SX Trail - różnice w rocznikach
SX Trail - różnice w rocznikach
Czym różniły się (pomijając malowanie) te modele do roku 2008 ?
może inaczej i od początku:
2005,2006- damper 222mm, i pękający tylni trójkąt, niesymetryczny i nie wzmocniony, modele dość awaryjne......
2007- damper 9" (229mm) i nie pekający tylni trójkąt, niesymetryczny ale wspawany fabrycznie gusset, taka wersja 1.5- niby nic sie z tym nie działo
2008- damper 9" (229mm) i nie pekający tylni trojkat, symetryczny, przeprojektowany bez żadnych gussetów, taka finalna wersja 2.0
Co do tego pękania itd.....to wszystko zależy od jazdy, fakt do 2007 była lekka lipa, ale w 2007/8 jak nie tylni trójkat to główka sie urwała, ramę polecam, ale z dużą rezerwą podchodziłbym do używanej....
pozdro
2005,2006- damper 222mm, i pękający tylni trójkąt, niesymetryczny i nie wzmocniony, modele dość awaryjne......
2007- damper 9" (229mm) i nie pekający tylni trójkąt, niesymetryczny ale wspawany fabrycznie gusset, taka wersja 1.5- niby nic sie z tym nie działo
2008- damper 9" (229mm) i nie pekający tylni trojkat, symetryczny, przeprojektowany bez żadnych gussetów, taka finalna wersja 2.0
Co do tego pękania itd.....to wszystko zależy od jazdy, fakt do 2007 była lekka lipa, ale w 2007/8 jak nie tylni trójkat to główka sie urwała, ramę polecam, ale z dużą rezerwą podchodziłbym do używanej....
pozdro
skoczi nie znam dokładnie historii speców, ale wiem że do tej pory spotkałem wiele 2007 (wersje po wzmocnieniu trójkąta) i miały dampery 222mm... kupując swojego speca kierowałem się wzmocnieniem tylnego trójkąta - ażeby je miał. Nigdy nie spotkałem się z problemami z główką o których mówisz, a i zdjęcia na internecie pokazujące połamane sx-traile pokazują notorycznie tylko jeden ich mankament - tylny trójkąt z czasów przed wzmocnieniem/przebudowaniem.
-
- Kontakt:
Ja kupilem speca enduro. to praktycznie to samo co Sx . Od razu wymienilem w nim wahacz na niesymetryczny z gussetem ( strary byla a doskonalym stanie, ale tak prewencyjnie )i wsio jest okey :)teraz spokojniej widze jak dziewczyna smiga sobie nim w gorach
Koszt wahacza to 375 zl z przesylka z airbika z wawy, zatem nie takie to koszty ...a sama ramka jest fajna, geo jest niezle, a zawieszeniei jego praca to przepasc w porownaniu do kony stab z 2005 r