Eurobike 2010

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Mi sie stary własnie mega podobał. Zobacz sobie takiego kiedys na zywo. A prowadnica jednak jest bardzo przydatna. Znacznie mniej dzieki temu kopie. Nawet jesli nie jest to tak fajnie rozwiązane jak w superco, który chyba nigdy nie wyjdzie w tym tempie :P
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Spaced oceniam tylko i wyłącznie wygląd. Pracę wrzucam tylko w ogólne ramy charakterystyki systemu. Tsar Bomba jest o tyle ładna, że rurki są proste (minimalne łuki pod siodłem, pod główką i przy dźwigniach tylko). Nie jeździłem na żadnej, ale nie zdziwiłbym się jakby bardziej mi leżał Da Bomb. Chyba że Canfield to jakieś ultra genialne VPP.

Obrazek
@kaseta zintegrowana Hope: zupełnie poroniony pomysł moim zdaniem, jeszcze chwila i kaseta zintegrowana z piastą zintegrowaną z ramą i przy wymianie napędy wywalić trzeba ramę. :lol:

Obrazek
@napinacz: po co komu bez dolnej rolki? Przyjemnie jak korba jest lepiej owinięta a przerzutka mocniej naprężona.

Obrazek

@nowe DX'y: kozacki wygląd, mniej gejowskie.

Obrazek
@mostek Thomsona: cześć, Dartmoor jestem.

Obrazek
@Hutchinson: Knarly...

Obrazek
@piasty Tune: oś 17mm - kozak.

Obrazek
@DMR Vault: mam wrażenie, że niesymetryczne piny najlepszym sposobem nie są... Chyba, że z drugiej strony jest odwrócone.
Spaced
moderator
Kontakt:

EZrider tak jak inne biki z rolka - bardzo wsteczne zawieszenie wiec przenoszenie predkosci i ogólne wrazenia co do nierównosci powinny byc baaardzo ciekawe. Rower mniej bedzie spowalniac, a same nierównosci beda dawac sie znacznie mniej w kość. Do tego fajnie pomyslana geo z bardzo krótkim tyłem przy bardzo sensownej masie koło 4.5kg z damperem i brak durnych szerokich plaskich rur co sie lubia z wgniotami. Do tego jakosc wykonania na poziomie do jakiego da bomb sie nie zblizy nigdy i swietna obsługa klienta.

EDIT : Tamten patent hope to akurat jest dobry pomysł - kierowane jest to do xc, tansze o 50$ od XX przy nizszej masie.

A co do komenta Knarly na Hutchinsona - Te opony wygladaja jednak inaczej, a do tego hutchinson ma moim zdaniem najlepsza mieszanke na rynku(chodzi o ich LOW). Przy tym ma grube sciany i jest na UST.

Thompson - Był przed dartem i jest troche inny. Wiem bo rage mam pod reka.

Troche takie docinki na siłe rzucasz zeby sie przysrać, co? ;)

btw. ten napinacz nie jest do dh - podobne robi min. e13
EZrider
Kontakt:

Spaced no tak, tak. Jakiś komentarz wduszam na siłę żeby samych fot nie było. Ale nie każdy jest negatywny, zauważ. Parę po prostu wyraża wątpliwość (np. ten o pedałach).
kacperg2
Kontakt:

Post autor: kacperg2 »

Giant STP.1
Załączniki
stp1.jpg
stp1.jpg (170 KiB) Przejrzano 3072 razy
stp.jpg
stp.jpg (320.04 KiB) Przejrzano 3074 razy
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

Spaced pisze:Zastanawiam sie tylko czy to oznacza okazje na model 2010? Wink
Byłoby pięknie, chętnie bym stał sie właścicielem nawet poprzedniej wersji z tego co pamiętam to miała krótki tył co mi bardzo odpowiada ale no zobaczymy bo musze sie zmieścić z całym bikiem w 9k ;/
Sell: Rower - Intense M9
addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

EZrider dziękuję że poświęciłeś czas na wklejenie tych fotek na forum ..ale następnym razem nie dopisuj nic z łaski swojej... pozdro
pico931
Kontakt:

Post autor: pico931 »

Mostek Nukeproof = pomalowany Sunline :)
Spaced
moderator
Kontakt:

pico931 przygladałem sie i troche tył jest inny ale róznice sa mikroskopijne. Znacznie mniejsze niz miedzy dartem/thompsonem/e13

AlanCK XLka(czyli Lka) w dobrym stanie kompletna na RM stała ale osprzet full opcja wiec ponad 9k był.
EZrider
Kontakt:

addyi obiecuje misiaczku, że następnym razem będą całe 3 linijki najbardziej durnowatego komentarza jaki mi do głowy wpadnie. :*

Giant ma fajny fiolet.
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

W dodanych przeze mnie fotach jest zdjęcie złożonego Canfielda 2010, ktory wg. opisu ważył 14.36kg ! Całkiem możliwe nawet chwyty były piankowe :wink:
Jak działą 2010 to nie było możliwości porównania z prototypem, bo rower był złożony tylko na ramie z 2010 :?

Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę przeglądając zdjęcia na naklejke na Marinie. Mam duży sentyment do tej marki, bo pierwszą "zjazdową" moją ramą był Marin B17DH. Sprzęt spawany w USA. Wchodząc na stoisko Marina, trudno było niezauważyć baneru Marin California. Po dokłądnym przyglądnieciu sie ramie troche się zdziwiłem gdy zobaczyłem naklejke "Made in Taiwan". Po za tym, rower na niej złożony był bardzo ciężki, pomimo deemaxów dorado itp, co może świadczyc że rama jest cieżka. Jeśli chodzi o prace zawieszenia (niestety brak testu w terenie, tylko na płaskim) to jest bardzo czułe w początkowej fazie skoku a póżniej napotyka dość sporą progresje, dlatego myśle że na trasie rower ten nie będzie zapadającym się 10calowym pontonem. :wink:

Jestem zdziwiony jak ładnie wygląda ten DaBomb na zdjęciach na zewnątrz, bo jak go widziałem na hali, to był po prostu brzydki :)
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
xsnailx
Kontakt:

Post autor: xsnailx »

bylem i ogladalem w/w kasete hope i cudow nie ma, dabomb mi sie podoba choc bazowy projekt z katalogu byl jeszcze ladniejszy

dabomb i transition tr450 to ta sama fabryka [katalog] ALU MATE, wiec bedzie jescze pare podobnych ram, jak dla mnie wykonanie ok

http://www.alumate.com.tw/01frame.html
model:
AA26160

swoja droga oni robia tez nowego commencala, dolna rura np jest od tego smego dostawcy

nie mam nic przeciwko takim katalogom, zeby nie bylo ze kogos tu obrzucam blotem ;)

poogladalem sobie rame astro ktora chcialo sprzedawac paco, i mial ja juz obok na stoisku KHS ;)

fotki wrzuce jak sie ogarne po powrocie, choc nie ukrywam ze moim celem tam byly akurat szosy
http://emes-racing.com/
http://xsnailx.pinkbike.com/
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

jak dla mnie wiekszosc ciekawych ram zostala jauz pokazana przed EURO ;]
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

EDDIE pisze:W dodanych przeze mnie fotach jest zdjęcie złożonego Canfielda 2010, ktory wg. opisu ważył 14.36kg ! Całkiem możliwe nawet chwyty były piankowe Wink
Bardzo prawdopodobne bo z tego co widze osprzęt tam jest mega lekki, np karbonowe korby clavicula ważące 450gram :mrgreen:

Wszystko spoko ale te piankowe gripy to raczej na wystawe niż do jazdy :wink:
Sell: Rower - Intense M9
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

xsnailx pisze:poogladalem sobie rame astro ktora chcialo sprzedawac paco, i mial ja juz obok na stoisku KHS Wink
Nie tylko ;)
Obrazek
Spaced
moderator
Kontakt:

Wooyek mam wrażenie, ze jeszcze gdzies widzialem to astro ale przypomniec sobie za chiny nie moge.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

http://img686.imageshack.us/img686/2225/fulliu.jpg

Może to?

Edit:
Ale błyskotliwy jestem... Może gdybym czytał zamiast tylko oglądać te wielkie obrazki. Chyba lepiej by było wklejać miniaturki z imageshacka niż takie potwory do postów.
kacperg2
Kontakt:

Post autor: kacperg2 »

Durolux
Załączniki
p4pb5579796sss.jpg
p4pb5579796sss.jpg (153.72 KiB) Przejrzano 2588 razy
p4pb5579795sss.jpg
p4pb5579795sss.jpg (163.77 KiB) Przejrzano 2590 razy
Spaced
moderator
Kontakt:

kacperg2 nie chyba, juz na targach w monachium były. Lekki jest bardzo.
ODPOWIEDZ