Problem z DHX 5.0

Mervis
Kontakt:

Problem z DHX 5.0

Post autor: Mervis »

Witam, zakupiłem ostatnio damper dhx 5.0 i po skoku z 30 cm, amortyzator, dobił, i wystrzelił, olej leciał, z górnej cześci tłoka, regulacje przestały działać, a regulacja powrotu (ta czerwona przy oczku dampera), zaciela się, i nie da się nią kręcić, co mogło się stać ?
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

Mervis pisze:amortyzator, dobił, i wystrzelił, olej leciał, z górnej cześci tłoka
Mervis pisze:co mogło się stać ?
:mrgreen:

Mowiac gorna czesc tloka masz na myslo zbiornik wyrownawczy czy po prostu tlok? Jezeli to pierwsze to moze byc trudniej, ale jezeli tlok to bywalo ze sie same po prostu rozkrecaly.. Trzeba zalac olejem, odpowietrzyc i skrecic spowrotem.. Najlepiej na Loctite.
darex
Kontakt:

Post autor: darex »

Jeśli dobrze zrozumiałem to uszczelka od regulacji odbicia się popsuła.
[url]http://www.proshox.com[/url]
Mervis
Kontakt:

Nie wiem, w tygodniu muszę zawieść do dedkaFR1, bo od niego kupiłem wczoraj, może złe ciśnienie było, niemam pojęcia
Mervis
Kontakt:

Ściągłem, sprezyne, i co zobaczyłem, ta częśc, do której wkłada sie tulejke, i jest tam ta czerwona reg, jest wygięta, LOL, niewiem jakim prawiem to się stało, z tego co widzę, to się nakręca, 1 raz w życiu widzę żeby coś takiego się stało
edv
Kontakt:

Post autor: edv »

Panie Mervis czy nie było przypadkiem kolizji dampera z ramą podczas ugięcia? Ostatnio widziałem DHX 5.0 włożony do ramy Big Hit 06 zbiorniczkiem do góry. Koloś w czasie jazdy slyszał stuki ale myślał, że to dobicie. Okazało się, że jeden z elementów uderzał w zbiorniczek i wgniótł cylider do wewnątrz....
Mervis
Kontakt:

Damper był założony poprawnie, zbiorniczkiem, w dół, na standardowych ustawieniach, więc niema takiej opcjii, żeby o coś zahaczył, przed uderzenie było słychać syk, a później stuk i, damper zygający olejem
ODPOWIEDZ