Avid Juicy 3 wypadające klocki ktoś ma sposób?

borczu
Kontakt:

Avid Juicy 3 wypadające klocki ktoś ma sposób?

Post autor: borczu »

Witam
W związku z moim zaufaniem co do wiedzy użytkowników DH ZONE pisze do was z prośba o pomoc przy hamulcu avid juicy 3.Chodzi o to że wypadają mi z niego klocki,gdy np.zrobię bunny hopa bądź jade po schodach. klocki to a2z półmetaliczne.miał ktoś podobny problem wie jak to naprawić ?Jak to zwykle bywa u młodzieży polskiej nie mam kasy żeby wymienić na coś lepszego póki co :D
ak47

Post autor: ak47 »

Wykruszyłeś bolce w tłoczkach. Teraz już niewiele zrobisz.

Jest pewne rozwiązanie:

Wypełniasz poxipolem zagłębienia na środku każdego klocka. Szybko wkładasz klocki, zakładasz zacisk na tarczę i na 10 minut zaciskasz klamkę gumką.

Klocki lekko przykleją się do tłoczków, a w razie potrzeby oderwiesz je jednym palcem.
borczu
Kontakt:

Post autor: borczu »

no tak jeden bolec jest ukruszony a wymiana tłoczka ? mam jeszcze jeden problem obrobiła mi się śruba od przykręcania klamki i za żadne skarby nie moge znaleźć takiej samej albo za krótka albo za duży łeb.albo inny gwint.Może wie ktoś gdzię taką można dostać ?
ak47

Post autor: ak47 »

Tłoczek możesz wymienić. A masz ? :D

O śrubę trudno. Gwint jest normalny M6. Ale śruba musi mieć mały łepek i przewężenie między łbem a gwintem. Takie same śruby są w klamkach FR5 i SD7. Szukaj jakiegoś połamańca.
ODPOWIEDZ