Koło - tył !
Koło - tył !
Witam
Ostatnio poległ mój Darrtmoor Raider przy niedokręconym whipie i mam zamiar złożyć sobie koło, wybór padł na:
- obręcz nowa MTX 33 120 zł
- piasta używana od kumpla Ns Coaster 80 zł
- szprychy DT Sliver ~ 50 zł
Co myślicie o tym secie ?
Opłaca się brać tą piastę za te 80 zł (niema luzów na ł.)
Ostatnio poległ mój Darrtmoor Raider przy niedokręconym whipie i mam zamiar złożyć sobie koło, wybór padł na:
- obręcz nowa MTX 33 120 zł
- piasta używana od kumpla Ns Coaster 80 zł
- szprychy DT Sliver ~ 50 zł
Co myślicie o tym secie ?
Opłaca się brać tą piastę za te 80 zł (niema luzów na ł.)
GG: 10141750
Siema! Hmm co do piasty to kupuj nowa, nidgy nie wiadomo czy byla katowana czy jakis syf jest w srodku. CO do obreczy to strasznie drogo bo za MTX 39 dalem 115zl ;P. Wlasnie zerkam do katalogu 7ANNA i MTX 33 jest po 109zl chyba, ze chodzi ci o bialy to wtedy 129zl. MTX polecam swoje "39" mam w downhill'owce, przejechaly nie jedno mocne dh i nie mialem ani razu centry.
I: xXRIDERXx Po co zmieniasz piastę, rozwaliłeś tylko obręcz? Mtx33 to dobra obręcz, szprychy dt są ogólnie polecane, ja zawsze jeździłem na cn spoke i złego słowa nie powiem. Czarna 1zł z nyplem za sztukę.
II: ns jeśli ma dwa łożyska to nie wypał, miałem dwie piasty ns'a na tył na 2 łożyskach i w każdym szlag je trafiał.
III: Foxdhx co to znaczy katować piastę? Chyba nikt normalny nie tłukłby jej batem..
IV: Od siebie polecam s-type, niby prawie to samo co mtx33 a lepsze, do tego tańsze
http://allegro.pl/item1194182370_obrecz ... kazja.html
V: mtx39 nie nadaje się do dh, już nie te czasy że coś musi być klockiem żeby się nie psuło. Sam ważę ponad 80kg i moje 550g obręcze spokojnie wytrzymały 3 dni jazdy w Myslenicach a na codzień jazdę w fullu oraz sztywniaku w dosłownie wszystkim, od fr po xc.
VI: centrowanie się koła nie zależy od obręczy tylko od prawidłowego zaplotu i dociągnięcia.
II: ns jeśli ma dwa łożyska to nie wypał, miałem dwie piasty ns'a na tył na 2 łożyskach i w każdym szlag je trafiał.
III: Foxdhx co to znaczy katować piastę? Chyba nikt normalny nie tłukłby jej batem..
IV: Od siebie polecam s-type, niby prawie to samo co mtx33 a lepsze, do tego tańsze
http://allegro.pl/item1194182370_obrecz ... kazja.html
V: mtx39 nie nadaje się do dh, już nie te czasy że coś musi być klockiem żeby się nie psuło. Sam ważę ponad 80kg i moje 550g obręcze spokojnie wytrzymały 3 dni jazdy w Myslenicach a na codzień jazdę w fullu oraz sztywniaku w dosłownie wszystkim, od fr po xc.
VI: centrowanie się koła nie zależy od obręczy tylko od prawidłowego zaplotu i dociągnięcia.
xXRIDERXx Całe koło rozwaliłeś czy tylko obręcz ?
Piaste bym brał jak jeżdżona nie więcej niż rok. Sprawdź ją dokładnie. W środku tylko 2 łożyska które można łatwo wymienić no i bębenek ale tam wystarczy strzykawką z igłą wlać trochę super gęstego oleju albo całkiem rozebrać ale trudno potem to poskładać. Ja na tej piaście jeżdżę 2 sezon i nie narzekam.
Sprawdź tylko żeby się zgadzała ilość otworów z obręczą to tak dla pewności
i wracaj whipy :P

Sprawdź tylko żeby się zgadzała ilość otworów z obręczą to tak dla pewności

i wracaj whipy :P
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Foxdhx no tak tylko żę jeszcze przesyłka a na allegro mam za 119 i przesyłka gratis
GgG piastę zmieniam ponieważ mam 2-letnią Grimeca na kulkach.
A piastą którą mam okazje kupić była kupiona wraz z kołem na Double Wide przez kumpla ale zmienił na Fireeya bo mu tarła o adapter, on jeździł na niej jakieś 2 miesiące
i mówił że niema luzów tylko przydało by się ją nasmarować(łożyska,bębenek)
szymon102 ilość otworów się zgadza (36h)
A co do whipa to odskocznia do hopy była zabilsko i przeleciałem ją i lądowałem pod kątem 110 stopni

GgG piastę zmieniam ponieważ mam 2-letnią Grimeca na kulkach.
A piastą którą mam okazje kupić była kupiona wraz z kołem na Double Wide przez kumpla ale zmienił na Fireeya bo mu tarła o adapter, on jeździł na niej jakieś 2 miesiące

szymon102 ilość otworów się zgadza (36h)
A co do whipa to odskocznia do hopy była zabilsko i przeleciałem ją i lądowałem pod kątem 110 stopni

GG: 10141750
xXRIDERXx spytaj w sklepie czy nie sprowadzili by ci obreczy z jakies hurtowni w tedy nie placisz za przesylke. Nie wszyscy kupuja na allegro i innych sklepach internetowych, ja jade do sasiedniego miasta do sklepu i jeszcze dostaje rabat okolo 5 - 10% w zaleznosci od ceny przedmiotu jako ze jestem stalym klientem.
-
- Kontakt: