[LIMANOWA] Glory DH i V10 !!!

dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

Mervis tak to on. Co się odwlecze nie uciecze( trzeba się wgłębić w sprawę żeby zrozumieć). No i główna zasługa i podziękowania należą się własnie TomcioFR bo to on zrobił szybką akcję aranżacji kupna utrzymując ze mną kontakt przy tym. BRAWO!
mlynekdh
Kontakt:

Post autor: mlynekdh »

Gratuluje szybkiej akcji bo szkoda było by tych rowerków, bo pewnie sporo wysiłku kosztowało tych bikerów żeby je kupic. A wjazd na profil jak najbardziej za .

Narobił ktoś koło dupy jemu?? Przez policje, sąd albo innym sposobem??
dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

mlynekdh dość dużo ludzi już w mieście wie o sprawie, i nazywają go złodziejem ew. wielkim hu*** bo to dość znana osoba w naszym mieście. Wszyscy riderzy wiedzą o sprawię i lekko mówiąc sie od niego odsunęli. Ze strony prawnej będzie miał jeszcze problemy tylko czas..
SMOTER
Kontakt:

Post autor: SMOTER »

Potwierdzam... Mój były Kumpel został sam na lodzie... I raczej długo gnębiony przez innych raiderów nie pojezdzi :) prędzej czy pozniej sprzeda rower !
Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010
Tylko ja zjeżdżam pod góre
psycho144
Kontakt:

Post autor: psycho144 »

ale kara... sprzeda rower...
najebalbym bym mu tak w papiery ,ze pracy to nigdy by nie znalazl jak i kredytu...
Co innego ukrasc jakis normalny rower (jednak dalej kradziez) , a nie sprzetu za ~20 tys.
wiec ten 'czyn' podchodzi juz pod cos konkretnego wg polskiego prawa....

BTW
ile chcial za rowery ? :D
Rumun-lca
Kontakt:

Post autor: Rumun-lca »

psycho144 ja sprzedaję rame na allegrohttp://tiny.pl/h73wm i chciał mi dac ramkę glory z dhxem i tytanem oraz jakimiś pierdołami typu przerzutki za cały mój rower (widać na aukcji) więc chyba dość sporo

ale najważniejsze ze rowerki się odnalazły.
mlynekdh
Kontakt:

Post autor: mlynekdh »

psycho144 ja nierozumiem jakiegokolwiek zlodziejstwa, nie wazne czy duze czy małe.

a wyrok sadowy by sie przydał, umiliło by mu to zycie, bo widze ze nudziło mu sie ostro. najlepsze jest to ze to zrobił rowerzysta. nie moge tego pojac... nie sra sie przecież we wlasne gniazdo.
psycho144
Kontakt:

mlynekdh - dlatego wspomnialem ,ze dalej to kradzież :)

Sprawa wyglada jakby ktos zapieprzyl rower za 200zl , rower odzyskano i juz wszystko ok, a w ramach kary 'kara psychiczna' dla zlodzieja ;)
Przeciez te rowery kosztuja ~20 tys !
Szkoda ,ze nie panuje w polsce prawo jak w usa... dostalby ladny wyrok.

Niech przywroca kare smierci :twisted:
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

psycho144 hahahaha kara smierci, bez jaj. Chlopak pewnie mlody i glupi, dobrze ze jednak oddal sprzet bo takie sprawy zawsze wychodza, co innego gdyby wyjechal na 2 koniec swiata ;P
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Myślę ,ze to co dzieje sie teraz jest dla gościa najgorszą karą , dobrze by było ,żeby przeprosił i wyciągnął wnioski na przyszłość.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

BikerJG pisze:hahahaha kara smierci, bez jaj.
Najpierw uciąć jaja, potem zadać śmierć...
Back in black
proBOSZCZdh
Kontakt:

Post autor: proBOSZCZdh »

na PB próbował wejść ze mną w polemikę a że nie che mi się pisać od nowa to tylko skopiuję.... i wkleję... :)

tydzień nie minął a on już próbował sprzedać części kilku osobom w Polsce, a jeszcze w poniedziałek deklarował pomoc w odnalezieniu sprzętu, wielkie dzięki należą się trzem osobom które od razu dały znać że ktoś się z nimi kontaktuje w sprawie części z tych rowerków i ramy - bez nich nie udało by się złapać złodzieja - ale to już właściciel będzie się z nimi kontaktował, dzięki wszystkim zaangażowanym w szukanie i zainteresowanych tematem !!! (złodziej - Oskar Augustyn - to taki ***** że nie wiedział jakiej jest płci i zaznaczył Female na koncie PB - kretyn !!!)
[Reply]

*
*
*
Show
+ 0

flag OsaDH (13 hours ago)

Do proBOSZCZ - ja tych rowerow nie ukradlem!!! i nie zycze sobie zeby moje dane osobiste byly rozsylane po wszystkich i po kazdych forach! nie mialem u siebie zadnej czesci i nie bede sie tlumaczyl! jak bym ja je ukradl juz bym siedzial a nie wyszedl z policji bez niczego!!!! tyle mam do powiedzenia a co inni mysla mnie to nie obchodzi!!!
[Reply]

flag ravfr (12 hours ago)

*Note: Spam propping comments result in a user ban.
(+)Positive Props (-)Negative Props

OsaDH in the course of the interrogation , confessed that he had stolen this bikes. We are sure OsaDH is the THIEF !!!
[Reply]

flag OsaDH (12 hours ago)

Nie przyznalem sie do zadnej kradziezy rowerow!!! i ich nie ukradlem!!!

flag ogur (10 hours ago)

i taak jestes psem i ******* zlodziejem. *****

flag versusss (8 hours ago)

hahahahha kurwa wypowiedz na 6+ Big Grin

flag snizy (2 hours ago)

OSA fajna masz gębę... na pewno zapamiętam na długo ... pierdolony złodziej

flag proBOSZCZ (0 mins ago) [Edit]

złodzieju!!! to działa troszeczkę inaczej, tryby sprawiedliwości mielą powoli!!! wytłumaczę ci , byłeś tylko składać zeznania jako podejrzany - przyznałeś się do próby sprzedaży rowerów i wsypałeś swoich kompanów (jesteś jednym z nich !!! nie dociera to do ciebie?), po zebraniu materiału dowodowego zostanie wam przedstawiony akt oskarżenia przez prokuratora i odbędzie się sprawa w sądzie (to nie było morderstwo żeby cię od razu zamykali) sąd was skarze na parę latek i tyle, a że wartość skradziona była dość spora to się wam nie upiecze tym bardziej że chwaliłeś się ziomalom że masz już zawiasy za podrabianie banknotów, dla mnie jesteś skończony w tym mieście a rower możesz sprzedać od razu bo w celi jest za ciasno na jazdę... skończ już pleść swoją bajeczkę, miałeś szansę się przyznać dzień przed zeznaniami na policji, prosiłem cię żebyś wskazał miejsce ukrycia rowerów (wiem ****** że nie miałeś u siebie żadnych części - oczywiście wiadomo że każdy złodziej przynosi łupy do domu no to jest jasne i jeszcze wywiesza karteczkę z napisem "stolen bikes") kłamałeś że masz dostać takie części od znajomego z austrii !!!! co za bajka? chyba miałeś nadzieję że jestem głupszy od ciebie - na policji jednak przyznałeś się że miałeś te części ze skradzionego roweru - sam się plątasz już w swoich kłamstwach a to tylko świadczy o twojej winie - zrozum najważniejsze że jesteś gorszy niż zwykły złodziej !!! jesteś jak ksiądz pedofil - esencja zła!!! ojebałeś swojego bliskiego kumpla z którym jeździłeś na rowerze!!!!
tylko dzięki presji jaką wywarliśmy na ciebie i twoich kompanów porzuciliście rowery w obawie przed kolejnymi przeszukaniami u kumpli których wsypałeś na komendzie ale nie myśl sobie że się wam upiecze rowery trafiły do speca od daktyloskopii a twoje odciski w bazie już są...
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4020434
proBOSZCZdh
Kontakt:

Post autor: proBOSZCZdh »

chętnie postawię tomcioFR , artursx1 i segativ ' owi cały dzień zabawy w bachledowej dolinie za pomoc i zaangażowanie w tę sprawę
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4020434
psycho144
Kontakt:

tak ogolnie to jestem za jej przywroceniem :D
po prostu kocham amerykanskie prawo gdzie wyroki sa tak ladnie sumowane, ze dosc latwo dostac spory wyrok.

juz koniec off topu :P
-kola-
Kontakt:

Post autor: -kola- »

Ładnie gościu musi mieć teraz zjechaną psychę. Twardziela próbuje zgrywać - to widać, no ale...
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Sorka za OT ale przypomniała mi się podobna sytuacja z Krk sprzed dobrych 8-10 lat . Pamiętam ,że wypłynęła na jakimś forum , nie pamiętam czy na DHz.
Kumpel zostawił przypięty rower pod biblioteka UJ , Cyclecraft, Monster , gutki itd.
Rower znikł ,po tygodniu odzywa sie koleś dość znany w krakowskim światku DH (Adam zdaje się mu było , długie włosy, okulary , sekim plus boxxer) . Adam infornuje ,że rower jest w posiadaniu jego znajomych , ŻĄDA kasy (chyba 3000 zł) , umawiają się na przekazania de facto okupu . Kumpel maszeruje po rower w asyscie policji w cywilu , niezła akcja, bo się złodzieje zorientowali ,ze coś nieteges , próbowali uciekac itd . Złodzieje zostają aresztowani ,równocześnie policja wpada po Adasia do pracy , po czym zwija również jego szefa , okazało się , że złodzieje to jego znajomi(szefa) . Szef skojarzył ,ze Adam siedzi w temacie i wciągnał go w ten syf...
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Gratulację!! Jestem pełen podziwu. Cholernie Ci zazdroszczę-odnalazłeś dwa bike'i tyle warte a ja nie mogę odnaleźć jednego który wart o wiele mniej.
holi
Kontakt:

Post autor: holi »

Gratulacje. Czy to była ich jednorazowa kradzież? Czy może kradli rowery co jakiś czas?
jeszcze raz przypomne o mojej sancie skradzionej w wiśle...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=54620

Gdyby ktoś coś wiedział płace dobrą kase!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

ravfr to w sumie dziwne ale jak zaczynałem jezdzic typ sie chyba jeszcze czasem pojawiał w myslonach (albo podobnie wygladajacy typ na takim samym biku :P ) i tez dalej nie był witany przyjemnie, a było to najdalej 5 lat temu ;)

Oby o tym też pamieć tak długo została.
ODPOWIEDZ