[Szczyrk] jakie warunki, trasa działa??
[Szczyrk] jakie warunki, trasa działa??
Chcialem się wybrac w sb pojezdzić, pogoda mnie nie rusza za bardzo jaka by nie była, trasa z zawodów czynna? jakieś inne (stare) trasy są czynne? np ta w las w prawo przy pierwszej stacji?? pzdr
Ja bym powiedzial, ze ograniczaja gorole oraz zagrodzone szlaki turystyczne i ich zasciankowosc, ze rower nie moze ale pieszy tak.Ajz pisze:wiec ogranicza cie tylko wyobraznia, jak to mawiają.
Obsluga wyciagow tez jest tam bardzo nie mila. Placi sie za wjazd i jeszcze maja pretensje bo im rowerem jedno miejsce na krzeselku blokuje.
Jedyne co w Szczyrku jest fajne to dlugosc trasy, a jak sie wyjedzie na sama gore to niebieski turystyczny ma fajne kamienie, a niebieska narciarska mozna bardzo szybko pocisnac nawet na zwyklym XC.
http://spinacz86.pinkbike.com/
Mnie tam obsługa nigdy problemu nie robi ale w sumie miejsce obok mnie zawsze zostaje, gorzej jak jest się błotem uwalony to worki trzeba mieć. Wyciąg zawsze czynny, teraz już krócej bo do 17.30. Jak jest mało ludzi to jeździ co pół godziny ale za to szybko, w innych wypadkach ruch ciągły ale kolejka wlecze się niemiłosiernie. Górnego szlaku niebieskiego za bardzo nie polecam bo mimo dość dobrej opony i dętek co drugi/trzeci raz coś strzeli a na pozostałych szlakach wiadomo-piesi i to oni mają pierwszeństwo, polecam za to "memoriałówkę" tam gdzieniegdzie są napisy dla pieszych że trasa zjazdowa i mają uważać.