Dziwny efekt bujania
Dziwny efekt bujania
Witam, mam rame khs dh100 (prosze mi tu nie wypisywać nic o ramie) z damperem manitou swinger 4way i moj problem jest taki że gdy chcę się rozpędzić i gwałtownie kręcę korbą całe zawieszenie podnosi się do góry,bardzo mi to przeszkadza podczas jazdy, jak myślicie jaki może być u mnie problem?Dodam że kolega ma tą samą ramę i niema nic takiego.
-
- Kontakt:
Gadanie - dobrze ustawiony 4way nie dziala zle. Miałem go jakis czas i jesli oczekujesz stabilnosci, a nie zbierania parkingowych lisci to nie jest taki zły. Po prostu nie jest super czuły.GgG pisze:Dziwne że buja, bo 4way to zaraz po metelu najmniej uginający się damper na świecie, już kind shock działa lepiej (miałem to wiem ) może damper masz zapowietrzony i nie masz tłumienia
Wool14 twoja podnosi sie tylko w gore i nie buja? To nie mozliwe. Chociaz rózne zachowanie sie zawieszenia moze wynikac z róznych damperów/róznie ustawionych damperów albo po prostu koledze mniej sie buja bo ma twardszą sprężyne. Pogrzeb w ustawieniach dampera to troche lepiej bedzie. Jak za bardzo kopie to dodaj tłumienia odbicia i moze pomoże.
ew. przyjazne przełozenie w tej ramie rozpieprzyło ci damper.