Mordar zmienia geometrie to raczej na jazde wpływa. Miałem regulacje na głowce o 1 stopien w lapierre i rower prowadził sie zauważalnie inaczej. Kwestia tylko tego czy uwazasz, ze cos w rowerze mozna zmienic z geo.
KUPERnick pisze:Regulacja jest, ale w standardzie nie dostajesz podkładek
bez doplaty do każdej ramy dostajesz: ramę damper, redukcje kątów i dlugosci trojkata + adaptery do tylnego hamulca, karbonowy błotnik, łożyska sterów, oś 150mm. Za żadną rzecz nie dopłacasz.
mlynooo nie i nie za bardzo widze jak miałoby być miejsce na taki myk. Taper i 1.5 cala tak ale normalne głowki nie. Swoja droga to troche dziwne, ze vigo to 1 i 1/8 skoro tapery i 1.5 to standard w dh zaleznie od fanaberii producenta(osobiscie wole 1.5)
popawu bo szersza głowka oprócz sterów z regulacja pozwala na zastosowanie niższych sterów. Dlatego wiekszosc firm stosuje takie głowki i tapery, nie ze wzgledu na regulacje bo to dopiero co wchodzi. Wiec dziwie sie dalej
mike007 pisze:bez doplaty do każdej ramy dostajesz: ramę Smile damper, redukcje kątów i dlugosci trojkata + adaptery do tylnego hamulca, karbonowy błotnik, łożyska sterów, oś 150mm. Za żadną rzecz nie dopłacasz.
Hm. No ja kupiłem cały rower i niestety żadnych dodatków nie było
KUPERnick pisze:mike007 napisał:
bez doplaty do każdej ramy dostajesz: ramę Smile damper, redukcje kątów i dlugosci trojkata + adaptery do tylnego hamulca, karbonowy błotnik, łożyska sterów, oś 150mm. Za żadną rzecz nie dopłacasz.
Hm. No ja kupiłem cały rower i niestety żadnych dodatków nie było
Z tego co mi wiadomo te "dodatki" dodają tylko do wersji Summum Pro Team,
w tym Summumie z boxxerem ich nie ma
Co do regulacji geo w m9 to jesli jest tak samo jak w 951 na 2011 to sa to zwykle stery od cane creeka bo ma byc wlasnie wersja 951 z cane creekiem double barell i tymi sterami.
Szczerze to jak te stery sie sprawdza to regulacja geo w ramie juz wielka zajawka nie bedzie - wystarczy głowka taper czy 1.5.
Ciężki orzech ma do zgryzienia autor tego tematu... ja od siebie tylko dodam że m9 mnie bardzo rozczarowało pod względem geo, choć tego sie spodziewałem...
Do osób posiadających summumy;
mam 191cm wzrostu ogarne rozmiar M ?? róra górna w realu faktycznie jest taka krótka ?? Czy nie ma co sie zapatrywać na M i szukać Lki ??
Damian04 chyba co kto lubi, ale ja siedząc na summumie M i mając taki sam wzrost miałem kolano wbite w półkę. Co do jazdy to się nie wypowiem bo za mało tego było i to też parkingowa jazda..