[Stożek - Wisłer] - nowe trasy

mateusz54
Kontakt:

Post autor: mateusz54 »

szkoda bo my tylko na niedziele
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Gavron napisz proszę dokładnie na jakiej sekcji ;)

na polanach wszystko jest widoczne...w lesie jak w lesie mazać farbami nie można,pomijając fakt że trasy są stare i szerokie więc widoczność na nich jest 100%

Napisz dokładnie z czym miałeś spotkanie..bo jeśli wypadłeś z trasy i w coś przypakowałeś to nikt nie ma na to wpływu..co rośnie kilka metrów z boku

Mikel ja wiem,ja wiem..wracaj szybko a do tego czasu podkopię coś na polanie dla tych co wracają do zdrowia
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
mateusz54
Kontakt:

Schodek ty będziesz jeździł w niedziele ??

Mam tez propozycje żeby dirt zrobić na polanie gdzieś zboku bo już chyba z 30 osób z naszych okolic pytało się czy można tam pojeździć na dircie jeśli o pomoc chodzi to pomożemy jak będziemy mieli czas ale czy jest to możliwe ??
Schodek
Kontakt:

...moim zdaniem dirt park w takim miejscu jest bez sensu,dirtowcy mają ( jeden hampel i nie potrzebują wyciągu ) utrzymanie w dobrej kondycji linii to spore wyzwanie biorąc pod uwagę jakość ziemi w górach(masa kamieni ) i obfite deszcze...no i dla kogo ?? bo z tego co widzę to nawet jak się sztywniaki pojawiają to mają 2 półki na froncie i wolą pociskać korzenie i bandy...

...pogadamy na spokojnie w niedziel ale słabo to widzę logistycznie,teraz jest masa roboty przy trasach a jak ich przybędzie więcej od wiosny to na dirty czasu braknie raczej..

..a jeśli już koniecznie dirty w górach to tylko takie wielkie pod fulle :mrgreen:
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Jakie warunki dzisiaj panują we Wiśle ? Z tego co widzę w sobotę ma padać , lecz nie wiem czy Markowi Omelanowi z TVP 1 mam wierzyć :wink:
Schodek
Kontakt:

Piątek- nad ranem kropiło więc kurzu na trasie nie ma...

...telewizja kłamie to oczywista oczywistość...pamiętajcie że prognozy pogody dla Wisły opierają się na stacji meteo ulokowanej w centrum,czyli 300m niżej niż Stożek i jakiekolwiek prognozowanie na ich podstawie można sobie pominąć na relaksie ;)

Słońce na szczycie a w dolinie mgła..często już tak było jak i odwrotnie :mrgreen:

Pozdro i do zobaczenia na szczycie...

Nowe bandy i elementy na dolnej polanie
casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

jak wygląda cennik po wakacjach (wrzesień) chodzi mi o combo spanie+ jedzenie+ śmiganie ? bo to niby "oferta wakacyjna" jest
GG 381005
mateusz54
Kontakt:

gg24381542

mam pytanie odnośnie noclegów...
na stronie Stożka jest info
Cytat:
OFERTA WAKACYJNA DLA DOWNHILLOWCÓW - NOCLEG W POKOJU Z ŁAZIENKĄ, SNIADANIE, OBIADOKOLACJA, KARNET CAŁODZIENNY NA WYCIĄG : TYLKO ZA 89 zł !!!!!!!

proszę o opnie na ten temat,
samemu szukać kwatery, jedzenie itp.
prosze bardzo jak cos to dzwon masz telefon na stronie głównej stozka

a co do dirtu ja tylko dałem propozycje jak niema sensu to niema i proste nikt sie na to nie będzie wściekał
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Schodek, Michaaaś :roll: a tak zapytam, bo Łukasz B. się pytał, ja wiem że Ty już kiedyś wypowiadałeś się na ten temat, ale wiesz, no muszę, kurcze no...emm, ten :mrgreen:..... Eeeeeeee. a CzteryKros (4x) gdzieś w okolicy? :D Jak to Łukasz powiedział, zawody DH, i 4x w jednym terminie, zwiększenie popularności w kraju tej zacnej dyscypliny etc. zawsze to jakiś pomysł, na pewno lepszy niż dirt :P Hyhy.

Piszę tutaj, bo temat warty przedyskutowania :) :*
Gavron
Kontakt:

Post autor: Gavron »

Schodku na górze na sekcji "polanowej", traska maksymalnie po lewej stronie stojąc przodem do kierunku jazdy.

Tam wśród świeżo skoszonych traw były zakamuflowane kamyczki i korzonki dość, jak się zdaje, niebezpieczne. Przy dużych prędkościach nie zawsze się ogarnie wzrokiem, nawet jak się jedzie któryś raz (sam jechałem tamtędy 4 raz tego dnia). Dwa "surprisy" były na "garbie" i zaraz za nim, a trzeci przed mini bandą na którą zaliczyłem otb z pieca :/

wszystko odbyło się na trasie i nie zwiedzałem poboczy.

po prostu proponuję tam pomiziać czymś, żeby się kontuje jak moja nie powtarzały :)

pozdro
SegatiV
Kontakt:

Gavron Mówisz chyba o Gagatce, czyli trasie nie bezpośrednio pod linią wyciągu, jeśli tak, to nie ten adres jeśli chodzi o "ogarnianie".
Gavron
Kontakt:

SegatiV napisałem w temacie : [Stożek - Wisłer] - nowe trasy, więc myślałem, że tu nie ma haczyków.

konkretnie chodzi mi o sekcję "po lewo" jeszcze przed rozjazdami na DH w lesie, pod wyciągiem i "gagatówkę".

tak czy siak polecam tam uważać :]
SegatiV
Kontakt:

Gavron No tak, temat jest ogólny, ale trasy budowane są przez dwie ekipy, Schodek kmini trasy na polanie pod wyciągiem i trochę lasu, część o której mówisz Ty wycinał Perin z Gagatem już jakiś czas temu, chłopaki wycieli, i nie zgrabili, nie zabezpieczyli, to teraz jest niebezpiecznie, było o tym wiadomo już hohoooo, i jeszcze trochę... A stolik przerabiany po raz 6ty - 7dmy koming sun...

Chodzi o to żey nie mieszać się kto za co jest odpowiedzialny, i żeby pretensje szły w odpowiednie ręce, bo nie fajnie jest dostawać nieprzyjemne opinie, a późnej okazuje się że za darmo.

:)
Gavron
Kontakt:

SegatiV powiedz mi gdzie miałem pretensje do Schodka o cokolwiek lub byłem wyrazicielem złej opinii. Napisałem z zaznaczeniem "konstruktywnej propozycji". Nie wiedziałem kto gdzie kopał i co robił.

O tym, że było/jest tam turbo-niebezpiecznie nie wiedziałem, nie doczytałem, nie odrobiłem lekcji ;)

Temat po prostu rzuciłem, żeby nie zakładać nowego.

A Wisłę, mimo iż w niej wyj*bałem, dalej uważam za jedną z najlepszych miejscówek w Polsce :)
SegatiV
Kontakt:

Gavron a ja nie twierdze że Ty masz pretensję, piszę ogólnie, dla ludzi którzy takie mogą mieć.

No, i gut, zapaszamy znowu, i znowu, i znowu.... :) :wink:
tatuator
Kontakt:

Post autor: tatuator »

No to się oberwie panom, którzy odpowiadają za stan ich trasy.. za zaniżanie renomy winna być kara wysoka. ha ha ha.

Wisłer rulez!
Snikers
Kontakt:

Post autor: Snikers »

Gavron nie wiem , ja tam ostatnio jeździłem non stop trasą Perina i Gagatą tą po lewej i 0ro niespodzianek , a trasa mistrzostwo , szybko i łatwo wypada się z rytmu co może powodować "ewentualne " gleby czy wypadanie z trasy na niespodziewanki . Ale chyba o to chodzi by było trudno ^^
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Padało coś dzisiaj we Wiśle ?
Bo nie wiem jakie kondomy na felgi mam zalozyć :)
Schodek
Kontakt:

Mudy na fele...spokojnie tak się utrzyma nawet w niedzielę ;)

..co do stanu tras i ich poziomu bezpieczeństwa to wiadomo jak jest i nie ma znaczenia kto je robił ;) a to że nie posprzątane było już wspominane..

...z czasem może się odgarnie :twisted:

bez ciśnień laseczki i wpadać na relaks do Wisłer
ODPOWIEDZ