Kross Sign DS
Kross Sign DS
Witam. Niedawno kupiłem krossa sign ds i mam pytanko do ludzi którzy posiadają ten rower lub mieli okazje na nim jeździć. Chce przerobić go na rower do dh i zastanawiam się które cześci w nim wymienić. Do wydania mam 1200-1300 zł. kupiłem już napinacz truvativ boxguide i czekam na propozycje co dalej wymieniać. Proszę też o podanie kolejności z jaką byście wymieniali te części ponieważ całej kasy nie będę miał odrazu!!!
Pierwsze co bym zmienił tam to:
1.Hamulce bo z v-kami to nie jazda
2. wraz z hamulcami koła na piastach pod tarcze i od razu na przód dal piastę z adapterami z osi 20mm na oś 9mm (ja właśnie zamówiłem sobie takie koło
i piasta w cale droga nie była 130zł)
3. po kołach i hamulcach amortyzator
4.a później to już mniej ważne rzeczy
1.Hamulce bo z v-kami to nie jazda
2. wraz z hamulcami koła na piastach pod tarcze i od razu na przód dal piastę z adapterami z osi 20mm na oś 9mm (ja właśnie zamówiłem sobie takie koło

3. po kołach i hamulcach amortyzator
4.a później to już mniej ważne rzeczy
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
Moja maszina :D
Ogólnie to planowałem coś takiego:
1.Napinacz (już jest
)
2.Opony (Maxxis Minion DH 2,5 cala 70a- ponieważ jeżdze też troche po normalnych drogach)
3.Hamulce (jakieś avidy może- do 5 stówek)
4. Na koniec amortyzator gdyż mój sprawuje sie całkiem dobrze jak smaruje go przy goleniach, martwi mnie jednak wytrzymałość
)
2,5 się zmieszczą- widziałem zdjęcia właśnie z tymi oponkami. Niby wchodzą nawet 2, 6 ale zostańmy przy 2,5
1.Napinacz (już jest

2.Opony (Maxxis Minion DH 2,5 cala 70a- ponieważ jeżdze też troche po normalnych drogach)
3.Hamulce (jakieś avidy może- do 5 stówek)
4. Na koniec amortyzator gdyż mój sprawuje sie całkiem dobrze jak smaruje go przy goleniach, martwi mnie jednak wytrzymałość

2,5 się zmieszczą- widziałem zdjęcia właśnie z tymi oponkami. Niby wchodzą nawet 2, 6 ale zostańmy przy 2,5
Downhill jest bogiem, Freeride nałogiem, Triki zabawą a Styl podstawą!
-
- Kontakt:
Joy Tech ma mocowanie na tarczęPawel94 pisze:koła na piastach pod tarcze

Krychu95:
Pierwsze to zmień amortyzator, następnie opony, potem hamulce na jakieś hydrauliki. Przez siodło zejdziesz na bank na wadze-zmień. Gripy szybko się zetrą przy intensywnej jeździe-też raczej do zmiany. A jak masz zamiar posiedzieć w DH dłuższy czas to pomyśl nad ramą, bo nowsze modele Sign'ów lubią się łamać pod główką:
http://www.pinkbike.com/photo/5143337/
-
- Kontakt:
Aha, mam jeszce jedno pytanko. Mianowicie przy zamawianiu roweru wybrałem rozmiar ramy 17" ale dzisiaj zauważyłem że na naklejce jest napisane 15". Pomylili się w wysyłce czy w naklejaniu?!
. A pytanko brzmi czy możecie mi napisać jak dokładnie mierzy się rame żebym mógł sprawdzić jaką mam 

Downhill jest bogiem, Freeride nałogiem, Triki zabawą a Styl podstawą!
Pierwsze co to hamulce skoro masz już piasty pod nie, komplet j5 starczy (bezpieczeństwo najważniejsze a i bez dobrych hampli to nie jazda), Ja bym szukał jakiegoś domaina 318 a jeśli idziesz bardziej w stronę fr to może jakieś Z od marzocchi?
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
-
- Kontakt: