć że to co podesłał GgG nie podejdzie do tyłu?
ODPOWIEDZ