Witam dzisiaj chciałem się zapytać czy author a-rh 1.0 nadaje się do dh
http://sklepazymut.pl/towar/501
Osprzęt ma w miarę ok
RAMA: Amortyzowana podwójnie cieniowana aluminium 6061-T6 26" Amortyzator tylny: MANITOU Metel R (190 / 50 mm) (tylny skok 160 mm)
ROZMIARY: S, M, L
WIDELEC: RST Storm Super TA (160 mm) oś 20
KORBA: FSA Step Up 44-32-22 (170 / 175 mm)
PRZERZUTKA PRZEDNIA: SRAM X7 (34,9 mm)
PRZERZUTKA TYLNA: SRAM X7
MANETKI: SRAM SX5 Trigger (27 biegów)
KASETA: SRAM PG-950 (11-34)
PIASTY: AUTHOR Disc 32 otwory
HAMULCE: TEKTRO Auriga Comp tarczowe hydrauliczne przód - 8", tył - 7"
OBRĘCZE: AUTHOR Nostrum 32 otwory
OPONY: MAXXIS Ignitor 26" x 2,35"
SIODEŁKO: AUTHOR Freeride
WAGA (kg): 18,00 (M)
A i jescze jedno chciałbym sie zapytać doświadczonych forumowiczów co najlepiej zmienić w nim od razu??
Podkreślam że chciałbym wystartować nim w Joyride na następny sezon ;]
Pozdrowionka ;]
Author a-rh 1.0
Z miejsca to do wymiany...
Amor - na jakiegoś domaina lub 66
Damper - van r , dhx 3.0 i wzwyż zależy ile masz kasy
Dokupić musisz napinacz i założyć jeden blat w korbie
Mam nadzieje że sie uczysz i nie skaczesz nic sporego bo ta rama do pancernych nie należy
Edit: zauważyłem że oponki też wypadało by zmienić na jakieś miniony 2ply
Podsumowując nie opłaca sie zbytnio zmienić w nim części bo to wyjdzie Cie około 5-6tyś...
Amor - na jakiegoś domaina lub 66
Damper - van r , dhx 3.0 i wzwyż zależy ile masz kasy
Dokupić musisz napinacz i założyć jeden blat w korbie
Mam nadzieje że sie uczysz i nie skaczesz nic sporego bo ta rama do pancernych nie należy

Edit: zauważyłem że oponki też wypadało by zmienić na jakieś miniony 2ply
Podsumowując nie opłaca sie zbytnio zmienić w nim części bo to wyjdzie Cie około 5-6tyś...
Sell: Rower - Intense M9
W tej cenie wg. mnie naprawde warto . Dobrego nowego hardtaila kupisz za 2000-2500 . A za niewiele wiecej masz nowego fulla z calkiem niezlym osprzetem ( np Sram) U nas w miescie dwoch ziomkow jezdzi na arh i nie narzekaja .
Jesli to jest twoj pierwszy full to naprawde polecam ;D

http://tusiu.pinkbike.com/
Tusiu993 'fulla z calkiem niezlym osprzetem ( np Sram)' - co to ma znaczyc? Idac tym tokiem myslenia, to mozna kupic delte na 'dobrym' osprzecie SHIMANO...
Imo, rower na poczatek nie jest zly, jesli dopiero zaczynasz przygode z rowerem to troche na nim pojezdzisz. A skoro 'Kurde starszy się uparł tylko na nowy ;/' to pozniej bedziesz mu mogl wypominac ze tak chcial, to niech placi za zepsute czesci:P
Jaki masz budzet? Moze omysl o wzieciu porzadnego roweru na raty?
Imo, rower na poczatek nie jest zly, jesli dopiero zaczynasz przygode z rowerem to troche na nim pojezdzisz. A skoro 'Kurde starszy się uparł tylko na nowy ;/' to pozniej bedziesz mu mogl wypominac ze tak chcial, to niech placi za zepsute czesci:P
Jaki masz budzet? Moze omysl o wzieciu porzadnego roweru na raty?