mam pytanko jak zwiekszyc skok w tym amorku bo dobija tylko do 90. ile trzeba przyciac elastometr. to działa jakos proporcjonalnie? mozna jakos poprawic prace tego amora? po przez zalanie olejem??
przytnij jakieś 2 cm najpierw
później zobacz jak działa a jak za twardy nadal to pół cm wiecej utnij. możesz też np z jednego elastomera uciąć 3 cm a z drugiego 2 wtedy będzie coś w stylu progresji
Raz na tydzień wyczyść stary smar z dolnych goleni i daj nowy, może być zwykły towot. Do tego możesz dać po 5ml oleju na lagę, ja tak robię w swoim duro, leje stary olej z 888 i pracuje bardzo dobrze jak na to co w duro siedzi. Mam wersję 2010 ale nie wiem czy jest jakaś różnica w tłumiku.
wiem ze duro to syf ale juz odkładam kase na innego amorka. wiec jakos chciałem poprawic prace tego amora.po zalaniu olejem czytałem ze lepiej szczelinic jakos dolne śruby.i w gornych goleniach
nie rób kąpieli olejowej w duro bo i tak go nie uszczelnisz. zrób to co Ci doradziłem + tak jak doradził kolega w 2 poście czyli przeczyść i przesmaruj i powinno być miodnie. jak na duro oczywiście;)
ja mam dj3 08 to duro w marcoku. Ja zrobiłem inaczej bo waze wiecej to wsadzilem zamiast tłumika 2 sprezyny i 2 elastomerty 4 nakretki na dno amora i długie sruby mam z 100mm na 140mm i fajnie lata sie
simoon1 no tak, na pewno się fajnie lata bez żadnego tłumienia jak w xcr sudo0007 jeśli wmontujesz tłumik to wywal elastomery całkiem - wystarczy dobrać poziom oleju w tłumiku a dobijanie się skończy - elastomery tylko zamulają pracę spreżyn