Zastanawiam sie nad kupnem powyzszego specyfiku. Czy moze to byc skuteczne bardziej niz czyszczenie beznyna ekstrakcyjna i innymi znanymi sposobami ? Mial ktos moze stycznosc z tego typu produktem ?
Uzywalem zmywaczy i nie zauwazylem roznicy w porownaniu z benzynką. Natomiast taki zmywacz jest wygodniejszy w uzyciu. Zeby dobrze benzynka wyczyscic to trzeba sciagnac kolo a zmywaczem wystarczy prysnac bez sciagania poniewaz tam jest duze cisnienie wiec daje rade.
Powiem tak! Wyczyscilem tarcze benzyna ekstrakcyjna i hamulec przy hamowaniu mi piszczal. Wczoraj wyczyscilem tarcze denaturatem i tarczy wogole nie slyczac i hamuje znacznie lepiej ;D
Po benzynie jak wyżej wspomniał Foxdhx mi hamulec nie hamował i piszczała jak cholera. Denaturat na tarczę i klocki i wypalanie klocków nad gazem zawsze przynosiło mi dobre rezultaty
Miałem kiedyś w sklepie takie coś Motorexa, ale nigdy nie używałem.
używałem tego typu zmywaczy/odtłuszczaczy i byłem w pełni zadowolony zawsze psiknąłem przetarłem tarcze szmatką i po chwili jazdy wszystko było tak jak należy
Nie wiem czy skuteczny, bo nie wiem jak brudne miałem tarcze, ale po tym czymś hamulce miały troszkę więcej mocy. Nic nie piszczało, klocki po moczeniu tym specyfikiem nie uszkodziły się w żaden sposób. W sumie to chyba mogę polecić
Zasada jest prosta, środek musi bardzo dobrze rozpuszczać tłuszcze i nie zostawiać osadu. Praktykowałem różne zmywacze i doszedłem empirycznie do tego, że ekonomicznie jest kupić w markecie budowlanym butelkę czystego acetonu = koszt 6 zł/
Ten sam aceton służy mi do odtłuszczania klocków jak coś się nimi podzieje.