Sztyca 30,9 - jak najtaniej i jak najlzej :)
Sztyca 30,9 - jak najtaniej i jak najlzej :)
siema
poszukuje sztycy w rozmiarze 30,9
powinna spelniac 2 warunki:
1. - jak najtaniej
2. - jak najlzej :)
myslalem nad KCNC Ti Pro Lite, mozecie cos polecic ?
poszukuje sztycy w rozmiarze 30,9
powinna spelniac 2 warunki:
1. - jak najtaniej
2. - jak najlzej :)
myslalem nad KCNC Ti Pro Lite, mozecie cos polecic ?
-
- Kontakt:
Super wykonana, waży turbo mało, ta co miałem w reku liczyła tylko 174g i cena 250zł nie jest wygórowana.
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWNX:IT
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWNX:IT
Długość 400mm, średnica 30.9, 27.2 przy tej samej długości jest lżejsza.

http://www.hadronsport.com/index.php?ma ... ts_id=3054

http://www.hadronsport.com/index.php?ma ... ts_id=3054
no chyba nie , sztyca x-missiom badziew od Meridy 27,2 - 255 g plus 10 g przejsciówka. Wszystko w porywach 70 zł , jakże tanio ale jakże lansu mało.troyo pisze:
ravfrno chyba nie . Sztyce o mniejszej srednicy waza wiecej przy tej samej dlugosci (rura o mniejszej srednicy , musi miec grubsza scianke , zeby przeniesc to samo obciazenie)...

O tak, na pewno , szczególnie jest to wyczuwalne przy jeździe DH czyli nonstop na stojaka.GgG pisze:Do tego w cieńszej sztycy mocniej czuć mniejszą sztywność, przynajmniej ja tak czuję gdy przesiadam się z jednego roweru (30.9) na drugi (27.2).
"No chyba nie"- co ? Co ma jakas gowniana chinska sztyca z katalogu do dobrze zaprojektowanej i wykonanej na wysokim poziomie sztycy thomsona ? Co ma w ogole do tego lans ? Jakbym chcial sie lansowac to bym kupil sobie TUNE'a albo jakiegos kosmicznego karbona . Thomson to jakis burzujski sprzet chyba jedynie w zasciankowej polszy , za oceanem to normalna sztyca : | . Kupujac thomsona zamiast jakiegos jebanego zooma mam przynajmniej pewnosc , ze sztyca nie urwie mi jaj przy glebie, a prety w siodelku sie nie pogna po pierwszej jezdzie przez jakies badziewiarskie jarzmo .ravfr pisze:no chyba nie , sztyca x-missiom badziew od Meridy 27,2 - 255 g plus 10 g przejsciówka. Wszystko w porywach 70 zł , jakże tanio ale jakże lansu mało.
troyo zapewne Cie zmartwię ale Thompson jest wykonywany w Chinach , taka samo jak badziewiarski Zoom.
Na drugi raz , dobrze byłoby sie określić jak tanio , bo tanio dla mnie żyjącego w zaściankowej Polsze to jest 50 zł .
o tak , Thompson ma taki specjalny test na " nie urywanie" jaj .troyo pisze:Kupujac thomsona zamiast jakiegos jebanego zooma mam przynajmniej pewnosc , ze sztyca nie urwie mi jaj przy glebie, a prety w siodelku sie nie pogna po pierwszej jezdzie przez jakies badziewiarskie jarzmo .
Na drugi raz , dobrze byłoby sie określić jak tanio , bo tanio dla mnie żyjącego w zaściankowej Polsze to jest 50 zł .
-
- Kontakt:
ravfrniczym mnie nie zmartwiles , dla mnei thomsom moze byc nawet w indonezji robiony , dopuki jest to zaprojektowane z glowa i wykonane na poziomie to kraj pochodzenia guzik mnie interesuje . Przyklad ?
Obie ramy zrobione w chinach a jednak jest roznica

Co do testow to nie osmieszaj sie chlopie . Poczawszy od analiz zmeczeniowych MES juz na etapie projektowania, a skonczywszy na testach w urzadzeniach symulujacych przerozne sytuacje, to akurat nie domena produktow marki zoom czy innych "tanich" komponentow . Polecam odwiedzic strone np firmy Syntance jesli myslisz , ze nikt nie robi jak to nazywasz "testow na urywanie jaj" .
Jesli nie miales okazji widziec sztycy od ktorej jarzmo odpada po glebie lub sztyca po prostu peka na pol, to sie po prostu ciesz , ale ja takie numery widzialem juz pare w swoim zyciu i nie mam zamiaru ryzykowac zgilotynowania swoich klejnotow tylko dlatego , ze szkoda mi bylo dolozyc pare zl do rozsadnie zaprojektowanego komponentu . Jesli dla ciebie sztyca thomsona jest droga to albo skoncz wciskac ludziom ciemnote o wyzszosci taniego scierwa produkowanego przez zoomopodobne firmy albo przerzuc sie na bierki , sa tansze i bezpieczniejsze
.
Obie ramy zrobione w chinach a jednak jest roznica

Co do testow to nie osmieszaj sie chlopie . Poczawszy od analiz zmeczeniowych MES juz na etapie projektowania, a skonczywszy na testach w urzadzeniach symulujacych przerozne sytuacje, to akurat nie domena produktow marki zoom czy innych "tanich" komponentow . Polecam odwiedzic strone np firmy Syntance jesli myslisz , ze nikt nie robi jak to nazywasz "testow na urywanie jaj" .
Jesli nie miales okazji widziec sztycy od ktorej jarzmo odpada po glebie lub sztyca po prostu peka na pol, to sie po prostu ciesz , ale ja takie numery widzialem juz pare w swoim zyciu i nie mam zamiaru ryzykowac zgilotynowania swoich klejnotow tylko dlatego , ze szkoda mi bylo dolozyc pare zl do rozsadnie zaprojektowanego komponentu . Jesli dla ciebie sztyca thomsona jest droga to albo skoncz wciskac ludziom ciemnote o wyzszosci taniego scierwa produkowanego przez zoomopodobne firmy albo przerzuc sie na bierki , sa tansze i bezpieczniejsze