duncon do wszystkich

duncon
Kontakt:

duncon do wszystkich

Post autor: duncon »

Ponieważ forum jest opiniotwórcze - może trochę wbrew zasadom - musimy się bronić.
oto jedna z recenzji.
foghorn:

CO DO RAM DUNCONA!!!!

przedwczoraj kolega dostał ramę amstafa!i co?

PLUSY
-bardzo ladny lakier perlowy

MINUSY
-rama jest krzywa
-tylnie widelki sa krzywo przyspawane o ladne pol centymetra
-spawy sa z dziurami i krzywo jak S K U R W Y S Y N!!! nigdy az takiego gowna nie widzialem
-po wsadzeniu tylniego kola,kolo chodzi po skosie (tzw dwa slady)
-tam gdzie sie wklada sztyce to trzeba bylo pilnikiem jechac pol godziny a potem papierem sciernym bo tak bylo nierowno
-w glowce trzeba zrobic to samo bo zadnych sterow bys nie wbil

I TO JEST WLASNIE FIRMA DUNCON!!!!!!!! niech ktos mi tylko na tym forum powie ze to dobra firma to wybuchne mu smiechem w twarz!!do tego zdjecia cocka i rama kolejnego znajomego (mastif) pekniety od nowosci i rowniez dwa slady - co oznacza ze spawaja tak wszystkie ramy,mam kumpla ktory prowadzi sklep rowerowy i czesto z nim jezdze po hurtowniach i innych sklepach i wszyscy maja takie same zdanie o ramach DUNCON - TRAGEDIA!!!!!! to jest ich opinia!

Ominmy juz klotnie,jestesmy duzi i nie ma co sie klocic,wszyscy kochamy sport zwany rowerem i to jest najwazniejsze!!! i wazne jest to zeby duncona nie kupowac!!! a krabol moze niech pomysli o innej marce ktora cche handlowac!(szanuje go ze w tak mlodym wieku zabiera sie za handel - tacy ludzie w przyszlosci robia pieniadze)

zadałem sobie trud i przejrzałem wszystkie miażdżące opinie tego kolesia na nasz temat, to jest pierwsza, na, którą mogę konkretnie odpowiedzieć, bo wreszcie dotyczy konkretnej ramy.
zadałem sobie kolejny trud i sprawdziłem wszystkie wysłane ostatnio amstaffy.
to jest rama wysłana do weelercentrum w waraszawie.
miałem w rękach większość naszych ram i gdybym zobaczył coś takiego, co było przedmiotem opisu wywaliłbym do kosza.
Panowie krótko - ta opinia jest KOMPLETNIE bezpodstawna i wyssana z palca jak większość tym podobnych.
jeżeli ktoś ma wątpliwości, to jest mail do osoby w weellercentrum, z którą się konsultowałem: wasp02@o2.pl
bzdur o mastiffie nawet nie będę komentował.
dla jasności nigdy nie mięliśmy kontaktu z tym jegomościem i nie wiem, co jest na rzeczy, ale serdecznie zapraszam go do krakowa, a jak będę w warszawie to sam spróbuje go znaleźć żeby udzielił mi rady jak się powinno robić dobre ramy. ja się nazywam rafał ornatkiewicz i jestem współwłaścicielem DC.
jeżeli ktoś ma pytania do nas odpowiadamy na każdego maila z pełną rzetelnością i dobrą wolą - bo przecież te ramy robimy dla WAS.
nasz adres: biuro@duncon.com
pozdrawiam
ZONK
Kontakt:

Post autor: ZONK »

tylko winny sie tłumaczy !
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

ale ta wpadka z tosa inu co popekala kilku osobom nie jest normalna ?? jest jaka wprowadzona poprawka co do Tosy inu ??
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

wiecie co załuwazyłem ze foghorn wie wszystko najlepiej
a jak ktos wie wszystko to niewie nic.
http://www.s-cam.pl/
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

to nie zmienia faktu ze haki w cocku sa calkowicie ****** a tosa inu jest tak spierdolona ze bardziej sie nie da:)
mastiffa widzialem na oczy tylko raz w rowerku zlozonym pod xc wiec nie wiem jak to sie trzyma, amstaffa wogole nie widzialem w s-c a pitbull mojego kumpla sie trzyma...cos ostatnio mu sie jebalo z glowka(pitbull'owi nie koledze:]) ale pozyjemy zobaczymy...presa canario jest chyba tylko jedna...
ogolnie uwazam produkty DC za niezbyt ciekawe i nie kupie zadnej z ram DC chyba ze w koncu zrobicie jakas naprawde zajebista ramke
to by bylo na tyle...
duncon
Kontakt:

Post autor: duncon »

kto jest niewinny niech podniesie kamień.
wszystkie usterki staramy się korygować na bieżąco, na nasz koszt.
jezeli są jeszcze jakieś pytnia zapraszam na naszego maila bo to nie jest moje miejsce.
pzdr
Rozi
Kontakt:

Post autor: Rozi »

to ze są dziury w spawach to jest akurat prawda idzie spaw mala przerwa i idzie znowu dalej
sam to widziałem
Twardy
Kontakt:

Post autor: Twardy »

Zrobcie wkoncu ciezka stalowke z tylnim trojkatem 380mm tylko pod kolo 24" z mufa bmx. cos na wzor pashleya mhz24 to porozmawiamy bo wasza oferta jest mizerna bez stali :P
Nic. Na. Prawde.
ZONK
Kontakt:

Post autor: ZONK »

"kto jest niewinny niech podniesie kamien"
- tzn. ze Ty go nigdy nie podniesiesz :P
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
Breeder
Kontakt:

Post autor: Breeder »

a na mojego mejla nie odpisaliście;p
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

ja tez bym tych ram nie kupil

po 1 co to kurde za ceny ? za drogo nie uwazam ze tyle kosztuje material jak i zespawianie takiej ramy

po 2 gie czemu w tej tosie jest tak malo miejsca na opone np 3,0 nokian nie wlazie

zobaczcie sobie np na ramy stylu evil itd
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

a pytanie

czy nie mozna zrobic kopi ramy evil imperial ? czy to jest zastrzezone czy cos ?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
kml
Kontakt:

Re: duncon do wszystkich

Post autor: kml »

[cut]

jeżeli ktoś ma pytania do nas odpowiadamy na każdego maila z pełną rzetelnością i dobrą wolą - bo przecież te ramy robimy dla WAS.
nasz adres: biuro@duncon.com
pozdrawiam

Ja nie mam Waszej ramy ale obseruje inne zjawisko. Na początku panowałe euforia, ze są polskie ramy a teraz juz wszyscy na Was leją. Ja jezdze enduro i sam szukałem ramy u Was. Wtedy to był trans alp. Zgadza się, ze kontakt emilowy był wzorcowy jednk czar prysł kiedy wziąłem tę ramę do ręki. Spawy naprawdę gówniane - widać, ze automat ale jakiś nie wiem, 3 ej kategorii. W newralgicznych miejscach spawy szły nie po łuku tylko tak jakoś z dupy krzywo. Cała reszta też nie najlepsza. No ale ok, to była pierwsza taka rama, ale nie uważam zeby usprawiedliwiało to niechlujnośc wykonania.
W momencie, kiedy uderzyliscie na rynek grawitacyjny to rzuciliscie sie na głeboką wode. I teraz macie efekty w postaci całej masy krytyki.
Z mojego punktu widzenia przyjeliscie spcejalizacje typu streight down i ja nie mam u Was czego szukać. Poza tym Waszych ram nie ma w sklepach i ciezko coś obejrzeć nawet. No niby mastiff, ale sory pomimo ceny deklarowanej to nigdy w zyciu nie kupie fulla na jakis tulejkach zamiast łozysk. Ktokolwiek ma fulla na łozyskach i miał stycznosc z innymi na tulejkach to wie jak to sie kończy. Poza tym rama nawet do xc nie wzbudza zaufania. Nie chce psow wieszac ale jakos w tym roku nie wyszło Wam za bardzo. W kwestii jakosci ram sztywnych nie chce sie wypowiadac - nie widziałem, nie jeździem - nie bede paplał.
Jezeli weźmiemy opinię z sieci i ze sklepów + ludzie o Was to wypadacie bardzo cienko. Początkowy entuzjazm ludzi przerodził sie w zniechecenie i brak zuafania do marki/firmy.
Moim zdaniem, mieliscie swoja szanse na poczatku bo naprawde wszyscy byli bardzo zainteresowani polska ( ze tak to ujmę miło ) produkcją. Teraz musicie się naprawde wziac do kupy bo jak nastepne lato spieprzycie sobie znowu to kto bedzie od Was kupował.
Ja w tej chwili bardzo intensywnie rozgladam sie za nowa rama full w sensownej cenie i chciałbym kupic cos w kraju ale pewnie skończy się na rzeszy badz usa bo stosunek cena/jakosc jest nie do przebicia. A ja woalałbym dopłacic troche i miec swiety spokoj w kraju ale na siłe nic nie bede kupował.
Pozdrawiam serdecznie i zycze Wam dobrej jakosci, dokłanego wykonania i duzej sprzedazy a sobie fulla jednozawiasowaca ze skokiem ok 150mm ładneo, prostego ( najlepiej podroby bullita badz hecklera :> ) i dobrej ceny i najlepiej z Polska.
Enduro Rider. http://tinyurl.com/5alos
BimBim

Post autor: BimBim »

przeciez tose bylo mozna zobaczyc na jakies skosnej stronce, jakis taki katalog japoncow, i to jest rama do xc/enduro, takze imo nie ma sie co dziwic ze te peka i sie psuje ladnie mowiac, skoro to tylko gotowiec wziety przez dc z katalogu zoltych
frydron
Kontakt:

Post autor: frydron »

szkoda, tak fajnie zapowiadajacej sie firmy...mam tose inu i jak narazie jest spoko...oprocz tego zbiorniczka uderzajacego o rure podsiodelkowa...mam nadzieje ze nie zawiode sie na tej ramie...bo na nowa nie bede mial $

jeszcze mam duzy zapas zaufania do DC, i nie oceniam firmy na podstawie tego co uslusze...chetnie bym zobaczyl ramy ktore polegly i wtedy bym wypowiedzial sie na ich temat i na temat DC...

mamy jeszcze NSX i mam nadzieje ze oni nam pokarza ze potrafia zrobic dobrego full'a....moze wtedy DC wezmie sie za siebie i stworzy nowe lepsze projekty i jakosc wykonania poprawi i bedzie ladna konkurecja a co za tym idzie walka o rynek o klienta i bede sie coraz bardzie starali wzubudzic w nas zaufanie nowym lepszym produktem

pozdrawiam
www.black_bike.glt.pl
MD005
Kontakt:

Post autor: MD005 »

łooooo jaaaaaa jak wy tu pierdolicieee :D:D hehe nei moge czytać nie których postów nawet bo mnie boli brzuch ze smiechu :D:D..
TY 8!k3r co ty tak pierdoliszzz cały czas 3 po trzy?? Kurwwwa miałeś kiedyś DC ze na nich najezdzasz?? słyszysz nieby tylko złe rzeczy i nic wiecej ;]...wygadujesz takie bzdury ze głowa boli MAN ;]...heh gdzie tam widzieliscie kiedyś spawy które mają niby jakies przerwy??...jak nie zobacze to nie uwierze :) ja mam Tose i nie nazekam....szczerze to jak widze KONE STINKY to odrazu zygać mi sie chce tym kolorem a co dopiero jak na nią wsiąde..nie ma jak TOSIA.:)...PRESAA nie powiem bo to juz jest wyjebana rama !!! a wy którzy tak najezdzaliscie poprostu mieliscie pecha i tyle ;] kadzemu moze sie przytrafić nawet mnie :P...myslicie ze z innymi ramami tak nie jest ? ? to sie qrwa gruuuubo mylicie :D...nie ma ram doskonałych :) a ja napewno nie bede sprowadzał ze stanów albo od szwabów jak mam tu w POlSCE!!!! JEsteście jebnieci i na wszystko nazekacie ;]
...MuD BrOtHeRs..
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=294231 albo=303605
MD005
Kontakt:

Post autor: MD005 »

aaa i mi tam zbiorniczek nie obija o rame ;)
...MuD BrOtHeRs..
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=294231 albo=303605
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

To Dunconowe tlumaczenie jest bez sensu... argumenty typu "ogladamy wszystkie i sa one bardzo wysokiej jakosci" sa do chrzanu! To taki tekst w stylu "jak nie jak tak" :(
Co innego gdyby pan Rafal napisal: prosze o zdjecie, nie wydaje mi sie zebysmy wyslali jakakolwiek rame tak wykonana - prosze o podanie zdjecia na poparcie argumentacji; jezeli rama jest taka zla to chcialbym dowod. Jesli to prawda, w co watpie, to natychmiast zajmiemy sie ta sprawa.

Wtedy takie pisanie mialoby sens. A tak kazdy powie swoje nie myslac wiele.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
frydron
Kontakt:

Post autor: frydron »

a to k_u_r_w_a ciekawe....mi teraz tez nie obija o rame bo go zeszlifowalem...
www.black_bike.glt.pl
ODPOWIEDZ