duncon do wszystkich

Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

To Dunconowe tlumaczenie jest bez sensu... argumenty typu "ogladamy wszystkie i sa one bardzo wysokiej jakosci" sa do chrzanu! To taki tekst w stylu "jak nie jak tak" :(
Co innego gdyby pan Rafal napisal: prosze o zdjecie, nie wydaje mi sie zebysmy wyslali jakakolwiek rame tak wykonana - prosze o podanie zdjecia na poparcie argumentacji; jezeli rama jest taka zla to chcialbym dowod. Jesli to prawda, w co watpie, to natychmiast zajmiemy sie ta sprawa.

Wtedy takie pisanie mialoby sens. A tak kazdy powie swoje nie myslac wiele.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
MD005
Kontakt:

Post autor: MD005 »

hehe no ciekawe ciekawe ;].....dobijam sobie ile chce a zbiorniczek nie jest zeszlifowany :D hehe pech ;)
...MuD BrOtHeRs..
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=294231 albo=303605
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

jestem ciekaw, czy duncon się tu jeszcze pojawi...

co do jakości produktów - jak to jest, że qmpel dostał w ramach reklamacji ramkę tosa inu za el mariachi, kyóre to złamało się na dolnej rurze i ta tosa także się"popsuła"?
Jak to możliwe, że urwał się stalowy element - górna wajcha od vpp, a teraz ramka śmiga na kilku zipach w tym miejscu i działa?
Dlaczego ta sama rama pękła przy główce?

PRZEDE WSZYSTKIM DLACZEGO W RAMACH REKLAMACJI OFERUJECIE SPAWANIE RAM(wiadomo, po jednym spawaniu, następne osłabia i rozhartowuje materiał), A NIE WYMIANĘ LUB ZWROT KASY?

może i się staracie, ale nie wciskajcie ludziom kitu.
do zobaczenia za jakieś dwa lata, jak się już czegoś nauczycie...

tak poza tym sugeruję wycofać produkty z zagranicy, bo na krótkąmetęzarobicie, ale potem nikt już nic waszego nie qpi. :|
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

MD005

kurde co ty gadasz widzilem ta rame kurde na zywo i stwierdzam ze sie nadaje na agresyne xc w woli scislosci sa takie na spojni przy wislostradzie w sklepie o wdziecznej nazwie Przygoda.

jestem ciekawy czy ty na tej swojej tosi skaczesz jakies dropy cos mi sie wydaje ze to raczej na pokaz kurde bo jak bys poskakal zaraz by cos jeblo

zreszta ile ta rama kosztuje kurde zenada za droga
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

az mnie korci zeby sie wypowiedziec i rzucic troche swiatla na Duncona od kuchni ale ... obiecalem i pary z pyska nie puszcze ale :

1 Tosa - zbiorniczek obija,kiepskie tuleje, nijaka sztywnosc boczna
2 COAK - haki haki i jeszcze raz haki
3 Pitbull - moj kumpel rozwalil i z 03 i 04 roku a jezdzi Street tylni trojkat peka
4 Amstaff jak dla mnie najmniej wadliwa rama tej firmy

Aha zeby nie bylo moje wypowiedzi poparte sa nie tylko podsluchanymi gdzies opowiesciami "Tata, a Marcin powiedzial ze ..." tylko konkretnymi przykladami. Wogole jak dla mnie DC powinien poprawic modele z 03/04 a nie pchac sie znowu z niesprawdzonymi modelami na 05.
n0 ridE n0 fUN
frydron
Kontakt:

Post autor: frydron »

8!k3r...

agrsywne XC mowisz...ciekawe co ty robisz na swoim dragu z calym szacunkiem do tego zlomu, [mialem draga i bylem zadowolony]

tosa w niczym nie przypomina roweru do XC

mozna byc krytycznym ale trzeba myslec zamin sie napisze cos tak glupiego, co nie ma pokrycia w zeczywistosci
www.black_bike.glt.pl
slayerek
Kontakt:

Post autor: slayerek »

Ja mam tosie i mi zbiorniczek nieobija (niepierdolic ze niedobilem dampera nigdy, poprostu wyjelem sprezyne i zobaczylem) i nic nieszlifowalem.. i nigdy nieobijalo od nowosci.. (moze temu ze mam RLC)
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

slayerek -> jasne ze rlc nie obija, ameryki zes nie odkryl, gdyby jeszcze przewidziano mozliwosc kasowania luzow na FMP to byla by naprawde IMO bardzo fajna ramka :D
siwy
Kontakt:

Post autor: siwy »

[quote="MD005"] ja mam Tose i nie nazekam....szczerze to jak widze KONE STINKY to odrazu zygać mi sie chce tym kolorem a co dopiero jak na nią wsiąde..nie ma jak TOSIA.:)...;][/quote]

a ja np. kupilem tose....i na drugi dzien juz to zwracalem! jakosc wykonania fatalna. spawy nierowne. blachy wzmacniajace krzywo wspawane. opory /po zdjeciu dampera/ na wachaczu OLBRZYMIE, mimo ze wszedzie lozyska maszynowe-smiechu warte. damper zeszlifowany, mialem wersje RLC wiec na dodatek krzywo osadzony, bo sie wajcha od lockotu nie miesci, tulejki docinanae w imadle, nawet wiorow nie usuneli- to juz zenada maksymalna. gwint w suporcie z jednej strony zchrzaniony, sugerowano mi ze nie zostal dobrze nagwintowany...i moze nalezaloby ponownie przegwintowac.... to ja mam to sprawdzac? czy oni przed wyslaniem? naprawde chcialem dobrze i bylem nakrecony ze w koncu fajna polska ramka, ale to co zobaczylem malo nie zwalilo mnie z nog. cale szczescie ze kase zwrocili....i teraz ciesze sie KONA STINKY wlasnie drogi kolego. jakosc wykonania, precyzja spawow, plynnosc dzialania wachacza itp. sa na poziomie o ktorym mozesz sobie pomarzyc w swojej TOSCE. kolor to sprawa gustu. nie porownuj wiec TOSY do STINKY bo porownanie jest groteskowe!

siwy
dh_maniak
Kontakt:

Post autor: dh_maniak »

produkty DC to po prostu SHIT!!! rozumiem - SHIT HAPPENS. ale nie always. jedyna wasza dobra ramka to presa kanario. spawy waszych ramkach są nierówne, są przerwy. już w dragach są lepsze spawy. a drag 300zł tańszy. fajnie by było jakbyście dołączyli do tych ram "Samouczek spawacza".
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

frydron.......

bo ona ma tak wygladac na jakos tam fajna zjazdowa prawda jest taka ze na 1 leprzym zjezdzie sie rozsypie wiec wg mnie na katowania sie nie nada

a ja na swoim dragu latam troche streeta troche skacze na dirtach i dropow rama draga mnie poprostu wali wole miec dobry osprzet a rame zmieniac co rok do puki nie bede mial kasy na pozadna rame fulla i napewwno dc nie kupie

w sumie nie wiem jaki sens jest w wawie miec fulla ale po schodkach bym sobie pojezdzil ciekawe ile razy bym przejechal na tym dc po schodkach jak tam juz mowila ze sa luzy na wachaczu od nowosci przeciez to nawet nie ma lozysk tylko jakies tuleje ;/
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

ja moglem jezdzic na pitbulu pro.... tylko ciekawe dlaczego pomykam na pointcie ? :> Popatrzcie na pointa... tania rama... bardzo dobrze zrobiona... ja slyszalem ze tylko jeden point poległ po 1.5 roku... ale dobra poltora roku nie duzo ale rama za jaka cene ? :] 400zł w porownaniu z 1000zł i ta za 400 lepiej sie trzyma od tej za 1000 ? niemozliwe.... musi cos z wami byc... zrobcie rame na wzor Norco Two50 i zrobcie to solidnie.... a nie hale....
http://www.ebike.pl/
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

CZYLI CO??? Panie jakis tam z duncona, trzymalem w reku rame ktora jest krzywa,spawy sa tragiczne,kolo chodzi po skosie,a tylnie widelki juz na oko sa przyspawane bardziej na lewa strone itd - i chce mi Pan powiedziec ze tak nie bylo,ze sie myle?czy moze mi sie to przysnilo?? bo nie rozumiem w czym rzecz?

WIDZIALEM TO NA WLASNE OCZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiec Wasze argumenty sa dla mnie bez podstawne,zabierajcie sie do roboty i zrobcie cos aby ramy byly wreszcie proste!!!!

ponadto przyczepiacie sie do mnie ,ze Was jade - i bardzo dobrze ze to robie!!!byc moze uratuje kogos od kupna zlomu!!!!moja opinia na temat Waszych ram jest nie tylko z doswidczen wizualnych ale takze od ludzi wlasnie z tego forum,ktorzy nie raz pisali o tym jakie dostali od Was ramy!!!!!!!!!!!!!!!

POWIEM SZCZERZE - zastanawialem sie kiedy Duncon zareaguje na posty ludzi z tego forum o Waszych ramach (wypadlo na mnie) i wreszcie jestescie! bardzo sie ciesze,ale myslalem ze napiszecie cos bardzie tworczego, a Wy? a Wy mi piszecie ze ja pewnie zle patrzylem na Wasza rame,lepiej - ze klamie!!!! moze mi napiszecie ze powininen isc do okulisty i kupic okulary.

Kiedy kolega rozpakowal Waszego Amstafa bylo przy tym okolo 8-10 rowerzystow (nasza ekipa) i wszyscy mielismy dobry ubaw z Waszej ramy,a kolega ktory ja kupil ,az bylo mu glupio bo w Was poprostu uwierzyl.

PS:i na koniec pytanie?? JAKIM PRAWEM PODAJECIE MEILA DO KOLEGI OD ZAKUPIONEJ RAMY??????????????????CHCECIE ZRZUCIC ODPOWIEDZIALNOSC NA MNIE?NA KOLEGE KTORY KUPIL WASZA KRZYWA RAME??? TO ON MA SIE TLUMACZYCC??? :DDDDDD
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
DJ
Kontakt:

Post autor: DJ »

foghorn, mógłbyś zrobic foty tey ramki?? wtedy będaa dowody....
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

dla mnie temat duncona jest juz zakonczony

i teraz wiadomosc do Pana jozekrj ktory pisze ze znam sie na wszystkim i sie madrze:

-madrze sie jak kazdy czlowiek na temat ktory jest mi bliski.Twoja opinia na moj temat jest zapewne po temacie -jazda na przednim kole,tak sie sklada ze na poprzednij ramce (scotta) jak jezdzilem moim flagowym trikiem byla jazda na przednim kole,jezdzilem na prostej,z gorki,z hamplem i bez hampla i jezeli ,teraz cytuje Ciebie:

"a pamietajcie zeby za szybko nie jechac
ja wpadłem na pomysł w sobote ze sie napedze z całej gorki na ul.agrykola i sie przejade na przednim i wiecie co chyba za szybko jechałem bo tylnie koło uniosło sie tylko na pare centymetrow a jak sie wkoncu zatrzymałem to z klockow brzydko pachniało spalona guma i dotego jeszcze był na nich taki metaliczny pył

a zpomniałem powiedziec ze mam v-ke"

no sorry ale co to ma byc???? napisalem w tamtym poscie co o tym mysle a Ty widze sie oburzyles,co jak co, na wielu rzeczach zwiazanych z rowerem sie nie znam,co moze swiadczyc bardzo duza ilosc pytan do was,forumowiczow.Jezdze na rowerze kilka lat,mam kumpla ktory prowadzi sklep i serwis ,wiec mam dosc duza stycznosc nie tylko z jazda na biku ale z jego serwisem i roznorodnymi czesciami i jak tylko moge dziele sie z wami swoimi spostrzezeniami,a ze robie to czasem uzywajac slow kurwa,dupa,***,**** no coz....nie mam na to wytlumaczenia,moze to swiadczyc o moim prostactwie albo emocjach....glupio mi.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

kurcze no duncon musi sie zmobilizowac ... ja w przyszlym roku bede chcial jakiegos malego fulla a jak nie bedzie nic innego to bede musial wziac dangerous mike'a kolejnego :)
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Friki MUD
Kontakt:

Post autor: Friki MUD »

Dobra to tak....
8!k3r podaj mi swojego maila to ci wysle krótki filmik jak nie wiezysz co mozna robić na Polskich ramach...
Frydron thx za wsparcie .....do XC full z 160mm skokiem ;] dobre dobre musze zapamietać..
Siwy....szczerze to Ci powiem ze miałeś pecha i tyle...ja nie mam jakiś krzywych spawów czy coś ;/...blachy krzywo wspawane ?:| no to teraz zwariowałem MAn :D hehe ja tam nic takiego nie mam :P a pozatym jak chce sie jeździć to na Turbo detale sie nie zwraca uwagi :) ma to działać!! a z tego to jestem bardzo zadowolony !! VP działa...a jak jeżdze po górach to wykorzystuje skok na całej lini...a w Konie Stinky to ja tam w zyciu nie widziałem płynnosci działania wachacza <hahaha><lol>....
Furmek....jest mozliwość kasowania luzów...dostajesz takie nowe tuleje którymi zastepujesz stare...on lipca zero luzów :P..
http://chudy.pinkbike.com/
Friki MUD
Kontakt:

Post autor: Friki MUD »

Dobra to tak....
8!k3r podaj mi swojego maila to ci wysle krótki filmik jak nie wiezysz co mozna robić na Polskich ramach...
Frydron thx za wsparcie .....do XC full z 160mm skokiem ;] dobre dobre musze zapamietać..
Siwy....szczerze to Ci powiem ze miałeś pecha i tyle...ja nie mam jakiś krzywych spawów czy coś ;/...blachy krzywo wspawane ?:| no to teraz zwariowałem MAn :D hehe ja tam nic takiego nie mam :P a pozatym jak chce sie jeździć to na Turbo detale sie nie zwraca uwagi :) ma to działać!! a z tego to jestem bardzo zadowolony !! VP działa...a jak jeżdze po górach to wykorzystuje skok na całej lini...a w Konie Stinky to ja tam w zyciu nie widziałem płynnosci działania wachacza <hahaha><lol>....
Furmek....jest mozliwość kasowania luzów...dostajesz takie nowe tuleje którymi zastepujesz stare...on lipca zero luzów :P..
http://chudy.pinkbike.com/
MD005
Kontakt:

Post autor: MD005 »

Dobra to tak....
...MuD BrOtHeRs..
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=294231 albo=303605
ODPOWIEDZ