Tutaj info:
http://moravskoslovenskydhcup.eu/propoz ... -raca.html
Czy ktos sie wybiera a moze byl juz tam pojezdzic? Zastanawiamy sie z kolega czy tam nie wpasc w sobote na trening.
Czy ta trasa jest jakas bardzo hardcorowa? (w porownaniu do Zaru, Skrzycznego, Stozka).
Jak to jest z wyciagami? Czy one kursuja tylko w dni zawodow czy tez normalnie w tygodniu mozna tam pojechac? I czy cena 9 ojro za dzien jest cena stala czy tylko na wypadek zawodow?
Velka Raca - CTM Moravsko Slovensky DH Cup 2010
Velka Raca - CTM Moravsko Slovensky DH Cup 2010
http://spinacz86.pinkbike.com/
spz trasa bardzo przyjemna:
- długa
- kilka miłych hopek na trasie
- liczne korzenie, kamienie w błocie niezły hardcor
- fajne "dziurki" do przeskoczenia
- unikalny odcinek po asfalcie po parkingu hotelu
- trudność trasy: średnia (ostatni odcinek przed metą trudny - ściana z wąskimi zakrętami tzw "mud kamikadze")
- skrzyżowanie Wisły z Szczyrkiem
- zawsze jak ja byłem to wyciąg śmigał co pół godziny
- uważaj na pierwszym wjeździe do lasku... ten początkowy odcinek zbierał zawsze spore żniwo, osobiście tam zbierałem połamanego Słowackiego prosa z mocno połamanymi dłońmi, sam tam leżałem kilka razy
- Słowacy u Siebie jeżdżą znacznie większym piecem niż gdy odwiedzają Nasze zawody
postaram się wieczorem wrzucić jakieś foto... mam tego sporo, sam miałem plan startu - niestety będę niedyspozycyjny po kawalerskim kolegi
SZCZERZE POLECAM !
- długa
- kilka miłych hopek na trasie
- liczne korzenie, kamienie w błocie niezły hardcor
- fajne "dziurki" do przeskoczenia
- unikalny odcinek po asfalcie po parkingu hotelu
- trudność trasy: średnia (ostatni odcinek przed metą trudny - ściana z wąskimi zakrętami tzw "mud kamikadze")
- skrzyżowanie Wisły z Szczyrkiem
- zawsze jak ja byłem to wyciąg śmigał co pół godziny
- uważaj na pierwszym wjeździe do lasku... ten początkowy odcinek zbierał zawsze spore żniwo, osobiście tam zbierałem połamanego Słowackiego prosa z mocno połamanymi dłońmi, sam tam leżałem kilka razy

- Słowacy u Siebie jeżdżą znacznie większym piecem niż gdy odwiedzają Nasze zawody
postaram się wieczorem wrzucić jakieś foto... mam tego sporo, sam miałem plan startu - niestety będę niedyspozycyjny po kawalerskim kolegi
SZCZERZE POLECAM !
Witam
Byliśmy tam niedawno kolo 2 tygodni temu
trasa fajna ale nie powiedział bym że długa raczej średnia
faktycznie połączenie szczyrku z wisłą
cena karnetu na cały dzien to 16,6 euro , a wyciąg smiga przez 30 min i 30 min przerwy
więc jak wjedziesz pierwszy na góre to zdąrzysz wjechac jeszcze raz , suma sumaru 1 godzina = 2 zjazdy
Mud kamikadze zrobił na mnie wrażenie
Byliśmy tam niedawno kolo 2 tygodni temu
trasa fajna ale nie powiedział bym że długa raczej średnia
faktycznie połączenie szczyrku z wisłą
cena karnetu na cały dzien to 16,6 euro , a wyciąg smiga przez 30 min i 30 min przerwy
więc jak wjedziesz pierwszy na góre to zdąrzysz wjechac jeszcze raz , suma sumaru 1 godzina = 2 zjazdy
Mud kamikadze zrobił na mnie wrażenie