[Wisła Stożek] Sprawdzcie co kopara i łopaty wykonały;)

Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

hajsik nie pękaj ;) wpadaj na relaks..a dy sumienie Was ruszy to zawsze możecie zaoferować się do pomocy

nans co to jet błoto ? :twisted:

Pozdro z polany..
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
nans
Kontakt:

Post autor: nans »

Schodek pisze:nans co to jet błoto ? Twisted Evil
pytam o warunki jakie panują na trasach na Stożku ... jestem niedzielnym rowerzystą i nie lubię się taplać w błocie :) z góry dzięki
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

nans to chyba była taka przenośnia czy jakby to nazwać że błota nie ma :D Tak jakbyś australijczyka zapytał czy jest śnieg tam a on odpowiada co to jest śnieg :)
jame$
Kontakt:

Post autor: jame$ »

Witam wie ktos moze czy gdzies wpływaja foty z wisły?byłem 31.07,-02.08 widziałem ze pare osob smigało z aparatem wiec tak pomyslalem ze moze gdzies by sie znalazło;]POZDROWER
http://www.pinkbike.com/photo/7264360/
Schodek
Kontakt:

nans to są góry ;) i czasem jest tak że pada po jednej stronie zbocza a Ty się opalasz po drugiej...dla jednego już jest błoto i nie wychodzi na rower a drugi mówi że jest wilgotno i się cieszy..obecnie pogoda jest taka że w kilka godzin potrafi się wszystko podsuszyć i na minionach czy innych oponach chłopaki szaleją..a potrafi też walnąć z dzidy i w chwilę płynie rzeka błota i sypie gradem :twisted:

Teraz słońce i super pogoda..

jame$ zerkaj na pinku ;)
nans
Kontakt:

Post autor: nans »

Schodek dziękuje Ci o Panie za okazaną łaskę w zdobyciu o tak cennych informacji :) Nie trzeba było od razu tak napisać :twisted:
kończę i pozdrawiam
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Oto mój krótki filmik z piątku w Wiśle, który zakończył się zwichniętym barkiem :|
http://vimeo.com/14144849
pozdro

frango
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

Wiedziałem , że to Ty na tej Glorce :) Pozdro od ekipy z Torunia. Ja co prawda endurowałem w okolicach Stożka , ale końcówke trasy zjechałem i jest nieźle. Pozostaje mi czekac do przyszłego roku na sprzet odpowiedni do zabawy i wrócic na Stozek.

P.S.
Schodek, weź usuń tego trolla co kasuje 6 zeta za mozliwośc wjazdu pod wyciąg ;)
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
Schodek
Kontakt:

wujekeman pisze:Schodek, weź usuń tego trolla co kasuje 6 zeta za mozliwośc wjazdu pod wyciąg Wink

Ten Pan jest właścicielem kawałka drogi i tego placu na którym zbiera opłaty więc jeśli zechce to zetnie kilka drzewek po skrajni drogi,postawi szlaban i będziemy na Stożek przez Czechy zapylać...lepiej mu dać te kilka pln lub powiedzieć że się ma kwaterę wynajęta w stacji...

Pozdro ze szczytu...gdzie każdego dnia przybywa
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

hahaha próbowalismy zbajerowac , że my do goscińca zjazdowego , ale był czujny.....Pozdro!
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Oto mój krótki filmik z piątku w Wiśle, który zakończył się zwichniętym barkiem Neutral
http://vimeo.com/14144849
fajny filmik - przy okazji kamerka - GOPRO?
jak ja oceniasz wady/zalety

co do Pana parkingowego... kasuje fakt ale jedno trzeba przyznać jest zawsze bardzo miły i uprzejmy i stara się żeby parking by w miarę równy (co bywa trudne w górskim terenie przy takich opadach)

z drugiej strony to ciekawe... tylko w Polsce parkingi pod wyciągami są płatne

Schodek jakie warunki ? - wybieram się jutro pośmigać Enduro
Schodek
Kontakt:

snizy pisze:co do Pana parkingowego... kasuje fakt ale jedno trzeba przyznać jest zawsze bardzo miły i uprzejmy i stara się żeby parking by w miarę równy (co bywa trudne w górskim terenie przy takich opadach)

Z tym dbaniem o stan parkingu to poleciałeś na bogato ;) bo po ulewach jakie były w tym sezonie ten rejon drogi dojazdowej jest zawsze w najgorszym stanie,zwracał na to uwagę nawet leśniczy gdy robił inspekcję po powodziach :)

Dać mu lepiej te kilka złociszy,niech się chłop cieszy...

snizy pogoda zmienna,ale temperatura idealna..trafiają się małe przelotne deszczyki 15 minutowe,pojawia się słońce i są chmury..generalnie można powiedzieć że są to góry i wszystko się może zdarzyć..

z pierwszej strony to jesteśmy na Europy skraju a myślimy że mieszkamy w normalnym kraju..

Ziemia wilgotna ale bez błota,hajki,miniony ogarniają bez problemu
tatuator
Kontakt:

Wisłer

Post autor: tatuator »

mapka
Załączniki
IMG_8887.jpg
IMG_8887.jpg (354.66 KiB) Przejrzano 1980 razy
tatuator
Kontakt:

Wisłer

Post autor: tatuator »

Przyjeło się
Załączniki
IMG_8892.jpg
IMG_8892.jpg (376.2 KiB) Przejrzano 1975 razy
Stożek Wisła
Kontakt:

Post autor: Stożek Wisła »

Witojcie Dobrodziejki i Dobrodzieje;)Ośrodek Narciarski Stożek zaprasza Wszystkich Maniaqw 2 kółek na weekend do Naszego pieknego parku rowerowego Wisłer.W sobote ma byc slonecznie i sucho a niedziela...zobaczymy;)Zyczymy dobrej zabawy i bezpiecznego gravitowania.Pozdro.
Luki_maniaqs
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

elo, byłem parę razy na odnowionym stożku jak i rok, dwa lata temu, przed wszelkimi modyfikacjami - za ilość pracy włożonej w tą miejscówkę należy się wielki szacun.

Pozwolę sobie podzielić się moimi wrażeniami, może akurat przyda się to niezdecydowanym czy też budowniczym. Miejscówka zupełnie inna niż wszystkie, momentami przypomina słowackie bikeparki, polanki trochę kojarzą się z harendą. Opcji jest kilka, na polankach jest dużo różnych, niedużych muld i kilka niskich band w górnej sekcji. Niestety bandy są miejscami dośc wyjeżdżone (tarki) co szczególnie, jeśli ktoś jeździ na hardtailu może być kłopotliwe. Mi osobiście najbardziej podoba się linia nazwana na mapce "downhill" bodajże tzw gagatówka czy tam perinowa. Można się tam fajnie rozpedzic no i jest ciekawa chopa z dobrym najazdem. Niestety brakuje jej alternatywnego lądowania, przez co przy dalszych lotach nieco traci się płynność przejazdu i cenną prędkość, która jest bardzo potrzebna na późniejszym płaskim odcinku. Bandy przed najazdem na chope są mocno dziurawe i wystają z nich kamienie (na początku były super ale z weekendu na weekend coraz gorzej niestety)

Na dole jest multum super band i mały stolik, szkoda że na najeździe na niego jest wkurzający uskok. Na pewno dolny odcinek spodoba się uprawiającym 4X z racji band oraz małych, pół metrowych muld, z których przy dobrym wybiciu można fajnie polatać. Można tam skutecznie poćwiczyć technikę jazdy na małych przeszkodach.

Jeśli chodzi o leśne odcinki to przede wszystkim multum korzeni i dużo zabawy na luźnej ściółce. Z tego co wiem chłopaki za bardzo nie mogą pracować w lesie, jednak mimo tego opcje są ciekawe.

Czego brakuje? Moim zdaniem zdecydowanie prawdziwych chop. Oprócz drewniaka i gagatowki to nie ma praktycznie żadnych, co nijak ma się do nazwy "bike park". Prawdziwego dropa niema ani jednego. Nie chodzi mi o te 30cm muldy ale o prawdziwe wybicia na trasie albo o całą, nową linię gdzie główny nacisk był by właśnie na loty. Od razu ściągnęło by to więcej fotografów a jeśli linie były by płynne to również wielu freeriderow na sztywniakach. Przy odrobinie sprytu i wykorzystaniu naturalnego ukształtowania terenu wystarczy zrobić kilka solidnych, szerokich wybić na istniejących już trasach i będzie od razu znacznie, znacznie ciekawiej. Nie trzeba będzie zatrzymywać się po skoku na stoliku i podprowadzać żeby skoczyć sobie jeszcze raz. Na prawdę szybka linia z licznymi wybiciami (najlepiej jedno bliżej, jedno dalej od lądowania) w znaczny sposób uatrakcyjniła by to (i tak już) ciekawe miejsce. Wiadomo, że ciężko o duże wybicie na środku nartostrady z racji narciarzy zimą, jednak jest multum miejsc gdzie takie chopy mogły by się znaleźć.

Żeby się (jeszcze bardziej) nie rozpisywać to podsumuję tylko tym, co i tak juz wszyscy wiedzą: wisłer to obecnie najciekawsza i najlepiej rozwijająca się miejscówka w Polsce i jeśli pójdzie w dobrym kierunku to szybko stanie się rozpoznawalna również za granicą. Jak na pierwszy sezon działalności bike parku to budowniczy dokonali tam po prostu cudów w krótkim czasie. Nie mogę się już doczekać, jak wisłer będzie wyglądać w przyszłym sezonie. Dodatkowo wielki plus za super ceny i dobrą obsługę.
pozdro
chelsea92
Kontakt:

Post autor: chelsea92 »

Pogoda sprzyja smiganiu trasy przygotowane na maxa Polecam Swietnie !!!!!
BorekDH
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Jak wygląda sytuacja z wyciągami? Czy w tygodniu od 7- 10 września będzie można pojeździć? Pozdrawiam
Schodek
Kontakt:

każdego dnia działamy od 9 do 17 nawet gdy jednostki witają to na górę wyjeżdżają :mrgreen:

..kopane na polanie
ODPOWIEDZ