Druga linia metra w Warszawie

topick
Kontakt:

Druga linia metra w Warszawie

Post autor: topick »

co ma piernik do wiatraka czyli do roweru ano to przy wykopach bedzie wiele tysiecy m3 ziemi do zagospodarowania. Moze by z tego dalo by się usypac piekna gore lub kilka gor . Tylko trzeba sie zebrac i cos zrobic bo sama sie nie usypie, a decydenci sami na ten pomysl nie wpadna. Gdzies ja wysypia ale nie koniecznie po naszej mysli.
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

topick wątpie żeby zbierali to na jedna góre i nawet jeśli beda to zbierać to pewnie beda tak samo jak przy trwajacym remoncie czajki i podłączaniu jej do wisły - góra bedzie szeroka ale raczej nie wyższa od kazzury.

btw. jak chcesz to tutaj troche ziemi juz sie zebrało tylko nie wiem czy oni dalej tam nasypuja czy nie bo budowa w teori sie nie skonczyła.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Nie , żebym się czepiał ... ale czy o Waszym metrze lub namiastce metra musi czytać cała DHZ'onowa Polska ?
Moim zdaniem temat do przeniesiania do działu offtopic ...
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

wojtasu przenoszę.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

wygląda na to, że nową nitką metra to będą jeździły nasze wnuki - szkoda...

topick po obecnym zamieszaniu w mediach... tą ziemie będą badać z 2 lata - wg. głównego samorządowego założenia "nie za mojej kadencji, po co mi problem"
Według projektu budowlanego urobek będzie trafiał w okolice Łomianek, Ożarowa i Marek, a także na Żeraniu, w Majdanie i Emowie.

Zresztą już tam fajne wałki odchodzą:

"koszt utylizacji ziemi to co najmniej 200 mln zł"
"Wykopywana w czasie budowy drugiej nitki ziemia objętością odpowiada ośmiu Pałacom Kultury"

ładnie się ktoś obłowi na "utylizacji" (naszej forsy płaconej w podatkach)
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

Czyżby druga linia metra miała wyglądać tak?:
Obrazek
Spaced
moderator
Kontakt:

Sokół dziwne o z tego co pamietam miała iść przez centrum. Ta mapa nie ma sensu :P No chyba, ze sam to rysowałes to sie o kilka stacji pomyliłeś :P

topick ja zapraszam koło czajki jak cos chcesz budować - jakby było wiadomo na jakim to jest etapie to moznaby cos zrobic. Raczej taki fun park z pumptrackami, dirtami i 4xem niz dh ale zawsze cos. Góra ogólnie moze i objetosciowo jest jak pałac kultury ale przewrócony na bok ;)
topick
Kontakt:

Post autor: topick »

Spaced pisze:- góra bedzie szeroka ale raczej nie wyższa od kazzury.
a kazura to niby sam sie wypietrzyla ?
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
Spaced
moderator
Kontakt:

topick no przecież wiem, ze krasnoludki naniosły ziemi ;)
ODPOWIEDZ