Jaki damper do 700/800zł?
To bzdura że w Tomacu damper 230mm zepsuje kąt, dodam że 222mm ma takiego minusa że przy całkowitym dobiciu dampera rama uderza o opone i po zamontowaniu 230mm problem znika. Na zdjęciu poniżej w takim secie (damper 230mm, Monster 200 skoku) nie widać żeby kąt aż tak był zjeb...
- Załączniki
-
- 100_6120ab.JPG (90.62 KiB) Przejrzano 797 razy
http://pirat.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Las3k_91 Ldz ...racja, ale wówczas przy większym sagu damper musiałby mieć 2,8 skoku, wtedy nie zniszczy geo.
PIRAT to dziwne, bo u mnie przy damperze 222 i kapciu 2,7" zostaje pare mm do pacnięcia kapcia o ramę, zaś 230 wchodzi na ,,styk", wtedy główny popychacz dampera jest oddalony nawet mniej o milimetr od tego by nie walić w okolice mufy suportu... Weź u siebie pod uwagę ustawienie wysokosci monstera i wielkość opony, a to też sporo zmienia, rekompensujac wielkość dampera
Naleźy uwzględnić też rocznik czerwonego tomaca, ma nieco inną geometrie z niewiele bardziej pionowym kątem główki, która nie posiada dodatkowej wspawki, ma inne prowadzenie dampera i podsiodłówki oraz inną wysokość suportu w porównaniu z tymi nowszymi, w których co roku wprowadzano niewielkie poprawki kosmetyczne
PIRAT to dziwne, bo u mnie przy damperze 222 i kapciu 2,7" zostaje pare mm do pacnięcia kapcia o ramę, zaś 230 wchodzi na ,,styk", wtedy główny popychacz dampera jest oddalony nawet mniej o milimetr od tego by nie walić w okolice mufy suportu... Weź u siebie pod uwagę ustawienie wysokosci monstera i wielkość opony, a to też sporo zmienia, rekompensujac wielkość dampera

Naleźy uwzględnić też rocznik czerwonego tomaca, ma nieco inną geometrie z niewiele bardziej pionowym kątem główki, która nie posiada dodatkowej wspawki, ma inne prowadzenie dampera i podsiodłówki oraz inną wysokość suportu w porównaniu z tymi nowszymi, w których co roku wprowadzano niewielkie poprawki kosmetyczne

Back in black
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
240 ot tak by nie wszedł, 230 na styk a że trafił się okazyjnie revox 222 to taki założe. Jak miałem bazooke to z oponą 2.7 przy większych dobiciach do gleby tarła o zacisk pod siodłem ale sam dobijak w damperze był w strzępach. Bazooka poszła do proshoxa i założę do swojego stareńkiego dominatora pro który będzie w rezerwie 

-
- Kontakt:
Tak, tylko że u mnie przy damperze 230 jak rower stoi, to popychacz (żeby nie było ten z osią obrotu zaraz nad mufą) jest oddalony od mufy mniej niz 1 mm, przy solidnych wybiciach gdy zawieszenie wracało do pełnego skoku czułem dość mocne pieprznięcie, okazało sie ze to popychacz tłukł mi o rame....
Back in black
-
- Kontakt: