Jaka zbroja - rozmiar ?

z0mbie
Kontakt:

Jaka zbroja - rozmiar ?

Post autor: z0mbie »

Witam
jak wielu już na forum pisało, zaczynam przygodę ze skakaniem i ostrą jazdą, a po kilku wywrotkach zdecydowałem się kupić zbroje. I tu pojawia się moje pytanie bo nie wiem jaki rozmiar wybrać, mam 182 cm wzrostu, w klacie tak koło 95-97 cm. Zastanawiam się nad EarthWorks'em INTERCOOLER L , tyle że nie przymierzałem tej zbroi i nie wiem czy będzie dobrze leżeć, dziś mierzyłem w sklepie zbroje Dartmoor Armor L i ta leżała dobrze - zastanawiam się tylko czy rozmiarówka jest w miarę neutralna i czy każda L będzie równa L-ce bo np rękawiczki L- ki EWs są trochę większe niż L-ki DAKINA. Chyba, że jakaś inna zbroja jest lepsza - najlepiej to taka do 300 zł. Co polecacie i co mniej więcej już macie sprawdzone.
Pozdrawiam
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

http://www.chainreactioncycles.com/ tu sobie poszukaj coś 661. A na ciebie myśle że bedzie M pasowało.
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Ja bym mierzyl ja mam np 661 pro pressure Ske a mam 181 cm i 75 kg , albo jest zła metka wszyta albo niewiem xd bo zbroja jest w sam raz nawet minimalnie za duża .
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

http://allegro.pl/zbroja-fox-launch-sui ... 61558.html

Trochę wałem mi śmierdzi dlatego wziąłem pobranie ze sprawdzeniem zawartości. Ale 343zł do 700 sklepowych to i tak gruba cena. A jak coś to tracę tylko 24zł. Co prawda dzisiaj miałem telefon bo sprzedający nie do końca zrozumiał jak napisałem że przelałem pieniądze, a wybrałem pobranie(przelałem 24zł za przesyłkę) i wychodzi na to że jednak wszystko jest ok.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

z0mbie zbroja L , rozmiarówka Dakine to patologia , nie sugeruj się nią.
z0mbie
Kontakt:

maxxis z eSką to mnie zniszczyłeś teraz - no nie wiem czy ja się w eSke wcisnę o.O no jak mówiłem dziś mierzyłem L i myślę właśnie, że to będzie dobry rozmiar chociaż jak tak czytam, że przy moim wzroście się w M -ki wciskacie to nie wiem już sam. Teraz na allegro jest właśnie EarthWorks L i M z darmową wysyłką i teraz nie wiem sam już co brać - no mierzyłem L dartmoora (siedzi bardzo dobrze nie zsuwa się, a wykonywałem rózne gwałtowne ruchy ) i jak ten EarthWorks ma tą samą rozmiarówkę to myśle że będzie dobry, a 661 chyba nie zmieszczą mi się w budżecie -.-

tak przy okazji może ktoś wie z Krakowa gdzie mógłbym przymierzyć jakieś zbroje, gdzie mają jakiś wybór, bo byłem w mbike'u na razie i tam tylko dartmoora mają i mówią, że nie będą na zimę więcej modeli zbrój zamawiać
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

W hadronsporcie niedaleko krakowa(olkusz) mają chyba jakieś zbroje , Serio mam Ske ale mówie to musi być jakaś pomyłka z metka :twisted: bo normalne rzeczy zawsze mam l albo xl 8) Dlatego jak mówie najlepiej zmierzyć
z0mbie
Kontakt:

hmmm zaryzykowałem i kupiłem EWs L i leży jak ulał, teraz muszę go sprawdzić w terenie, możliwe, że za nie długo skrobnę recke do sprzętowni - Pozdrawiam ^^
ODPOWIEDZ