Animowana Historia Polski ;)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
podnietek dobrze mowisz, nie wszyscy byli katolikami. W polsce jest jazda na symbole religijne i afiszowanie sie nimi wlasnie przez Jana Pawla II. niestety taka mamy mentalnosc ze jak nam cos wychodzi to lubimy sie tym chwalic (przyklad? nawet takie glupie skoki narciarskie, jak Malysz nie wygrywal dawniej to nikt nawet nie wiedzial ze ktos taki jest, pare razy z rzedu wygral i caly narod zlapal na to zajawke, przestal wygrywac? zajawki tez nie ma). Tez jestem za tym aby ta "tragedie" upamietnic, i nawet pod palacem, ale niech to nie bedzie krzyz ani zaden inny symbol religijny.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Panowie - może powrót do tematu - przypomnę jak brzmiał: Animowana Historia Polski
zadałem Sobie trochę trudu i przejrzałem zagraniczne strony dotyczące historii Polski i różne rankingi popularności osób historycznych - byłem ciekawy jak Nas widzą inne narody... od stron portalu CNN przez Wiki do agend ONZ, wnioski:
w każdym rankingu Pope John Paul II był wymieniany w czołówce top 3 najsłynniejszych Polaków, nawet lepiej wymieniany był jako postać historyczna która odegrała znaczna rolę w kształtowaniu się świata (za rozpoczęcie dialogu z islamem). Obok takich nazwisk jak Kopernik, Wałęsa zawsze było nazwisko Wojtyła.
Co do krzyża, religi w szkołach itd... zobaczcie jakie stronnictwo polityczne najgłośniej szczeka - SLD (ta sama partia jak była u władzy podpisała konkordat i wprowadziła religie do szkół), jak widać kłania się "dwulicowość" - taniość i krótkowzroczność.
tytułem notki o autorach produkcji:
Ministerstwo kultury nie miało z nią nic wspólnego - to wyłącznie dzieło PARP (to ta instytucja gdzie idziemy pisać projekt o dotacje UE itd).
Twórcą filmu, który powstał na zlecenie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości jest Tomasz Bagiński (osobiście uważam, że ma mega talent)- przygotowane pod opieką naukową historyka, prof. Henryka Samsonowicza (od 1956 należał do PZPR - był członkiem komitetu aktywnie współpracującego z SB, by w 1980 gdy widział że PZPR upada uciec do Solidarności).
zadałem Sobie trochę trudu i przejrzałem zagraniczne strony dotyczące historii Polski i różne rankingi popularności osób historycznych - byłem ciekawy jak Nas widzą inne narody... od stron portalu CNN przez Wiki do agend ONZ, wnioski:
w każdym rankingu Pope John Paul II był wymieniany w czołówce top 3 najsłynniejszych Polaków, nawet lepiej wymieniany był jako postać historyczna która odegrała znaczna rolę w kształtowaniu się świata (za rozpoczęcie dialogu z islamem). Obok takich nazwisk jak Kopernik, Wałęsa zawsze było nazwisko Wojtyła.
Co do krzyża, religi w szkołach itd... zobaczcie jakie stronnictwo polityczne najgłośniej szczeka - SLD (ta sama partia jak była u władzy podpisała konkordat i wprowadziła religie do szkół), jak widać kłania się "dwulicowość" - taniość i krótkowzroczność.
tytułem notki o autorach produkcji:
Ministerstwo kultury nie miało z nią nic wspólnego - to wyłącznie dzieło PARP (to ta instytucja gdzie idziemy pisać projekt o dotacje UE itd).
Twórcą filmu, który powstał na zlecenie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości jest Tomasz Bagiński (osobiście uważam, że ma mega talent)- przygotowane pod opieką naukową historyka, prof. Henryka Samsonowicza (od 1956 należał do PZPR - był członkiem komitetu aktywnie współpracującego z SB, by w 1980 gdy widział że PZPR upada uciec do Solidarności).
Widocznie czarni mają mocniejsze teczki niż czerwoni i wygrali pokerem z rozdania..snizy pisze:Co do krzyża, religi w szkołach itd... zobaczcie jakie stronnictwo polityczne najgłośniej szczeka - SLD (ta sama partia jak była u władzy podpisała konkordat i wprowadziła religie do szkół), jak widać kłania się "dwulicowość" - taniość i krótkowzroczność.
Co do przeszłości i wychowania w poprzednim systemie..praktycznie każdy został skażony systemem...kończąc szkoły podstawowe,uczelnie i pracując w państwowych instytucjach..mnie nie interesuje czy ktoś miał legitymację tylko to jakim jest człowiekiem..a to że zapłaciła za to jakaś instytucja to miała widoczne prawo do tego i nam malutkim może tylko się to podobać lub toczyć piana !! Proponuję w takim razie zrobić konto i zbierać wpłaty na lepszego grafika i historyka który zrobi animację pod JP.
i jeszcze o czczeniu pamięci tragicznie zmarłych !!
Powązki,świątynie,pomniki,nazwy placów,rond,ulic,osiedli,szkół,szpitali i czego tam sobie zapragniesz.. bo tablica to zbyt mało ??
stawiania symbolu jakim jest krzyż jest przegięciem i to sporym,a walczące stada dewotek i dziwnych fanatyków sa tylko wizytówką oszołomstwa społecznego !!
snizy poczekajmy jeszcze 20 lat i zobaczymy jaka będzie pamięć o nim w narodzie i w galaktyce :0 pamiętam jaki był kraj wzruszony i jakie padały deklaracje z każdej strony,nawoływanie o połączenie się dla dobra narodu...wołali i płakali ale szybko zapominali !!snizy pisze:w każdym rankingu Pope John Paul II był wymieniany w czołówce top 3 najsłynniejszych Polaków, nawet lepiej wymieniany był jako postać historyczna która odegrała znaczna rolę w kształtowaniu się świata (za rozpoczęcie dialogu z islamem).
jan.mikel rozumiem że sugerujesz kopiec za pałacem ??
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Sam jestem katolikiem , ale wstyd mi za to co dzieje sie pod krzyzem i uwazam ze nie powinno go tam byc, zenujace jest to ze nikt nie potrafi sobie z tym poradzic. Jesli ktos chce sie modlic za poleglych to nie ma przeciez problemu zeby to robil w domu prawda? : - )
Tak jak pisza wszyscy nie ma watpliwosci co do tego ze trzeba czcic pamiec o zmarłych. Przeciez chcieli isc na reke zrobic tablice upamietniajaca itp. Choc moim zdaniem (pewnie zaraz mnie ktos za to zjedzie) pałac nie jest miejscem katastrofy, wiec nawet i tej tablicy mogloby nie byc w tym miejscu.
http://demotywatory.pl/2028757/Mylenie- ... -z-drugimi szkoda ze Ci drudzy zwykle krzycza najwiecej i robia smrod reszcie.
Co do spraw KK nie bede sie wypowiadal bo i tu by sie przydala spora reforma, bo jakby nie patrzyc jest troche zasciankowo.
Co do JPII w animacji to coż, była opieka historyka, takie było zamierzenie(lub nie), nie ma co gadac, co jedni by chetnie zobaczyli na tej animacji, inni niekoniecznie, po co sie spierac?
Imo bardzo fajna animacja , kosztujaca wiele pracy, fajnie przedstawiona burzliwa historia Polski.
Tak jak pisza wszyscy nie ma watpliwosci co do tego ze trzeba czcic pamiec o zmarłych. Przeciez chcieli isc na reke zrobic tablice upamietniajaca itp. Choc moim zdaniem (pewnie zaraz mnie ktos za to zjedzie) pałac nie jest miejscem katastrofy, wiec nawet i tej tablicy mogloby nie byc w tym miejscu.
http://demotywatory.pl/2028757/Mylenie- ... -z-drugimi szkoda ze Ci drudzy zwykle krzycza najwiecej i robia smrod reszcie.
Co do spraw KK nie bede sie wypowiadal bo i tu by sie przydala spora reforma, bo jakby nie patrzyc jest troche zasciankowo.
Co do JPII w animacji to coż, była opieka historyka, takie było zamierzenie(lub nie), nie ma co gadac, co jedni by chetnie zobaczyli na tej animacji, inni niekoniecznie, po co sie spierac?
Imo bardzo fajna animacja , kosztujaca wiele pracy, fajnie przedstawiona burzliwa historia Polski.
www.mudserwis.com
zgadzam się, ale skromny pomnik świecki powinien być postawiony na terenie pałacu prezydenckiego - bądź co bądź to była wyjątkowa tragediapixo pisze:
Sam jestem katolikiem , ale wstyd mi za to co dzieje sie pod krzyzem i uwazam ze nie powinno go tam byc, zenujace jest to ze nikt nie potrafi sobie z tym poradzic. Jesli ktos chce sie modlic za poleglych to nie ma przeciez problemu zeby to robil w domu prawda? : - )
tym bardziej się zgadzam!pixo pisze:http://demotywatory.pl/2028757/Mylenie- ... -z-drugimi szkoda ze Ci drudzy zwykle krzycza najwiecej i robia smrod reszcie.
tutaj mamy raczej zbliżone zdanie... mnie również denerwuje cały ten cyrk - który szkodzi zarówno wizerunkowi Polski jak i kościoła, jak napisałem wcześniej całe to wydarzenie jest dla mnie wygodnym tematem zastępczym.Schodek pisze:Powązki,świątynie,pomniki,nazwy placów,rond,ulic,osiedli,szkół,szpitali i czego tam sobie zapragniesz.. bo tablica to zbyt mało ??
stawiania symbolu jakim jest krzyż jest przegięciem i to sporym,a walczące stada dewotek i dziwnych fanatyków sa tylko wizytówką oszołomstwa społecznego !!
miałem nadzieję, że poświęcisz kilka minut i poczytasz... o tym człowieku, jakby się rozchodziło wyłącznie o posiadanie legitymacji to bym się nie rzucał... takie były czasy i naprawdę rozumiem, że ktoś dla świętego spokoju się zapisał do partii... niestety tutaj było trochę inaczej:Schodek pisze:Co do przeszłości i wychowania w poprzednim systemie..praktycznie każdy został skażony systemem...kończąc szkoły podstawowe,uczelnie i pracując w państwowych instytucjach..mnie nie interesuje czy ktoś miał legitymację tylko to jakim jest człowiekiem..
- wydawał SB-om kolegów za forsę (z uczelni) którzy krytykowali PRL a później zasiadał w sądzie który wywalał niewygodne władzy osoby z grona profesorskiego...
Nie dość że był zdrajcą, to jeszcze przydupasem w sądzie na usługach partii... później został szychą za Mazowieckiego tylko i wyłącznie, ze miał masę haków na Swoich starych kolegów... tak "szczeka" jak mu zapłacą.
ja się boje, że Europa za 20 lat (no może ciut póżniej) to będziemy z chustą na głowie popylać i z Koranem w ręceSchodek pisze:snizy poczekajmy jeszcze 20 lat i zobaczymy jaka będzie pamięć o nim w narodzie i w galaktyce :0 pamiętam jaki był kraj wzruszony i jakie padały deklaracje z każdej strony,nawoływanie o połączenie się dla dobra narodu...wołali i płakali ale szybko zapominali !!
taka anegdota: parę dni temu Hindus zaskarżył ochronę Polskiego lotniska do sądu (i zapewne wygra), że mu kazali zdjąć turban z głowy przy rewizji osobistej... że łamią jego prawa religijne (prześwietlili mu ten turban, nie podobał się to kazali mu go zdjąć w celu sprawdzenia), w Paryżu kolega opowiadał że ostatnimi czasy 5 razy dziennie są megaaa korki bo się muzułmanie modlą na głównych ulicach - manifestują siłę
-
- Kontakt:
tak jak mówi snizy, mam nadzieję że z taką zaciekłością z jaką krytykujesz KK i jak on Ci wadzi Schodek, tak byś się opierał jak na głowę zacznie nam wchodzić inna religia. Skoro wydaje się wam ze u nas jest religijny przekręt i faza na emancypacje religii, to radzę się zapoznać z sytuacją ww. Francji , albo chociażby Anglii. Robiłem kiedyś opracowanie sytuacji muzułmanów w UK, i ostatnio na porządku dziennym są takie akcje, jak policyjna akcja reklamująca nowy numer infolinii dla poszkodowanych ( rozwieszone plakaty z małym szczeniakiem w policyjnej czapce), które zostały oprotestowane przez islamskiego radnego, reprezentującego mniejszość islamską liczącą kilkanaście procent mieszkańców hrabstwa, JAKO OBRAŻAJĄCE GODNOŚĆ MUZUŁMANÓW (sic!), bo pies jest zwierzęciem nieczystym. (musiano spalić kilkadziesiąt tysięcy plakatów) W jakiejś szkole zakazano uczniom składania sobie życzeń bożonarodzeniowych ( winter holidays, nie daj boże powiedzieć Christmas) bo mogłyby obrazić mniejszości religijne, czy np na UCLA w USA nie obchodzi się święta 4 lipca, bo przecież studenci z innych krajów mogliby poczuć się niezręcznie. Krzyż na ścianie we Włoszech dla ETS tez jest problemem, natomiast stawianie minaretów ( nie samych meczetów, należy zaznaczyć że meczet to świątynia, a minaret w tradycji to "obiekt górujący nad miastem pokazujący zwierzchność islamu") w większości państw europejskich jest spoko, z wyjątkiem Szwajcarii która ma to szczeście że nie należy do UE i innych spaczonych poprawnościowo Klubów Poprawiania Świata. W kontekście takich wydarzeń to ja już wolę starą dobrą katolską Polskę gdzie nikt mi żony za odsłonięcie twarzy nie ukamienuję a ja wciąż mogę powiedzieć że moim zdaniem homoseksualizm odbiega od normy i do pierdla mnie za to nie wsadzą.
dawniej mikael:)
jan.mikael dobrze rzeczesz , krzyż be , a uczucia religijne mogą mieć tylko muzułmanie i żydzi .
Zaraz zostanę zostany zjechany za róznorakiefobie , bo
PS. Jak OT to OT.
Zaraz zostanę zostany zjechany za róznorakiefobie , bo
Dlatego też w swoim pierwszym poście napomknąłem o "federastach".jan.mikael pisze: Polska należy do UE i innych spaczonych poprawnościowo Klubów Poprawiania Świata
PS. Jak OT to OT.
ale wy macie siano w głowach,nie jest bee krzyż,niech sobie będzie w domach prywatnych i w świątyniach..ale nie w szkołach i urzędach bo idąc takim tokiem powiesić trzeba jeszcze inne symbole gdyż się je dyskryminuje
fakt że wojny religijne toczone setki lat doprowadziły do tego że muzułmanie mieszkają w europie a my na to pozwalamy,nie ma się co dziwić...może zaczniemy wyganiać Wietnamczyków,Senegalczyków i Pakistańczyków..bo mieszkają w Polsce i mają swoje poglądy..na tym opiera się tolerancja społeczna...no chyba że tolerujemy tylko to co akceptujemy ??
wybrana tolerancja ?? hymm..
Pozdro

fakt że wojny religijne toczone setki lat doprowadziły do tego że muzułmanie mieszkają w europie a my na to pozwalamy,nie ma się co dziwić...może zaczniemy wyganiać Wietnamczyków,Senegalczyków i Pakistańczyków..bo mieszkają w Polsce i mają swoje poglądy..na tym opiera się tolerancja społeczna...no chyba że tolerujemy tylko to co akceptujemy ??
ravfr w tym wieku powinieneś więcej kumać kolegoravfr pisze:krzyż be , a uczucia religijne mogą mieć tylko muzułmanie i żydzi .

Pozdro
nie mam nic przeciwko , spróbuj jednak powiesić obok półksiężyca czy gwiazdy krzyż zobaczysz jaka będzie awantura. Dla muzułmanina to obraza.Schodek pisze:ale wy macie siano w głowach,nie jest bee krzyż,niech sobie będzie w domach prywatnych i w świątyniach..ale nie w szkołach i urzędach bo idąc takim tokiem powiesić trzeba jeszcze inne symbole gdyż się je dyskryminuj
niekoniecznie , z wiekiem podobno się dziecinnieje.Schodek pisze: ravfr w tym wieku powinieneś więcej kumać kolego Wink
Ty chyba masz problemy z zrozumieniem mentalności muzułmanizmów lub słowa tolerancja...Schodek pisze:fakt że wojny religijne toczone setki lat doprowadziły do tego że muzułmanie mieszkają w europie a my na to pozwalamy,nie ma się co dziwić.... .....na tym opiera się tolerancja społeczna...no chyba że tolerujemy tylko to co akceptujemy ??
jeśli chrześcijanin jest w pewnym stopniu tolerancyjny (wg. dogmatów wiary powinien być mega tolerancyjny) to muzułmanin wg. dogmatów wiary powinien Ci posłać serię z AK47...
W jakiej części świata chrześcijaninie w XX i XXI w wprowadzali wiarę siłą zbrojną??
Muzułmanie ... patrz obecnie 1/4 kuli ziemskiej... co chwile słyszymy o masakrach w Afryce, Azji:(
Schodek jakbyś taką dyskusje jak my tu prowadzimy, prowadził z muzułmaninami w Francji czy Niemczech to by Ci zrobili wjazd na Stożek w nocy z koktajlami mołotowa a wcześniej podali do sądu za obrazę Ich uczuć religijnych...
zobaczył być na własnej skórze jaką tolerancje mają na zachodzie w kwestiach religijnych...
poczytaj:
http://www.rp.pl/artykul/78628.html
kilka cytatów:
"Większość mieszkających w Niemczech muzułmanów nie rozumie sposobu funkcjonowania demokracji i jest przekonana o wyższości islamskiego modelu organizacji państwa. Aż jedna piąta spośród ok. 3,5 miliona niemieckich muzułmanów akceptuje użycie przemocy dla szerzenia wiary."
"Jedna trzecia jest zdania, że zagrożenie dla ich religii ze strony świata zachodniego usprawiedliwia użycie siły."
"Mamy do czynienia z wielkim niebezpieczeństwem radykalizacji – ostrzega szef MSW Wolfgang Schäuble. Jak się okazuje, religia odgrywa w życiu muzułmanów coraz większą rolę."
"że 40 proc. niemieckich muzułmanów to religijni fundamentaliści kierujący się w życiu niemal wyłącznie wskazaniami wiary. Sześć procent uznano za bezwzględnie gotowych do użycia przemocy."
może ciut przerysowane, chociaż badania prowadziło MSW, wiec raczej bardzo wiarygodne żródło
Dodaj do tego fakt mega przyrostu ludności islamskiej, a ujemny Europejczyków... za kilkadziesiat lat możesz mieć pełna tolerancję religijną pod warunkiem że będziesz modlił się 5 razy dziennie w kierunku Kaaba
a teraz coś jeszcze, wizualizacja projektu budowanego przez Saudi Binladin Group. (brat tego Bin Ladena), wnioski wyciągnij sam - czego (a raczej kogo!) pomnikiem jest ta budowla i co symbolizuje, dodam do tego ze góruje nad najświętszym miejscem islamu:
- Załączniki
-
- zrodlo: gazeta.pl
- wie?a Bin ladena.jpg (74.35 KiB) Przejrzano 1217 razy
-
- Kontakt:
Schodek Ty potrafisz rozpocząć jakąkolwiek swoją wypowiedź nie obrażając kogoś? Ktoś się z Tobą nie zgadza to "macie siano w głowach". Dyskusje w internecie idą Ci super, pójdziesz kiedyś pośród poważnych ludzi to Cie z sali wyrzucą albo oleją, bo tak się tego typu zachowania traktuje. To jeden, dwa: nikt nie mówi o wyganianiu muzułmanów mieszkających w Europie, zresztą zwykle są to zasymilowani ludzie którzy oddali duże usługi swoim ojczyznom- vide potomkowie naszych tatarów. Radykalny islam przychodzi z afryki, bliskiego wschodu, promowany przez muftich i imamów nawołujących do emancypacji i przejęcia władzy. Przez niekontrolowaną imigrację i ściąganie do siebie taniej siły roboczej z krajów islamskich kraje europy zachodniej ukręcają na siebie pętle która ich kiedyś zabije. W krajach zachodu już są coraz silniejsze głosy o wprowadzaniu np prawa szariatu tam gdzie jest duża część mniejszości muzułmańskiej, do takich rozwiązań oni dążą.
Poruszając temat zupełnie praktycznie, bez naleciałości teologicznych - świat jest tak skonstruowany, że nie może być w nim próżnia. Nie da się stworzyć społeczeństwa idealnie ateistycznego, w człowieku jest potrzeba ( często powodowana egoizmem i strachem- przed tym że życie mogłoby się definitywnie skończyć po śmierci, i strachem przed nieznanym- tym czego nauka nie potrafi wyjaśnić) do wiary, w cokolwiek, boga, ducha betonowej sosny, czy Króla Popu. W związku z takim układem mieszaniny dążenia człowieka do religii, jak i niemożnościa wystąpienia próżni, życie uczy że MOCNIEJSZE WYPIERA SŁABSZE. Na miejsce słabej, szykanowanej, spychanej w samobójczym odruchu przez idealnie poprawnie politycznej lewicowe kręgi zachodu religii chrześcijańskiej, wchodzi religia pełna fanatycznych, młodych, bezkompromisowych, solidarnych, nieasymilujących się islamskich imigrantów, podburzanych przez imamów czujących świetnie że nadarza sie im okazja. Naginają poprawność polityczną maksymalnie do swoich możliwości, wykorzystują wszystkie luki prawne, i wprost nie mogę się nacieszyć jak głupi jest Zachód że im na to pozwala, nie dostając NIC w zamian. Spróbuj wyjść z krzyżem na ulice w Arabii Saudyjskiej.
Poruszając temat zupełnie praktycznie, bez naleciałości teologicznych - świat jest tak skonstruowany, że nie może być w nim próżnia. Nie da się stworzyć społeczeństwa idealnie ateistycznego, w człowieku jest potrzeba ( często powodowana egoizmem i strachem- przed tym że życie mogłoby się definitywnie skończyć po śmierci, i strachem przed nieznanym- tym czego nauka nie potrafi wyjaśnić) do wiary, w cokolwiek, boga, ducha betonowej sosny, czy Króla Popu. W związku z takim układem mieszaniny dążenia człowieka do religii, jak i niemożnościa wystąpienia próżni, życie uczy że MOCNIEJSZE WYPIERA SŁABSZE. Na miejsce słabej, szykanowanej, spychanej w samobójczym odruchu przez idealnie poprawnie politycznej lewicowe kręgi zachodu religii chrześcijańskiej, wchodzi religia pełna fanatycznych, młodych, bezkompromisowych, solidarnych, nieasymilujących się islamskich imigrantów, podburzanych przez imamów czujących świetnie że nadarza sie im okazja. Naginają poprawność polityczną maksymalnie do swoich możliwości, wykorzystują wszystkie luki prawne, i wprost nie mogę się nacieszyć jak głupi jest Zachód że im na to pozwala, nie dostając NIC w zamian. Spróbuj wyjść z krzyżem na ulice w Arabii Saudyjskiej.
snizy mają kasę to stawiają co chcą,zerknij na "śliczny" Licheń lub świątynię Opatrzności w Wilanowie
jan.mikael nie ja mam problem z zaakceptowaniem czyjegoś zdania
hehe hehe kolego
ilu zamordowano w imię boga z krzyżem na piersi,dziś rodziny mordowanych biorą odwet na nas...
kto mieczem wojuje od miecza ginie...
Wpuszczasz braci swych do ogrodu i dziwisz się że kwiatki depczą,jak oni z kraju piachu i suszy...nie znają piękna zieleni którą my szanujemy...Ty za to wchodzisz do ich świątyni w krótkich spodenkach z aparatem fotograficznym bo chcesz zrobić sobie pamiątkę z wakacji..
..na marginesie
zjedz krowę w Indiach

jan.mikael nie ja mam problem z zaakceptowaniem czyjegoś zdania

ilu zamordowano w imię boga z krzyżem na piersi,dziś rodziny mordowanych biorą odwet na nas...
Wpuszczasz braci swych do ogrodu i dziwisz się że kwiatki depczą,jak oni z kraju piachu i suszy...nie znają piękna zieleni którą my szanujemy...Ty za to wchodzisz do ich świątyni w krótkich spodenkach z aparatem fotograficznym bo chcesz zrobić sobie pamiątkę z wakacji..
..na marginesie

jan.mikael pisze:Spróbuj wyjść z krzyżem na ulice w Arabii Saudyjskiej.
zjedz krowę w Indiach

-
- Kontakt:
Schodek pisze:snizy mają kasę to stawiają co chcą,zerknij na "śliczny" Licheń lub świątynię Opatrzności w Wilanowie Smile
jan.mikael nie ja mam problem z zaakceptowaniem czyjegoś zdania Wink hehe hehe kolego
..na marginesie Smile
jan.mikael napisał:
Spróbuj wyjść z krzyżem na ulice w Arabii Saudyjskiej.
zjedz krowę w Indiach Smile
tak na zdrowy rozsądek, już nie ciągnąc tego wątku bo słów szkoda, ale stary Ty jednak takimi argumentami pokazujesz że raczej jednopłaszczyznowo myślisz...
jan.mikael pisze:tak na zdrowy rozsądek, już nie ciągnąc tego wątku bo słów szkoda, ale stary Ty jednak takimi argumentami pokazujesz że raczej jednopłaszczyznowo myślisz..
jan.mikael kochasz bliźniego swego jak siebie samego ??
wątpię..więc pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jan.mikael a czy sprawy Chrzescijanstwa roznia sie teraz od tych ze sredniowiecza? inne metody, to wszystko.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM