Cześć. Czy jest mozliwość ubezpieczenia roweru na wypadek kradzieży?
Czy ktoś z Was korzysta z tego? ile sie płaci za takie ubezpieczenie?
Moze mi poradzicie gdzie trzymacie swje rowery? Mam mały ogródek, ale boje sie go tam zostawiac na noc, w bloku jest także pomieszczenie na rowery, ale znajduje sie pod ziemia w garażach wiec kazdy złodziej mógłby sie włamac, i nawet nie bojac sie że narobi hałasu ukraść mojego bike.
Mysłem także nad 'wszczepieniem' nadajnika GPS gdzieś w ramkę, to byłoby najlepsze, ale i najdrozsze..
Pozdro!
Ubezpieczenie roweru?
Był gdzieś taki temat. Generalnie:
Ubezpieczenie niewiele daje, bo warunki są jakie są. Jak nie masz monitorowanego/z alarmem garażu to wiele nie zdziałasz.
GPS ma to do siebie że ma dość krótką żywotność a przy tym jest potwornie drogi.
Ja na twoim miejscu wstawiałbym sobie rower do pokoju chociażby miało to znaczyć, że muszę go po jeździe umyć i wysuszyć.
Ubezpieczenie niewiele daje, bo warunki są jakie są. Jak nie masz monitorowanego/z alarmem garażu to wiele nie zdziałasz.
GPS ma to do siebie że ma dość krótką żywotność a przy tym jest potwornie drogi.
Ja na twoim miejscu wstawiałbym sobie rower do pokoju chociażby miało to znaczyć, że muszę go po jeździe umyć i wysuszyć.