Turner DHR 2006

IgorCeKa
Kontakt:

Turner DHR 2006

Post autor: IgorCeKa »

Cześć. Zastanawiam się nad kupnem ramy Turner dhr 06 wraz z damperem dhx 5.0. Rama będzie wykorzystywana do jazdy po terenach polskich (dh fr) z przodu będą raczej 888rc2x. Czytałem opinie ma mtbr ale jednak dalej nie wiem w sumie co i jak
1. Do czego można porównać pracę ramy? (Miałem już big hita, staba, chaparrala)
2. Jak z wytrzymałością ramy ?
3. Może się wstrzymać i w zimę kupić sx traila jakiegoś?

Z góry wielkie dzięki za pomoc 8)
Zbrojenie przez sezonem 2011 :) [k] boxxer race badz team 08-09
Zeman
Kontakt:

Post autor: Zeman »

Zmiana ramy wiąze sie z określoną ilością kasy jaką chcesz przeznaczyć na sprzęt. wiec trudno cokolwiek doradzić niewiedząć jaką gotówa dysponujesz. Jeżeli chodzi o tego turnera to moge ci co nie co opowiedzieć gdyż śmigam właśnie na tej ramce juz od 3 sezonów. Jednak moja opinia może nie być obiektywna bo dla mnie to świetna rama, jeżdziłem na kilku innych fulach wczesniej ale ten z pośród nich jest najlepszy wiadomo sa lepsze ale rowerek jest godny uwagi. praca jets bardzo płynna, rama jest sztywna, no i bardzo wytrzymała a sprzęt objeździł kilka zacnych miejscówek w polsce i w europie i jedyne co trzeba było serwisować to tuleje i łozyska po sezonie ale to normalna sprawa. tez zastanawiam sie nad nową ramą ale jednak na kolejne 2 sezony zostaje z moim DHR'em bo jest naprawde świetny i żal było by go zmieniać. ale jak chcesz to kumpel ma takiego samego do sprzedania wiec kontaktuj si ena priv jak byś był zainteresowany.
http://www.bikeparkpalenica.pl tu się jeździ!!!
IgorCeKa
Kontakt:

Post autor: IgorCeKa »

Ramę mam na oku i w Polsce wchodzi tylko ona w grę, jak nie to w zimę się ściągnie jakąś ramę z UK :) tylko że ten turner co mam na oku jest spawany pod suportem
Zbrojenie przez sezonem 2011 :) [k] boxxer race badz team 08-09
addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

tez szukam tej ramki ... tylko drażni mnie damper na kablu .. przerabiają tak gdzieś w PL?
tomasztp
Kontakt:

Post autor: tomasztp »

DHR jest godny uwagi,jest stabilny w czasie zjazdu,tył łyka nierówności całkiem płynnie.Po nawierceniu wahacza geometria staje się bardziej nowoczesna.Minusami tej ramy są łożyska,maja mierne uszczelnienie,zamienniki znalazłem jedynie do górnych łożysk w cenie 30 zł/szt.Niestety dolnych zamienników nie udało mi się.Po około roku owocnej jazdy rama strzeliła w okolicach suportu na dolnej rurze oraz na mocowaniu górnym dampera.Turner (2006) nie przyjmie uginacza z normalnym zbiorniczkiem,konieczny jest na kablu bądź bez zbiorniczka
ODPOWIEDZ